Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Големи /тежки/ ендура ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Големи /тежки/ ендура ?

И още нещо за "Aprilia Dorsoduro 750":
    http://www.youtube.com/watch?v=wN34F...x.php?brand=54

http://www.motoblog.bg/index.php?news_id=1238

Коментар

Първоначално публикуван от MOTORGHOST Преглед на мнение
      Връзките са out... можете да изтриете моя отговор.

Не ги виждам като ендура тези модели на Aprilia. По-скоро са туристи.
      Последно редактирано от господин никой; 19-09-08, 10:00. Причина: Добавка...

Коментар

"Дорсодуро 750" е "баткото" на "SXV 5.5",който се е доказал в
        клас супермото.
        При тези технически данни, не виждам връзката с туризма,
        но ми е интересно, как би се държал с едни кросови джанти ,и гуми .
        http://apriliabg.com/dorsoduro-750#technical

Предполагам,че още на следващият "Париж-Дакар"(ако въобще
        има следващ...)ще го видим и в този вид .

Коментар

Първоначално публикуван от toto_cagiva Преглед на мнение
          Ей тва са най-добрите мотори аааа црф клх вр я бегаите бе признавам ендуро до 98 на горе сичко е боклук за нищо не става .

П.П Господ е казал че ХОНДА ще е над всички мотори нищо друго само ХОНДА и колега Африката е злато мотор мани кой кво ти говори били тейки били такива ае бегайте бе като некви .... сте ааа тежак ми е мотора ми тежак ше е та .Лек тежак можеш ли да караш нема лек нема тежак нема 125 нема 650 айде зимаи Африката или некой Доминатор и гассс и тва е .
          Мисля, че ставаше дума някъде из форума за ендуро и състезания, а не за гъбарство, платноходство и т.н. !??

ПП: Нека модераторите да се вземат в ръце и да вземат отношение по повод обидите! Нека да са коректни както преди 2 месеца!!!!
          Последно редактирано от Димитър; 08-10-08, 08:36.
          Kawasaki KDX 220 R (Jabcho tuning)>Gas Gas EC300>Beta 300RR

Коментар

Карам СТ вече2 години! Когато си търсих мотор пробвах и африка и СТ и ДР и дори пегасо. Проблема ми е че съм 192см. Африката наистина е добър мотор но не за мен... Прекалено ми е ниска седалката и не ми е така удобен! ДР ...... голямо животно .....ама пак не ми бе по сърцето! СТ-то ми пасна най много! Простко стойката на него е съвсем друга! Проблеми.....смяна на масло (мам......му и животно) събира 4 литра! Верига от ТДМ 525 и пинйони както следва 17преден и 44 заден. Така ми свали разхода при 100-120 км. (По ниски обороти на високата скорост) а мощност си има предостатъчно! за мен това е машинката!

Коментар

Първоначално публикуван от tazz77 Преглед на мнение
              Карам СТ вече2 години! Когато си търсих мотор пробвах и африка и СТ и ДР и дори пегасо. Проблема ми е че съм 192см. Африката наистина е добър мотор но не за мен... Прекалено ми е ниска седалката и не ми е така удобен! ДР ...... голямо животно .....ама пак не ми бе по сърцето! СТ-то ми пасна най много! Простко стойката на него е съвсем друга! Проблеми.....смяна на масло (мам......му и животно) събира 4 литра! Верига от ТДМ 525 и пинйони както следва 17преден и 44 заден. Така ми свали разхода при 100-120 км. (По ниски обороти на високата скорост) а мощност си има предостатъчно! за мен това е машинката!
              Колега кокво е това СТ, що за марка е нищо не откривам?

Коментар

Първоначално публикуван от nakovk Преглед на мнение
                Колега кокво е това СТ
                Супер Тенере

Коментар

току що се връщам от разходка със гореспоменатото SUPER TENERE , след 300 км каране се чуствам готов за още толкова , имам го отскоро но просто съм очарован от вървеж возия всичко , караш си и си свиркаш километрите просто не се усещат , притежава мощност в изобилие , на 5-та без да сменяш предавка надолу от скорост 90 км/ч си ускорява спокойно и без усилие даде ми разход 6,5 / 100 , със скорост 100-120 на по хубави отсечки 160 -170 , просто е идеален за нашите осеяни с дупки и неравности пътища момчето с което карах беше с Хонда Хорнет 600 и след 100 км пробег започна да се оплаква от болки в задните части . Единственото което мога да изтъкна като недостатък е голямата височина на мотора ( оттам идва и усещането че тежи ) но това е проблем за хора с височина по малка от 175 см. , за по високите няма да е никакъв проблем

Коментар

Здравейте! Карам вече 14000км Сузуки ДР750 БИГ 92' и ще споделя моите наблюдения. Моторът не е за всеки, много е висок, с висок център на тежестта. Иначе много по-проходим от СТ, Африка, т.н. стига да ви достигат краката и силата. Добра возия както на път, така и извън него. Достатъчно място за втори човек и багаж. Аз лично съм монтирал 3-ка куфари / Два 42л. като странични, закрепени на топ-съндъка от БМВ , + 2 чанти - дисаги. Бърза с не повече от 150км./ч., но реално не може да ги поддържа. Със 100-120, втори човек и пълно къмпинг оборудване харчи точно 6,5л/100км. Идиотоустойчив, държи на вода, кара се добре по пясък/кал с подходящите гуми и водач. Лесен за ремонт и поддръжка - елементарен двигател, разработен от такива сплави, че да не прегрява дори при работа на едно място. Много вибрации - почти като при КТМ Не е капризен към бензин, масло. Не ме е оставял на пътя. И не на последно място - пада се добре с него - резервоарите (2бр. х 15л.) и ролбарите предпазват затиснат крак от контузии. Много точки на опора в земята и малки щети по мотора (козметични) След като го покараш няколко хиляди км. умаляват конете - 50к.с. но не е по-слаб от който и да е "Тръмпър".
                    http://www.motodanger.snimka.bg/albu...9&pid=13871743 , http://www.achotransalpa.snimka.bg/a...8&pid=11461920

Коментар

От: Големи /тежки/ ендура ?

За да не откривам нова тема, но да попитам за "топлата вода" - търся мнения за Хонда Transalp като 1) за първи мотор - асфалт + първокласни черни пътища 15%; 2) скъпа ли му е подръжката - грубо колко на година ще отидат ако го закупя за около 3 500 грубо. благодаря предварително

Коментар

Няма да откриваш топлата вода споко . Държа обаче да ти кажа , че всичко е въпрос на индивидуално усещане и очаквания. Преди 5 сезона първият ми мотор беше ТОЧНО Трансалп(89г., с барабанна задна спирачка и черен двигател)Аз съм около 100кг и съм 181см. като седнах отгоре му ми заспа от към стойка и тежест. ОБАЧЕ: изтърпях го само един сезон , защото го карах предимно по асфалт и СЪВСЕМ МАЛКО ЧЕРНО(където и падах с него неколкократно-говорим все за първия сезон). На асфалта ми умаля още на втория месец-скорости над 120 за тоя мотор не са неговите. Имай в предвид , че 120 на кола и на мотор са СЪВСЕМ РАЗЛИЧНО УСЕЩАНЕ-на мотора хич не се усеща скоростта и 120 ти се струва бавно, ако си добре защитен от вятъра( а на Трансалпа СИ). Продадох го защото преди да го купя нямаше кой да ми каже, че над 120 духа маслото през отдушника(говоря за черния двигател само ) и се уплаших , че е заминал. А момчетата дето го взеха си го карат още и им е перфектен(взеха го за да заменят едно ИЖ-е из айтоския Балкан). Това е ПЪТЕШЕСТВЕНИЧЕСКИ мотор-да минаваш от всякъде, но и да не гониш с много над 100. След него си взех ВФР(за който и още съжалявам, че го продадох, а ми беше ПЕРФЕКТЕН). И после.....баба Африка Туин.....някой беше писал тука ли или в друг форум...КАКВОТО И ДА КАРАШ, НАКРАЯ ВСЕ СТИГАШ ДО ЕНДУРОТО. Сега имам 3 мотора, но да си призная , на всеки се качвам с различна нагласа като тръгвам. Така , че ....помисли добре за какво точно искаш Транс-а, какъв ти е темперамента на каране и разни такива , които се мислят с ХЛАДЕН УМ
                        Успех!!!
                        ПП Забравих:От към консумативи и разходи не е нищо особено, даже ще те изненада приятно

Коментар

Тук е мястото да бъде споменат и един от добрите представители на новите тежки ендура - Сузуки В-Стром 650. Вярно е, че новите мотори не са така корави като старите ендура, но това е всеобща тенденция, както и при автомобилите. Сузуки В-Стром 650 е един много добре балансиран и безпроблемен мотоциклет. На практика не съм срещал отрицателни мнения във форумите. Говоря от личен опит, като моторист с не дотам богат опит и стаж, но карал 2 години /около 7000 км./ Хонда Африка Туин РД 04, който смених тази пролет с В-Стром 650. До сега съм му навъртял към 2500 км. За Африката мога да кажа само хубави неща. Смених го, защото лично на мен не ми харесва, че вибрациите в ниските обороти са доста.Тресенето ми идваше в повече. А и, като че ли динамиката също не ме задоволяваше. С новия В-Стром нещата си дойдоха на мястото. Просто това е моя мотор. Висок съм 186 см., 100 кг. и се наложи лек тунинг - повдигане на кормилото и смъкване на стъпенките. Строма е с около 30 кг. по-лек от Афиката, с много добра динамика и мощ, като същевременно е спокоен и плавен. Маневрен и лесен за управление. Поддържа без проблеми скорости от 140-150 км., което за Африката си е изпитание.Харчи под 5/100, ако не го мачкаш. С резервоар от 22 л. спокойно имам рейндж и минавам 400 км. Сравнително добра ветрозащита, въпреки че и тук тунинга не е излишен. Като цяло един съвременен, безпроблемен, добър и надежден мотоциклет, който не блести с нищо изключително и иска само каране. Не на последно място е и добрата цена на придобиване - за около 6-7 бона може да имаш много читав и запазен модел 2005 -2006 г. Успех и безаварийно на всички!
                          Последно редактирано от Сергей Янков; 18-07-12, 14:41.
                          BMW R1200GS LC EXCLUSIVE, Triumph Tiger 800 XRx, Honda Transalp 600
                          LAND ROVER Discovery II V 8 - 4.0, BMW 530 xDrive
                          Не е достатъчно да си знаеш цената, трябва да се отчита и търсенето.

Коментар

В-Строма е прекрасен мотор и всичко което си казал за него е вярно,но не е ендуро:
                            Model: Suzuki V-Strom 650
                            Year: 2011
                            Category: Sport touring
                            http://www.bikez.com/motorcycles/suz...m_650_2011.php

ПОжелавам ти много безаварийни километри
                            PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
                            КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
                            0899187766

Коментар

Тоя сайт нещо е сбъркан, според него и моя мотор Ямаха XTZ 660 е спорт туринг обаче пък за сметка на това BMW 1200 GS е ендуро офроуд!!!
                              "Do not correct a fool, for he will hate you;
                              Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=126446
                                Some call it a ... HOBBY. We call it a ... WAY of LIVE!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X