Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ориент експрес - с мотора през Сирия - Йордания - Египет - Кипър - Турция

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въртят ми се едни мисли, с мотора през Сирия - Йордания - Египет - Кипър - Турция

Ако сложат климатик на Гъбката идвам! А какво ще има на Карандила?

Коментар

От: Въртят ми се едни мисли, с мотора през Сирия - Йордания - Египет - Кипър - Турция

Хайде прежали се, в халето ти, да не би да има климатик...
      За Карандила, погледни тук, или ако не ти се чете, ела на "гъбата", ще ти разкажа...
      Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
      Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Яворе, мисля си от вчера, това трасе в участъка му Египет - Кипър проверил ли си го?
        Когато организирахме нашето пътуване имах подобни желания, но се оказа, че няма транспорт там. т.е. има, но ферибота е само пътнически. Мотори и коли не качват (darkall спомена за това горе). При нас това си беше сериозен проблем и точно за това ограничихме маршрута само до Йордания.
        Виж добре и Кипър - Турция. Ферито от Египет беше до Лимасол - в гръцката част. Ферибота за Турция вероятно ще тръгва от турската част на острова. Минаването на Зелената линия май не е толкова лесно.
        Дано да греша някъде, но подсигури изрично тези етапи преди да тръгнете.
        Следващият път, когато умът ви витае, последвайте го! => www.smehurko.info

Коментар

Първоначално публикуван от Ilarioncho Преглед на мнение
          Яворе, мисля си от вчера, това трасе в участъка му Египет - Кипър проверил ли си го?
          Когато организирахме нашето пътуване имах подобни желания, но се оказа, че няма транспорт там. т.е. има, но ферибота е само пътнически. Мотори и коли не качват (darkall спомена за това горе). При нас това си беше сериозен проблем и точно за това ограничихме маршрута само до Йордания.
          Виж добре и Кипър - Турция. Ферито от Египет беше до Лимасол - в гръцката част. Ферибота за Турция вероятно ще тръгва от турската част на острова. Минаването на Зелената линия май не е толкова лесно.
          Дано да греша някъде, но подсигури изрично тези етапи преди да тръгнете.
          Аз съм един от участниците в това пътуване.
          Явор не си се е изрзил съвсем точно.Планът е от Египет към Израел,и от Хайфа да хванем фери до Кипър.В нета изнамерих фери до лимасол два пъти в седмицата(видях,че планът на Дъг е завръщане от Хайфа),а също и ново фери за фамагуста в краен случай.А относно Кипър,няма проблем да влезеш в северен кипър.Обратното е трудно.Поздрави,ще се видим на Карандила.
          Димитър Анастасов
          d.anactacov@gmail.com

Коментар

Искам и аз с вас!тъкмо ще напълните пикапа с части.

Коментар

Първоначално публикуван от danactacov Преглед на мнение
              Аз съм един от участниците в това пътуване.
              Явор не си се е изрзил съвсем точно.Планът е от Египет към Израел,и от Хайфа да хванем фери до Кипър.В нета изнамерих фери до лимасол два пъти в седмицата(видях,че планът на Дъг е завръщане от Хайфа),а също и ново фери за фамагуста в краен случай.А относно Кипър,няма проблем да влезеш в северен кипър.Обратното е трудно.Поздрави,ще се видим на Карандила.
              Ферито от Хайфа и то беше само пътническо към Май месец тази година. Проверете отново за моторите и колите.
              Следващият път, когато умът ви витае, последвайте го! => www.smehurko.info

Коментар

Яворе, както ти е писала Вики в мен имам карти за Сирия, Йордания, Турция и Египет. Това са картите, които ние ползвахме и са добри. Днес се прибираме и мога да ти ги дам за пътуването. Подгответе се за трудно минаване на границата Йордания-Египет. Задължително след ферито отидете и се обадете в офиса на Туристическа полиция. Те са там за да помагат на пътуващите. За нашите два мотора с Мони и със съдействието на човек от тази полиция границата минахме за 3 часа. Много е тромава процедурата и без помоща на човек от тази полиция, не можеш да разбереш кое гише и кога да минеш. Всичко е написано на арабски и никой не ти обяснява. А гишетата са около 7 на брой за минаване. Иначе за визите няма проблем. още на ферибота взимат паспортите и после като слезете си купувате визи и отивате в офиса на имиграционната служба, където вече ще ви чакат паспортите - всичко става бързо относно визите и няма проблеми. От ферибота дават едни листове формат А4, написани на арабски, които така и не разбрахме за какво точно служат, но трябва да си ги вземете. Ние слязохме долу при колите като пристигнахме на пристанището на Египет в гр.Нувейба и чакахме да отворят рампата за да си вземем моторите. При нас дойде един човек и ни даде тези листове. Как ни позна кои сме и какви сме още не мога да си обясня. После като влизате в Израел се пригответе за много щателна проверка и разпити, но за това Мони ще ти каже повече, че той е минавал от Йордания в Израел. Иначе маршрута ви не е проблем да се направи с чопъри.

Коментар

Първоначално публикуван от Ilarioncho Преглед на мнение
                  Опаааа, Вики, лошата новина е че вашите карти и брошури за Сирия още са в мен (Виноват!!!)

Добратата новина... всъщност добрите новини са три:
                  - Аз ще му ги дам вашите карти и брошури на Сирия (с твое разрешение разбира се )
                  - Ще добавя една карта на Йордания, от мен.
                  - Ще ходя на Карандила, така че няма да има нужда от куриер.

Така смятам ще изкупя поне малка част от вината.
                  Чакам опълномощение-разрешение
                  Картите са вече при мен,и ги преглеждам.Големи БЛАГОДАРНОСТИ.
                  Димитър Анастасов
                  d.anactacov@gmail.com

Коментар

Първоначално публикуван от goshko-loshko Преглед на мнение
                    Ти си нашият човек, Гошко
                    Димитър Анастасов
                    d.anactacov@gmail.com

Коментар

Първоначално публикуван от danactacov Преглед на мнение
                      Картите са вече при мен,и ги преглеждам.Големи БЛАГОДАРНОСТИ.
                      Питон къф е тоя ник да го сменяш веднага с правилния! И кога ще ми донесш картите?

Коментар

Първоначално публикуван от goshko-loshko Преглед на мнение
                        Дай си телефона че съм го затрил някъде. Ако си сериозен трябва да се чуем и разберем, че няма време.

Коментар

Може и аз да съм пропуснал нещо, но да питам на коя дата тръгвате. Картите за Сирия, Турция, Йордания и Египет, които ползвахме с Мони в момента пътуват с моторите насам. По план трябва в петък да ги вземем, ама може и в понеделник или вторник, че в момента обикалят половин Европа. За това питам за датата за да ги пратя като пристигнат. Надявах се да ги донеса лично, ама май само бира можем да пием

Коментар

Първоначално публикуван от boiko73 Преглед на мнение
                            Може и аз да съм пропуснал нещо, но да питам на коя дата тръгвате.
                            Споко, втората половина на септември плануваме да тръгнем. До тогава трябва все да се засечем някъде, Сега е сезона на морето няма ли да ни посетите, ако не вие ние ще дойдем

Коментар

Е, така съм спокоен. Може тази седмица да се разходим до морето, че в София нещо не ме свърта, но зависи как пътуват моторите

Коментар

Първоначално публикуван от boiko73 Преглед на мнение
                                Е, така съм спокоен. Може тази седмица да се разходим до морето, че в София нещо не ме свърта, но зависи как пътуват моторите
                                Заповядайте, закотвил съм си караваната на къмпинг Юг там е диво и много спокойно водата е кристално чиста и е идеално за разпускане без чалга и разни навлеци. Вики ми има телефона ако решите нещо чукнете един телефон да се разберем.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X