Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Honda XRV Africa Twin

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Honda XRV Africa Twin

Дата на производство: юни 1990 г.
    Тип двигател: Бензинов
    Мощност: 58 к.с.
    Кубатура [куб.см]: 750 куб.см
    Вид двигател: 4 тактов
    Вид охлаждане: Водно
    Скоростна кутия: Ръчна
    Категория: Ендуро
    Пробег: 38 000 км
    Цвят: Черен

Коментар

Привет!
      Да се похваля
      Купих си нова (или по-скоро по-нова от старата) Африка. Бабичката е набор '96, но е RD07A. Гъркиня(беше).
      Вчера започнах дългата, болезнена, но приятна процедура по пръсване на всичко на болтчета, като изключим двигателя, за да оценя състоянието ѝ по-обстойно.

Миналата година направих ремонт на вторичната ос на кутията на старата Африка, заради изхабени шлици .... иииии на новата са тръгнали, но са по-добре, отколкото бяха на старата, когато видях проблема. За жалост не ми дадоха да разглабям на място, за да го проверя, защото е с краш бар, който трябваше да се сваля, за да се махне капачето. Ще сложа вложки, за да няма луфт и ще изкара, до смяната
      Тези дни ще прехвърлям ъпгрейди от старата на новата и ще сменям консумативи.
      Следва едно чудене - Вилката на старата има вентили за помпене, които обаче аз никога не съм помпил. Дали си заслужава да разменя коловете, че да имам тази настройка?
      Чудя се и дали, да не оставя целите колела, тъй като знам километрите на лагерите и защото е тръгнала лека ръжда по спиците. Не че в блока ми няма магазин за лагери, ама мога по-натам, да ги разменя пак.

Сложили са слюда, която трябва да се среже, за да не опират огледалата. Как е по-добре, да се среже слюдата? Със зеге на най-бавните обороти и фин трион? Не искам с ножовка/трион, защото ще я направя на юфка. Отделно по-добре ли е, да се облепи и то двете страни с тиксо, по време на рязането?

Старата, поради отказ на службите - прокуратура и интерпол, да се занимават с моя казус, ще бъде дерегистрирана и пратена на вилата, където баща ми ще я кара

Та ето и двете бабички една до друга
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:^77E80B49C74B4DF71DC5F8E5B90C57AA102DF7294B4B31DAAF^pimgpsh_fullsize_distr.jpg
Прегледи:1
Размер:81.5 КБ
ID:5744596
      Subaru Impreza 2.0 '98
      Honda Africa Twin RD07 '95
      Honda Africa Twin RD07А '96

Коментар

Привет и честито!

За капачките с вентилите на телескопите - може и само самите капачки да се сменят, ама щом досега не си ги ползвал... а и мотора си остава при тебе... не виждам особен смисъл...

Изрязването на слюдата - по-добре не бързай да я окепазяваш! Аз бих пробвал с леко завъртане на кормилото от трипътника, или промяна на положението на конзолите с предната спирачка и съединителя. Общо взето промяна на положението на кормилото, или лостовете с няколко мм, би изместило огледалата с няколко см. Та може и съвсем лека промяна там да не се отрази на стойката и комфорта, но огледалата да спрат да опират в слюдата.

Коментар

Ето за това е хубаво да се споделят такива идеи, преди да се изпълняват

Всъщност аз имам да взема от старата райзъри, така че при тази процедура, ще видя как стоят нещата
          По едно време се замислих за смяна на кормилото, обаче се зачудих има ли смисъл. Нито ми трябва по-широко, нито по-високо (след слагане на повдигачите)...
          Subaru Impreza 2.0 '98

Коментар

Ако ти трябва оригинална слюда за новата ти Африка , мога да ти дам една оригинална.

Коментар

А честито и много безаварийни,бързо ли се оправи в гръцко?

Коментар

Не си режи слюдата,ще я съсипеш. Разхлаби малко кормилото и го дай малко по назад,и като гледам огледалат не са оригинални явно и за това опират.

Коментар

Старата африка има напомпваща се предница. Новата рд07 - не. Разлика никаква - и двете предници са пълно дърво.
                  Слюда се реже с нажежена тел - трансформатор и тел - но не помня точно каква беше - със сигурност не е обикновена. Иначе се получават пукнатини.
                  Yamaha XT​M600E '98
                  Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Предницата на RD 07 се оправя не с монтиране на вентили и с помпене, а единствено със смяна на пружините с прогресивни такива. Огледалото подпира в слюдата, защото най-вероятно кормилото е прекалено много завъртяно напред, а и това огледало (гледам, че е само едно) не е оригинално, а носачът му е изправен много нагоре. Ако не искате да въртите кормилото в скобите, които го държат просто огънете носачът на огледалото, за да слезе малко по-надолу и по-наляво. Най-лошото и неудачно решение на този проблем е да се реже слюдата.
                    Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                    Златомир Попов - Forry

Коментар

@egerchev: Благодаря, ще остана с тази засега, защото ми харесва, че е висока.

@vtmontana: Да, бързо стана работата и учудващо в КАТ имах доста повече чакане. На границата никой не го вълнуваше мотора.

@c_chanev: Тя и старата ми се води RD07, обаче има вентили, но никога не съм ги ползвал Уж с втори човек трябва да се помпят, но само съм втвърдявал задницата. Сега ми направи впечатление на тази, че болта го няма. Или е под кората, до която все още не съм стигнал или го няма въобще. После ще го видя. Телта за рязане сигурно е канталова.

@ВладиЧ: Не са оригинални огледалата. Старата я взех с такива май от Супер Тенере, а после взех от Еди Мото Център някакви, които са със същата форма, но с мноооооого по-добър зрителен ъгъл. Реално никога не съм имал оригинални за модела огледала и не знам как са изнесени. А иначе за пружините - бях гледал преди време едни в иБей и може би ще си поръчам, за да пробвам.

А сега на този светъл празник, аз отивам в тъмния гараж, за да се забавлявам
                      Subaru Impreza 2.0 '98

Коментар

Случайно попаднах на този сайт , но има много интересни неща за Африка.

http://ruggedroads.co.uk/epages/00cb...96&PageSize=60
                        В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Бях гледал нещата там, но цените са си истински
                          Нещо, което ми хареса там е това -> http://ruggedroads.co.uk/epages/00cb.../%22105/H17%22
                          Изцяло друга вилка в същия корпус.

Иначе ей тези бях гледал преди -> http://www.ebay.co.uk/itm/Yacugar-Pr...sAAOSwB4NWzNGU , явно още ги има.

Въпрос към хората имали проблеми с бензиновата помпа:
                          Доколкото съм чел, бензина продължава да тече, дори и след като тя умре. Тази вечер отивах към Бриколажа в Ринг Мол и тъкмо да вляза в подземния паркинг и мотора прикюфка все едно няма бензин и си угасна. Понеже бях на резерва, а забравих да заредя, предположих, че е свършил и чинно избутах от поземния паркинг и се пуснах до бензиностанцията над Ташев. Не запали и тогава и се сетих за помпата - не чукаше. Погледнах куплунга, който бях разкачал - не го бях щракнал. Закачих го отново и всичко беше ок. Обаче... При пълен резервоар - не би ли трябвало да стига бензин до карбураторите? Нещо ми се въртеше, че бензина си тече и разбираш, че помпата е умряла след момента на изравняване на нивата на карбураторите и резервоара...или може би бъркам?
                          Subaru Impreza 2.0 '98

Коментар

По принцип при неработеща помпа гаснеше при около оставащи 12 литра в резеровара. При теб проблема е бил, че карбовете са се изпразнили, а на стартер се пълнят бавно. С две думи - разкарай я тая помпа и си сложи вакумна от Супертенере. Или друга вакумна, намира ми се даже една.
                            Yamaha XT​M600E '98
                            Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Малко късно отговарям , но сега видях !
                              За да има "самотек" от бензина към карбовете трябва да се направи байпас преди самата помпа. Лесно става. Не съм фен на вакумните помпи помпи по ред причини. Просто съм си взел една резервна ел. част на оригиналната помпа , която си поръчах от Wemoto . На "самотек" поне при моята Африка ( RD04 ) имам на разположение 15-16 л. За да не тормозя стартера , ако ми свърши горивото, съм извел прекъсвач, който подава принудително напрежение на помпата и тя пълни карбовете . Това е една от причините да не предпочитам вакумните помпи, като има и още по реда си.

Коментар

За близо 60000 км при мен, бензиновата помпа не е дала и помен от дефект. Дори да не се слагат електронни елементи по управлението на помпата, тя си изкарва достатъчно дълго. Достатъчна е ревизия на контактните пластини в оригиналната.
                                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X