Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Първа разходка с мотор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Първа разходка с мотор

Втори етап .Ряхово-Свищов-Белене-Плевен
    - малко преди Свищов /източно/ е село Вардим. Тук, през 1877г. руските войски минават Дунав и днес е оформена местността "Паметниците"

Коментар

Първоначално публикуван от Tsanevdi Преглед на мнение
      - малко преди Свищов /източно/ е село Вардим. Тук, през 1877г. руските войски минават Дунав и днес е оформена местността "Паметниците"
      Благодаря слагам го в списъка
      Мотор и жена не се дават, мотора може да ти го счупят а на жената може да и хареса
      0889 619 319

Коментар

Мисля, че повечето от нас са се изправяли пред дилемата "А сега накъде?". И всеки има свой, различен отговор. Зависи какво иска да преживее, какво иска да види, какви са претенциите му (и не само неговите!) към спането, храната, удобствата. Затова не приемай думите ми като съвети или предложения. Просто това е част от моя опит.
        Харесвам спокойствието и красотата на природата. В един момент осъзнах, че в България няма манастир, който да не е построен на прекрасно място. А голяма част от тях предлагат възможности за спане и храна и то на много приемливи цени. Има два сайта за българските манастири, които отварям, когато реша да пътувам и с тяхна помощ могат да се направят интересни обиколки. Та по маршрута, който си направил, аз бих преспал в манастира Света Троица край село Добри дол по пътя Лом - Арчар - Видин, в Клисурския манастир Св. св. Кирил и Методий край Берковица и в Калоферския манастир Св. Рождество Богородично.
        По пътя Бургас - Русе бих минал през Карнобат. Пътят Айтос - Ришки проход е в лошо състояние, а след с. Люляково е просто труднопроходим, дори с мотор.
        Местността "Паметниците" е на входа на Свищов откъм Русе, точно срещу нея, от другата страна на пътя е друга забележителност - древният град Нове. А село Вардим е разположено на много живописно място, на брега на Дунава, на десетина км. от Свищов. Приятно пътуване!

Коментар

Един съвет от мен: Не карай по карта или предварителен маршрут. Тръгваш в посоката която искаш и като видиш нещо интересно (име на село, интересен завой, дърво в средата на нивата, каруца или нещо което ти привлича вниманието за секунда) отбии и следвай новия път. Така ще стигнеш до по-неизвестни и интересни места. Няма нищо по-хубаво от това да се возиш и да не знаеш къде отиваш.
          Това лято мисля и аз да го изпитам това чувство да се мотам в България с мотора ми без цел и посока. Дали ще са черни пътища или полянки ... дали ще се спи под открито небе или в някое село ...
          Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
          Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
          Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Първоначално публикуван от w_popov Преглед на мнение
            Пътят Айтос - Ришки проход е в лошо състояние, а след с. Люляково е просто труднопроходим, дори с мотор.
            Е, чак пък труднопроходим. Има си своите недостатъци, но може да се мине по долния път, към Прилеп, който е добър.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
              Е, чак пък труднопроходим. Има си своите недостатъци, но може да се мине по долния път, към Прилеп, който е добър.
              Напротив,дори е един от най хубавите за мотор.
              Преди месец и половина минах от там и е напълно ремонтиран.
              Димитър Анастасов
              d.anactacov@gmail.com

Коментар

Говорим за пътя през с. Камчия, не за Ришкия проход.

Коментар

Ришкият проход не е ли от Карнобат през Риш, Смядово към Шумен? От Айтос пък, нагоре, на север се върви през разни умряли села и се излиза през Аспарухово, Дългопол, Провадия и пред Девня на магистралата Варна-Шумен. Сигурно може да се мине в посока изток-запад от Айтоският към Ришкият проход през някакви получерни пътища и села, но има ли смисъл със 400 кубиков едноцилиндров чопър с двама човека и багаж?
                  Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                  Златомир Попов - Forry

Коментар

Извинявам се, там магистрала няма!
                    Селата са умряли, а пътищата получерни, това е.
                    По-добре никога не минавайте оттам, карайте си по магистралата.
                    Владич, язък ти за приключенския дух.

Коментар

Вероятно говорите за "Върбишки проход"! Ришкият в момента е един от най хубавите пътища!

От Котленския ,към Бероново, Върбица и се излиза на Велики Преслав! Той е зле ! До Бероново си е направо приключение! Но с мотор става ...на 1,2
                      ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Абе аз съм от стара коза яре и отдавна съм на този свят, така че с подобни "сладки" приказки няма никакъв шанс да ме вкараш в калта на разни тъпи села... Аз мразя кал!... Но това чистосърдечно, младо момче, дето пусна тази тема, и което сега тръгва по света, няма смисъл да го баламосвате, че това е великото и красиво приключение, а именно да се забие из калта на разни умряли села в тази част на България, и то с абсолютно неподходящият за тази цел мотор... Нека да добие малко повече опит и стаж, пък после той сам ще си реши дали да кара из калта, или по магистралите, и кое го кефи повече. Тогава ще си намери и подходящият мотор за това.
                        Ришкият проход е с много добър асфалт. Но той тръгва от Карнобат, а не от Айтос. За това говорим, но това било "магистрала" според, някои и ние нямаме работа там...
                        Последно редактирано от ВладиЧ; 26-01-15, 17:18.
                        Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                        Златомир Попов - Forry

Коментар

Ако отворите картата, ще разберете, че Вальо има предвид пътят, който свързва Айтоския с Ришкия проход в южната им част.
                          Пътят си е най-обикновен третостепенен български път, в нормално за нашите пътища състояние, не лошо, с изключение на частта около с. Камчия, която може да бъде заобиколена през с. Ведрово и с. Прилеп или премината на зиг-заг, заобикаляйки дупките.
                          Въпросният участък няма нищо общо с Върбишкия проход, не е черен път, нито има калта от кошмарите на дедо Владо, а предполагам няма и да влезе в маршрута на автора на темата, тъй като няма нищо особено за гледане като за първо каране.
                          Нека да продължим с интересните места по маршрута.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                            Ако отворите картата, ще разберете, че Вальо има предвид пътят, който свързва Айтоския с Ришкия проход в южната им част.
                            Пътят си е най-обикновен третостепенен български път, в нормално за нашите пътища състояние, не лошо, с изключение на частта около с. Камчия, която може да бъде заобиколена през с. Ведрово и с. Прилеп или премината на зиг-заг, заобикаляйки дупките.
                            Въпросният участък няма нищо общо с Върбишкия проход, не е черен път, нито има калта от кошмарите на дедо Владо, а предполагам няма и да влезе в маршрута на автора на темата, тъй като няма нищо особено за гледане като за първо каране.
                            Нека да продължим с интересните места по маршрута.
                            Точно! Тук се съгласих на 100%.
                            А сега малко СПАМ...
                            На дедо Владо, когато пита някъде за пътя местните и те му кажат: "Абе пътя е лош, но ти си с мотор... Ще минеш"... Та веднага след такова изказване обръщам мотора и хващам на друга посока и по друг път... Пътища мнооого....
                            Златомир Попов - Forry

Коментар

Аз живея на 3км. от Клисурския манастир,до Берковица.Живея в голяма къща и ви каня на гости с преспиване и барбекю до реката.Жена ми обича да имаме гости.Ако решиш пиши на Л.С.

Коментар

Аз смятам да мина през Ришкия проход .Много пъти съм минавал от там и наистина пътя е много хубав .За сега смятам да се придържам към по поносими пътища като избягвам до колкото мога магистралите и черните, все пак матора е за хасфалт не за офф роуд.На колегата Bobi67 благодаря за поканата като наближи датата може да си разменим телефоните .Баща ми е от с.Расово община Лом и има роднини във Монтана ,Враца и доколкото си спомням и във Берковица така че може и да мина по вашия край.
                                Мотор и жена не се дават, мотора може да ти го счупят а на жената може да и хареса
                                0889 619 319

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X