Обява

Свий
Няма добавени обяви.

КТМ 690 Enduro 2008-2009

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: КТМ 690 Enduro 2008-2009

Как бензина се от долния резервоар се качва нагоре ?
    Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

За къде го подготвяш този мотор ?

Коментар

На пролет ще вземам и аз ендурце и понеже на модела който съм се спрял му дават да носи 209 кг. и аз се замислям за задна пружина с констант лоуд !
        Обаче...... то верно когто се смени тя ще почне да носи повече и ще спре да люшка когато е натоварен но това не променя факта ,че ще се кара мотора претоварен ! И се чудя това как ще се отразява на амортисьора,рамата,опашката,шарнира ....... и ми се струва ,че в дългосточен план ще има големи ядове ако се кара с повечко товар.

Коментар

Мони, браво за темата. Мотора става както казват "яката работа". А има ли значение в какъв ред се пълнят резервоарите, защото така стават един вид скачени съдове.

Първоначално публикуван от ЗМЕЙ Преглед на мнение
          За къде го подготвяш този мотор ?
          За едно далечно място с по-малко асфалт. Ако черпиш другата седмица, ще ти кажа повече.

Коментар

Първоначално публикуван от CJ_ Преглед на мнение
            Как бензина се от долния резервоар се качва нагоре ?
            В случая и трите резервоара са "вързани" към помпата.
            търся си подписа....

Коментар

Първоначално публикуван от boiko73 Преглед на мнение
              Мони, браво за темата. Мотора става както казват "яката работа". А има ли значение в какъв ред се пълнят резервоарите, защото така стават един вид скачени съдове.

За едно далечно място с по-малко асфалт. Ако черпиш другата седмица, ще ти кажа повече.
              Бойко,мотора ще стане още по-"яката работа",трябва да пристигнат още малко екстри за него.

На практика няма значение кои ще пълниш първо.Със завъртане на кранчето в позиция "off" можеш да караш само на основен(т.е.заден) и след свършване на горивото да преминеш на предните два с връщане на кранчето в основна позиция,ако все пак предпочетеш да си на основна позиция на кранчето,то помпата си взима равномерно и от трите.

@ЗМЕЙ-надалеко и на кално(Бойко ще ти подшушне)

Поздрави,
              търся си подписа....

Коментар

Първоначално публикуван от Мони Преглед на мнение
                В случая и трите резервоара са "вързани" към помпата.
                Бензиновата помпа в външна ( не в резервоара ) въпраки , че е инжекция ? Ако е така супер !

Коментар

Помпата е в резервоара , двата горни резервоара се стичат в основния , който е по ниско , този под двигателя май не е вързан. Аз така го разбирам , основния резервоар 12 или 14 литра е , защото на повечето места го дават 12.
                  В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

@ CJ_ @ motor_men

на тази снимка се вижда как от кранчето за бензин през филтъра,маркуча влиза във връзка(алумииниева под седалката),която е вързана към основния резервоар,респективно към бензиновата помпа,намираща се вътре в основния резервоар.Системата от три резервоара(в случая) работи на принципа на скачения съд,като основния резервоар се намира по-ниско от другите два.Именно зарди това,ако кранчето на бензина е затворено,то помпата първо ще "дърпа" от основния,а след това от допълнителните два.Ако кранчето е отворено,то тогава помпата ще дърпа равномерно и от трите.Не съм сигурен дали има снимка на схемата на производителя,ако има такава ще я кача тук.

Що се отнася до количеството бензин в основния резервоар,на някои места го дават 12л,на някои 14л.Аз лично съм пълнил 12,8л.,като вътре в резервоара е имало поне 0,5 л.,но знае ли човек колко верни са колонките по бензиностанциите?!,за това по-разумно е да се приеме,че вместимостта е 12л.

Поздрави,
                    търся си подписа....

Коментар

Добре де , тя капачката на основния е зад седалката , на едно ниво ли идва с другите две капачки , ако е по-ниско няма ли да прелива през отдушника? На моя мотор монтирах такъв резервоар , та ми е много полезно това което правиш.
                      В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Еха, тука какво се е заформило.
                        Да попитам, при толкова кранчета и резервоари трябва ли да си водиш записки, кое кранче е пуснато и кой резервоар е пълен-шегичка

Ще променяш ли седалката, щом се подговя за дълъг път мотора? На мен лично ми е леко неудобна.
                        Ще чакам с интерес продължението на проекта.
                        Поздрави!

Коментар

A ako ползваш онзи долу за бензин с втора помпичка ли го качваш нагоре ?

Коментар

Първоначално публикуван от CJ_ Преглед на мнение
                            A ako ползваш онзи долу за бензин с втора помпичка ли го качваш нагоре ?
                            Нее..онзи долу си е на "само-ръчно"

@Филип-Дон Фелипе,има няколко неща още,които трябва да пристигнат за мотора и седалкта е една от екстрите,но тя ще е последна във времето,но бих казал,толкова важна,колкото и резервоарите.......

Поздрави,
                            търся си подписа....

Коментар

Една приятна темичка с 3-ма на КТМ LC4 Adventure изминавайки 20500км от Полша до Магадан.

http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=239330

Машините са се справили отлично!

Коментар

Много от тези снимки сме ги виждали и в пътеписите на нашите момчета

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X