От: Раждането на една легенда - XTZ 850
Като си прегледах темата, установих, че освен за смяната на двигателя, не съм споменал тунинга, който съм направил спрямо оригиналната конфигурация.
Въздушните филтри бяха за смяна - намерих изгодно K&N.
Предните спирачни маркучи се раздуваха от старост - замених ги с тефлонови с метална оплетка. Спирачната помпа я смених с ТДМ-ската.
Умниците бяха сложили нови накладки, като едната беше обърната с метала към диска
Добре, че я усетих навреме, та не успя да го надере много. Сега на единия диск накладките са синтеровани, на другия органични. С цел еднакво добро спиране при всякакви натоварвания и температура на спирачките.
Фаровете са със слаби крушки - 35W, дори не са халогенни, а в превключвателите има големи загуби. Решението - релета и "изцъклените" фарове от ТДМ-а.
Повдигане на предния калник с планки - за да не се задръства с кал.
Веригата е 525, за разлика от оригиналната 520.
Гуми Heidenau K60.
Модифицирана седалка от ТДМ.
Стойки за странични куфари(недовършени).
Правих няколко опита с по-високи слюди, с дефлектори, но каската ми (Uvex Enduro) работи добре само с пряк въздушен поток. С оригиналната ме бие в гърдите, над 10-15 градуса не е проблем.
Монтирах и компютърчето на Trail tech, но оборотомера му не работи коректно.
Поне показва часа, околна температура(не коректно) и скорост.
Съединителя на СТ-то е доста твърд, смених ръчката с тази от ТДМ-а, сега е доста по-лек.
Май не се сещам друго да съм правил, а да бензин сипвам
Запланувани са още подобрения:
Преместване на ауспуха под седалката, сега стърчи мнооого отдясно и пречи за странични куфари.
Иска ми се в карбураторите да сложа швейцарския комплект, за по-добър разход.
Смяна на предницата с такава от кросов, хард ендуро или супермото + диск от супермото със 4-бутален спирачен апарат от ТДМ. Смятам, че с един 300мм диск ще спира поне толкова добре, колкото с оригиналните спирачки.
С помощта на VaHk0_ някой ден може и да направим мечтания от мен резервоар, с което СТто да стане удобен за каране прав.
Опитите за отклоняване на въздушния поток нагоре продължават.
Пуснах мотора за продажба, с идея да мина на следващия проект, но макар и да имах няколко предложения, засега мотора си е при мен. Тъй като гаража е пълен с "проекти" и няма място да се завъртя, мисля да ги поизчистя първо тях и после да продължавам с тунинга или да започвам новия проект, ако съм продал този.
Когато има нещо ново, ще го споделям тук. Междувременно ще наливам бензин
Като си прегледах темата, установих, че освен за смяната на двигателя, не съм споменал тунинга, който съм направил спрямо оригиналната конфигурация.
Въздушните филтри бяха за смяна - намерих изгодно K&N.
Предните спирачни маркучи се раздуваха от старост - замених ги с тефлонови с метална оплетка. Спирачната помпа я смених с ТДМ-ската.
Умниците бяха сложили нови накладки, като едната беше обърната с метала към диска

Фаровете са със слаби крушки - 35W, дори не са халогенни, а в превключвателите има големи загуби. Решението - релета и "изцъклените" фарове от ТДМ-а.
Повдигане на предния калник с планки - за да не се задръства с кал.
Веригата е 525, за разлика от оригиналната 520.
Гуми Heidenau K60.
Модифицирана седалка от ТДМ.
Стойки за странични куфари(недовършени).
Правих няколко опита с по-високи слюди, с дефлектори, но каската ми (Uvex Enduro) работи добре само с пряк въздушен поток. С оригиналната ме бие в гърдите, над 10-15 градуса не е проблем.
Монтирах и компютърчето на Trail tech, но оборотомера му не работи коректно.
Поне показва часа, околна температура(не коректно) и скорост.
Съединителя на СТ-то е доста твърд, смених ръчката с тази от ТДМ-а, сега е доста по-лек.
Май не се сещам друго да съм правил, а да бензин сипвам

Запланувани са още подобрения:
Преместване на ауспуха под седалката, сега стърчи мнооого отдясно и пречи за странични куфари.
Иска ми се в карбураторите да сложа швейцарския комплект, за по-добър разход.
Смяна на предницата с такава от кросов, хард ендуро или супермото + диск от супермото със 4-бутален спирачен апарат от ТДМ. Смятам, че с един 300мм диск ще спира поне толкова добре, колкото с оригиналните спирачки.
С помощта на VaHk0_ някой ден може и да направим мечтания от мен резервоар, с което СТто да стане удобен за каране прав.
Опитите за отклоняване на въздушния поток нагоре продължават.
Пуснах мотора за продажба, с идея да мина на следващия проект, но макар и да имах няколко предложения, засега мотора си е при мен. Тъй като гаража е пълен с "проекти" и няма място да се завъртя, мисля да ги поизчистя първо тях и после да продължавам с тунинга или да започвам новия проект, ако съм продал този.
Когато има нещо ново, ще го споделям тук. Междувременно ще наливам бензин

Коментар