Обява

Свий
Няма добавени обяви.

В Турция от 01.05 до 06.05.2014г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: В Турция от 01.05 до 06.05.2014г.

Първоначално публикуван от green Преглед на мнение
    Същото си е...Избирайте по големи бензиностанции, че малките са като нашите треторазрядни гари по отношение на чистотата и храната
    Напротив,малките бензинаджийници,според мен ще налееш същия бензин,но обслужването е на много по народно ниво.Винаги,ще ти предложат(безплатно) най малко чай,дори храна.Зависи,все пак,кой какво търси.
    Димитър Анастасов
    d.anactacov@gmail.com

Коментар

Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
      Малко по-голяма от цялото софийско поле.
      Около Гьореме,е най красивата част от Кападокия,и да обикаляте няма да видите нещо по различно.
      Димитър Анастасов
      d.anactacov@gmail.com

Коментар

Не е само около Гьореме е интересното. Ючхисар е най-високата точка на цялата долина. Има едно място (пинк пойнт) - "Розова точка" на няколко километра в страни от Гьореме. До там има асфалтов път с паркинг накрая. Плаща се някаква такса за разглеждане, но е с невероятни цветове, багри, драперии и форми този каньон. А с такива, но по-малки каньони там е пълно. Има много какво да се гледа там и за един ден в никакъв случай не става работата. Ако се включат и подземните градове Каймакли, или Деринкую, както, и части от Угрюп една седмица няма да ти стигне. Аз съм ходил два пъти там всеки път за по два-три дни, но съм сигурен, че още и половината не съм разгледал.
        Последно редактирано от ВладиЧ; 28-04-14, 08:16.
        Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
        Златомир Попов - Forry

Коментар

Може ли от адрес (на хотел) по някакъв начин да се свалят точни GPS координати?
          0887 246718

Коментар

Аз не ползвам GPS. Обикновенно, когато пристигна някъде нещата ги решавам на място. Последният път, когато бях в Кападокия бях в къмпинг Кая, почти в центъра на долината. Знам къде е, но координати нямам...
            Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
            Златомир Попов - Forry

Коментар

...........въпросът ми е дали по някакъв начин могат да се намерят GPS координати на даден обект след като имаш само точен адрес (който го няма в картата на GPS-а), за да не се лутам там .....
              0887 246718

Коментар

На автогарите им обикновенно има центрове за туристическа информация, къде могат да се получат някъде даже и безплатни карти за даденият регион. Там дават инфо за хотели, квартири, къмпинги, пансиони и изобщо всякаква туристическа информация. Автогара на турски е "отогар". Има частни информационни бюра, а има и държавни, на които пише "официална информация". Град Угрюп е на 5 км от Гьореме, което от своя страна е едно село, но пък пълно с хотели и т.н. Ючхисар също е село и има хотели, пансиони и т.н. Точни адреси не мога да дам. Знам само, че почти в центъра на Невшехир, доста голям град на 20 км от Гьореме, на булевард Ататюрк има туристически бюра и няколко хотела с четири, три и две звезди.
                Мен никога не ме е притеснявало спането, нито пък яденето в Турция, или пък, където и да е било другаде, но аз обикновенно съм сам с мотора на подобни пътешествия. Жени и деца на подобни пътешествия със сигурност означават претенции, изисквания, по-специален подбор на места за ядене и особено за спане, а от там известни нерви, и ядове.
                Да имам вода за пиене и бензин в резервоара на мотора. Пътят да е хубав със завои и да има интересни гледки, около мен. Това са нещата, които ме вълнуват най-вече. Къде ще спя и къде точно ще ям, това при мен стои на по-заден план. Случвало ми се е да спя и в 7 (седем) звезден хотел, където леглото струваше 375 $, а стаята (апартамента) беше с две легла. Тука вече не говоря точно за Турция. Спал съм и в доста 5 (пет) звездни хотели, спал съм и без палатка на пода на полуразрушена бензиностанция, спал съм и на ледници, спал съм и на 6000 м надм. височина в Хималаите, в Памир и в Тян Шан. Спал съм, къде ли не, зависи от случая, къде съм, какво правя там и колко пари имам. Пък яденето... Няма да умреш, ако не ядеш няколко дена. Важното е вода да имаш...
                Последно редактирано от ВладиЧ; 29-04-14, 14:52.
                Златомир Попов - Forry

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Слабов Преглед на мнение
                  ...........въпросът ми е дали по някакъв начин могат да се намерят GPS координати на даден обект след като имаш само точен адрес (който го няма в картата на GPS-а), за да не се лутам там .....
                  Аз ползвам Google или BING
                  още за мен на ВВВ//sites.google.com/site/fozysite/home

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Слабов Преглед на мнение
                    Залагаш това което имаш като приблизителна локация в googlearth. Като я покаже приближаваш и се ориентираш кое на къде е и ако си намериш мястото слагаш курсора на него и си преписваш координатите в GPS-а...Поне аз така правя
                    ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
                      На автогарите им обикновенно има центрове за туристическа информация, къде могат да се получат някъде даже и безплатни карти за даденият регион. Там дават инфо за хотели, квартири, къмпинги, пансиони и изобщо всякаква туристическа информация. Автогара на турски е "отогар". Има частни информационни бюра, а има и държавни, на които пише "официална информация". Град Угрюп е на 5 км от Гьореме, което от своя страна е едно село, но пък пълно с хотели и т.н. Ючхисар също е село и има хотели, пансиони и т.н. Точни адреси не мога да дам. Знам само, че почти в центъра на Невшехир, доста голям град на 20 км от Гьореме, на булевард Ататюрк има туристически бюра и няколко хотела с четири, три и две звезди.
                      Мен никога не ме е притеснявало спането, нито пък яденето в Турция, или пък, където и да е било другаде, но аз обикновенно съм сам с мотора на подобни пътешествия. Жени и деца на подобни пътешествия със сигурност означават претенции, изисквания, по-специален подбор на места за ядене и особено за спане, а от там известни нерви, и ядове.
                      Да имам вода за пиене и бензин в резервоара на мотора. Пътят да е хубав със завои и да има интересни гледки, около мен. Това са нещата, които ме вълнуват най-вече. Къде ще спя и къде точно ще ям, това при мен стои на по-заден план. Случвало ми се е да спя и в 7 (седем) звезден хотел, където леглото струваше 375 $, а стаята (апартамента) беше с две легла. Тука вече не говоря точно за Турция. Спал съм и в доста 5 (пет) звездни хотели, спал съм и без палатка на пода на полуразрушена бензиностанция, спал съм и на ледници, спал съм и на 6000 м надм. височина в Хималаите, в Памир и в Тян Шан. Спал съм, къде ли не, зависи от случая, къде съм, какво правя там и колко пари имам. Пък яденето... Няма да умреш, ако не ядеш няколко дена. Важното е вода да имаш...
                      Владич,пусни някой пътепис за тези пътешествия,че разказваш страхотно.

Коментар

Ще ви опука един дъжд, че повече няма посмеете да тръгвате при такава прогноза!От опит го казвам.

Коментар

........ който го е страх от мечки да не ходи в гората!
                          Тръгваме .......
                          0887 246718

Коментар

И да се отчетете със снимков материал после.Лек път
                            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                            Анатолий Пейчинов o8875о9815
                            https://dvrbg.com/

Коментар

Дъжд сигурно ще ви вали, но по-неприятен е вятъра по анадолското плато. Той е доста силен, ежедневен и почти винаги някак си е напряко на пътя.
                              Сетих се за една много интересна забележителност край Анкара. Там на околовръстното вместо да карате до отбивката на юг към Гьолбаши и от там към Туз гьол (соленото езеро), свивате на предишната отбивка на запад към Полати. Това Полати е на 60 км от Анкара. До него е древният град Гордион. Там където Александър Македонски е разсякъл гордиевият възел с меча си. Има разкопки на части от града. Има мозайки с Александър. Там е и гробницата на цар Мидас (този дето имал магарешки уши). Това е една от най-старите дървени гробници в света. Гредите и са от 800 години преди новата ера. Не е разбивана и ограбвана в древността, та има какво да се види.
                              След Полати може да се мине на юг през село Хаймана (имам снимка пред табелата му) и по едни тесни, но хубави асфалтови пътища с много завои през селата да се изскочи край Туз гьол на главният път за Аксарай - Невшехир - Кападокия. Това е едно от пътешествията, които не съм описал още. Имам много снимки но всичко е на хартия. Тогава бяхме на връх Ерджиес 3917 метра висок, край град Кайзери с едни приятели. Изкачихме го успешно. Тогава през април 2002 год за първи път видях и Кападокия.
                              Тук имам описани някои мои пътешествия. http://vladi.unixsol.org/
                              Последно редактирано от ВладиЧ; 01-05-14, 10:06.
                              Златомир Попов - Forry

Коментар

Привет от нощна Анкара ..... дъжд не ни валя, вятър не ни духа, движих ме се по план отхвърлиха се едни 923 що годе скучни километра, но от утре тръгваме по забележителностите.....
                                Хубава вечер на всички
                                0887 246718

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X