Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Близък Изток - опит за планиране на маршрут ...

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    От: Близък Изток - опит за планиране на маршрут ...

    Карнета е задължителен, защото ти спестява много ядове по границата. Оставят се 500лв. депозит за мотор в СБА и там се издава това нещо. Цената зависи от това с колко листа ще ти е, но за това пътуване 5 ще стигнат. Този карнет е необходим за Сирия, Йордания и Египет. Международната книжка не е задължителна, но аз сега си бях извадил за всеки случай - струва 20лв. и една снимка и също я издават в СБА.
    Във Вади Рум можеш спокойно да си спиш на палатка. Това е национален резерват. Плаща се вход за пустинята 3 долара, колкото и смешно да звучи. След входа има 30км. до бедуинско село, след което е пустинята. Там на място можеш да се договориш с местните да спиш в бедуинска палатка или да ти посочат хубаво място за нощувка. Много хора нощуват там на палатка и няма никакъв проблем. Карането с мотор през пустинята е абсолютно забранено, но в това село има хора, които нелегално могат да те заведат с мотора до някъде. При нас така стана, но ни беше адски трудно с Митака и се върнахме, но Дюка мина от Вади Рум до Ал Акаба през пустинята. 50км ги мина за 6 часа. Хората по тези места са много гостоприемни и добронамерени. С пъти по-добри от тези в Турция, в което ще се убедиш сам. В Петра като влязохме с моторите през някаква малка портичка се озовахме точно пред Туристическа полиция. Хората явно не бяха виждали такива нагли идиоти, които пренебрегват около 5 вида табели преминаването забранено. Казаха, че не можем да паркираме там, ама ние се направихме, че не разбираме, казахме благодаря, паркирахме, преоблякохме се и тръгнахме да разглеждаме. Никакви проблеми нямаше.

    Коментар


    • #17
      От: Близък Изток - опит за планиране на маршрут ...

      Гошо,с най-голямо удоволствие бих си поговорил с теб на темата "Близкия Изток",но наистина прочети....поне малко.....в мойта тема съм описал почти подробно какъв е реда да преспиш на палатка във "Вади Рум",наистина "жестоко" изживяване.По мое мнение би било хубаво да ползваш услугите на местните бедуини от селцето Рум.В другия случай рискуваш да се изгубиш.....,но ако наистина пък искаш да го правиш самостоятелно,то можеш да разчиташ на ГПС-трак от мен,правен докато се мотахме из пустинята с местен водач....все пак сме българи......

      Поздрави,
      търся си подписа....

      Коментар


      • #18
        От: Близък Изток - опит за планиране на маршрут ...

        Благодаря още веднъж на обичайните заподозряни ! , продължавам да се информирам , за избраната посока , човек се учи докато е жив. Ако попадна на нещо интересно , ще го споделя.

        Коментар


        • #19
          От: Близък Изток - опит за планиране на маршрут ...

          http://www.jordanjubilee.com/travelme/sinai.htm
          Разгледай подробно.

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X