Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Yamaha Tenere World Raid

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Абе то и аз не нося ама се замислям,че трябва да нося.Ще се оборудвам лека по лека и така.
    Та затова и централната.
    И без това ни мотора е за сериозен офроуд предвид теглото ни аз съм та поне като го подкарвам на дълго да не го мисля...когато и да е това де...
    Иначе Криегата е топ като качество,но цената си е грозна какич и да я гледаш.
    И все пак се радвам,че не взех китайците...еб а ли го защо!?...
    Няма страшно в умирачката...
    Страшното е да си жив!...

Коментар

• Esper
      Esper коментира
      Редактиране на коментар
      Според мен правилно си постъпил.
      В моя случай просто не беше оправдано щото в чайниците мисля да сложа някакви неотговорни неща като вътрешни гуми, някакви колани, ластици...
      И предпочетох 1/4 цена.

Да се обзаложим, че криегата също е мъдя им чайна но не в това е въпроса

И всъщност нямам идея дали ще паснат добре и изобщо ще ли да са подходящи за мястото, където ги мисля.
      Нищо чудно да отидат в продавалник бързо, бързо но поне не са 1 чанта пари!
      Последно редактирано от Esper; 09-04-25, 09:37.

Аааа решил съм да заръчвам рейзъри за кормилото.
    Някой скоро да е взимал да сподели от де.
    Не че гугъла не знае...ма да живна и темата малко.
    Напряга ми рамената нещо и съм решил да са от типа назад и нагоре да си освободя уж това напрежение и като съм изправен да е по-удобно.
    Иначе си карам...когато и колкото има време.

Коментар

Взех китайски повдигачи за 27 лева, за да повдигна кормилото на Сузукито. Но се оказа че дупките не съвпадат с близо милиметър. Ударих им пилата и съвпаднаха дупките, но сега пък стените им на тези повдигачи станаха по-тънки. Позамислих се малко и ги засилих в кофата за боклук...
    Обадих се на Мотобумци и поръчах повдигачи на Мотеч. Те струваха 105 лева. Паснаха без грешка и от тогава съм с тях.
    Това е моята история с повдигачите.
    Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
    Златомир Попов - Forry

Коментар

• Стоян Боюков-Sariones
      Стоян Боюков-Sariones коментира
      Редактиране на коментар
      Ми значи ти струват 132!

• mutragen
      mutragen коментира
      Редактиране на коментар
      Я ми кажи с колко го повдигна без да бараш жилата, че има няколко размера в мотеч?

Аз никога не съм купувал рейзъри - все се случва така, че е по-оправдано да сменя цялото кормило.
    И последният път пак така но кормилото още стои в гаража и си чака мотора.

Някъде попадах и на настройваеми, тоест може да се променя геометрията им в някаква степен.
    Но само на картинка и съм далеч от мнение за тях.
    Враг усраине

Коментар

С най-ниските рейзъри го повдигнах кормилото. Мисля, че с 2 см го повдигнах. Това за мен се оказа достатъчно, без да барам нищо друго. Разбира се ръкохватките се разместиха с повече от 2 см, нали... Има по-високи рейзъри, има разместени нагоре и назад. Най-различни повдигачи има, но, ако трябва да удължаваш жилата става малко сложно и скъпо.
      Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
      Златомир Попов - Forry

Коментар

• mutragen
        mutragen коментира
        Редактиране на коментар
        Мерси за инфото, ако ми е ниско да знам какви да взема без да пречи на жилата.

Днес видях предмета на темата наживо и останах силно изненадан колко голямо изглежда това нещо. Дали гаражът беше тесен или си е голямо, но преди не са ме впечатлявали така други Тенере-та. Ако не бях видял миналата седмица наживо на Пламен Атанасов BMW-то, което е колкото комбайн Джон Дийр, щях да съм направо изумен. Моето KLE е като на Емили тротинетката в сравнение с тези мотори....
      edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

• Esper
        Esper коментира
        Редактиране на коментар
        И при това вече няма супер-тенджерета

Тенеретата винаги са били големи кобили за високи хора - и преди и сега.
        Но откакто няма супер-тенджери може би са станали наистина още по-голями.

Между другото миналата седмица до мен спря един пич със супер тенджера та го поглендах.
        Много добре изглеждаше, лъсната и накачулена за приключения а някак не си казах "баси туча".

• edoors
        edoors коментира
        Редактиране на коментар
        На мен ми изглеждаха среден размер и леки. А това, на Дени, е колкото полски фиат

• Esper
        Esper коментира
        Редактиране на коментар
        Чак пък

Малко е субективно първото впечатление въпреки, че аз точно райд не съм сигурен дали въобще съм виждал на живо.

Но всички, на който съм се качвал са ме отказвали - т'ва е като да яхна кобила от която да пускам крак до земята.
        На кон се прави в началото, края и като те хвърли но за мотор е нужно по-често!
        Пък и кобилата ако полегне си става сама а тенерето кой ще го вдига?!?

Мотора е за хора от 185см нагоре в стоков вид.
      На другите им идва неудобен с дължината си.
      Рейда отделно е много по-широк от стандартният модел.Плюса е нисък център на тежеста и отлична ветрозащита на краката.
      Отделно стоковата седалка е космос разлика в сравнение със стандартния модел с неговата пейка.
      Да тежък е...но за дълъг път е моят избор.
      За залитания като Памир-ските залагам на ДРЗ или 300Л с подходящите модове за бензин и нормални степенки и седалка.
      Та...трябва да им направим една сбирка на хондата и рейда да направим едно сравнение.
      Ако не ме мързи може и видео да запишем.

Коментар

Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
        ...За залитания като Памир-ските залагам на ДРЗ или 300Л с подходящите модове за бензин и нормални степенки и седалка...
        Това е така само ако има кой да ти го закара до там.
        То не случайно в "базата" имаше миниму десет хондички.
        ДРЗ нямаше понеже цуцуки едва сега ги "развърват" за еврогея а хонда продават от минимум 5 години.

Обаче ако трябва да се закараш на самоход до там че и да се върнеш с тактв вид мотор ще плачеш с крокодилски сълзи за тенджерата.
        Аз не бих поне съм мазохист и щях поне в 1 посока ама не би по други причини.

Според мен за такива като тебе расли на воля и искащи покемон са баш тройката кепапчета: ЕС700, КТМ690 или хъски 701.
        Не, че са по-пригодни без сериозни доработки за дълъг път какато е тенджерата.
        Доста по-близо до нея са но без излишните неща за локални изгъзици.

И да не бяха такива полуфабрикати, каквито не са джапанките!
        Както неведнъж съм казвал - повече еврогейско г0мно у гараж НЕ ВКАРВАМ.
        Враг усраине

Коментар

Точно поради последният довод и перипетиите ти се разминахме със хъски 701 ЛР.
          А много ми харесваше като идея.
          Тенджерата е незаменима за дълго каране.
          Ама тежи пущината.
          Но за 190см+ "младежи" е баш.
          Питайте бат Стоянчо...има го на снимка некъде в началото как му стои на него.

Коментар

Винаги съм казвал, че на мен всички мотори са ми високи! Твоят поне не е тежък.
            Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:tenere.jpg
Прегледи:67
Размер:843.1 КБ
ID:7011085

Остана малко време за уплътняване...та го уплътних подобаващо.
              София,Камарци,Мирково,Петрич,Мухово,Ихтиман,Вакарел,Елин-Пелин,Яна,Сеславци,Враждебна.
              Набързо нали по стара изпитана схема,но...пак доволно.
              Мотора до тук е около 4000км за тази година в предвид,че почти нямам време да карам...
              На този етап не ми е нужно...май нищо повече.
              Рейзъри може би за зимата ще останат като ъпдейт и да взема да си оборудвам един кит за смяна на гуми,че все ги мисля.
              Та така...
              Ако не ми мине някой бръмбар през ушите смятам дъъъълго да си другаруваме с моторетката.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X