Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за избор на ендуро

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Помощ за избор на ендуро

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
    Колега, бъди по-умерен в изказванията си, че тук четат хора, които наистина нямат опит и разчитат само на написаното от нас.
    Аз съм израстнал със сликове в гората и никак не бе безмислено карането ми - напротив.
    С шосейни гуми пре спокойно можеш да си се разхождаш по черни пътища, полянки и пр. горски магистрали дето няма екстремни наклони и същевременно да си бъркаш в носа до като разглеждаш природата, дори с пасажер. Жената като и се прииска разходка в гората я мятам на Африката с шосейните гуми и газ - черни пътища, пътечки, полянки - никакви проблеми, разбирасе без екстремности и гаври с машината, че тогава тя ще се изгаври с нас
    М/у другото съм висок точно 171см. Е кг. няма да си ги казвам...

mudrovc, искам да ти кажа пич, че си усетил нещата и много добре си се насочил към мотор за двойна употреба, който да е способен да достави удоволствие на теб и на женати... Успех!
    Жоро не ти прави чест,че изрязваш от контекста, я ми кажи ти честно можеш ли да караш със сликове, когато тревата е станала по 1-2-3 педи и е полегнала ? или само ще си говорим приказки ?
    Казал съм какво мисля на колегата от собствен опит,в началото и аз се насилвах с кофти гуми между синорите,и си изпочупих всички кори,предпазители,дръжките на р.спирачка и съединителя,изпогорих си ръцете на аспуха от вдигане,въобще съм убеден,че при наклон повече от 10 градуса и затревена площ с кофти гуми,може да се кара съвсем бавно и няма значение колко си добър,падането ти е в кърпа вързано,камо ли да еквилибрираш с теглото на човек зад теб.
    Искам да подкрепя и казаното от колегата при влизане в завой и особенно с пясъчен нанос,бутонките нетърпят грешки,трябва да се научиш да усещаш мотора,иначе бавничко...
    Последно редактирано от Стефан ERA; 25-07-08, 16:45.
    TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
    Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
    Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
    Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Първоначално публикуван от mudrovc Преглед на мнение
      Колеги, благодаря на всички. Засега мисля натрупах малко информация като да почна да търся моторетка. Като харесам нещо ще питам пак за мнения.

Така или иначе първо трябва да се преборя с ДАИ на 1и. Надявам се да няма проблем... ама, изпит си е.
      понеже нямаш право на лични,ето ти телефона ми 0887 293411,продавам мотор като за тебе обади се,може да те заинтригува!

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан ERA Преглед на мнение
        Жоро не ти прави чест,че изрязваш от контекста, я ми кажи ти честно можеш ли да караш със сликове, когато тревата е станала по 1-2-3 педи и е полегнала ? или само ще си говорим приказки ?
        Казал съм какво мисля на колегата от собствен опит,в началото и аз се насилвах с кофти гуми между синорите,и си изпочупих всички кори,предпазители,дръжките на р.спирачка и съединителя,изпогорих си ръцете на аспуха от вдигане,въобще съм убеден,че при наклон повече от 10 градуса и затревена площ с кофти гуми,може да се кара съвсем бавно и няма значение колко си добър,падането ти е в кърпа вързано,камо ли да еквилибрираш с теглото на човек зад теб.
        Искам да подкрепя и казаното от колегата при влизане в завой и особенно с пясъчен нанос,бутонките нетърпят грешки,трябва да се научиш да усещаш мотора,иначе бавничко...
        Като казвате "сликове" предполагам че имате в предвид просто гуми за асфалт, а не наистина сликове! Та ако е така, мога да карам с такива гуми по трева, даже и замръзнала трева. При това не е задължително терена да е абсолютно равен! За доказателство ето снимките ми от разходката до вр. Ореляк: http://htftp.offroad-bulgaria.com/sl...%2006.11.2007/
        На тази разходка не съм падал. Откакто го имам този мотор ми се е случвало само няколко пъти мотора да падне на место, но не и аз - случките са винаги когато не преценя къде спирам и се окаже че не достигам с крака до земята. В движение съм падал само веднъж, но тогава нахалството ми беше стигнало до там, че със същите гуми (виждат се на някои от снимките) се спусках, пързаляйки се по снежен коловоз и когато стигнах равното, предната ми гума стъпи на дебело замръзнала локва, скрита под снега. Разминах се с усукано кормило и счупен предпазител на дръжката за съединителя!
        Та щом аз мога, защо и Жоро да не може, а защо пък и някой друг да не може? Въпроса е всеки да си знае какво, кога и колко може! То моето можене, може да се дължи на нямането ми! Защото преди карах МЗ с изтъкани гуми, сега карам пък този кютук с гуми за асфалт. А ако имах леко ендуро с хубави гуми за гората, може би нямаше да мога ( искам) да карам такъв тежък мотор с такива гуми из гората!
        "Do not correct a fool, for he will hate you;
        Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Колеги моля ви се - не слагайте новобранците на едно с вас самите! Дори и да е възможно за вас имайте предвид, че опита си казва думата в рискови ситуации. Колегата иска прятни разходки сред природата - по възможност с половинката.

Ако трябва да тегля чертата - или Dominator, или някой турър!

Коментар

Няма новобранец,няма ли добра гума си до там.
            Естественно и опита си дава думата но и най-опитния да дийде да кара в калта или в тревата ще увяхне.

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
              Като казвате "сликове" предполагам че имате в предвид просто гуми за асфалт, а не наистина сликове! Та ако е така, мога да карам с такива гуми по трева, даже и замръзнала трева. При това не е задължително терена да е абсолютно равен! За доказателство ето снимките ми от разходката до вр. Ореляк: http://htftp.offroad-bulgaria.com/sl...%2006.11.2007/
              На тази разходка не съм падал. Откакто го имам този мотор ми се е случвало само няколко пъти мотора да падне на место, но не и аз - случките са винаги когато не преценя къде спирам и се окаже че не достигам с крака до земята. В движение съм падал само веднъж, но тогава нахалството ми беше стигнало до там, че със същите гуми (виждат се на някои от снимките) се спусках, пързаляйки се по снежен коловоз и когато стигнах равното, предната ми гума стъпи на дебело замръзнала локва, скрита под снега. Разминах се с усукано кормило и счупен предпазител на дръжката за съединителя!
              Та щом аз мога, защо и Жоро да не може, а защо пък и някой друг да не може? Въпроса е всеки да си знае какво, кога и колко може! То моето можене, може да се дължи на нямането ми! Защото преди карах МЗ с изтъкани гуми, сега карам пък този кютук с гуми за асфалт. А ако имах леко ендуро с хубави гуми за гората, може би нямаше да мога ( искам) да карам такъв тежък мотор с такива гуми из гората!
              Айде бе човек,от колко време те чакам!!!!
              Да не ми се сърди Слави , но той е един от мазохистите дето се опитват да карат тежко ендуро с шосейни гуми в гората!
              Между другото снимките са много яки!
              Последно редактирано от ЕМО; 25-07-08, 22:07. Причина: допълване
              Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
              Джон Кенеди

Коментар

Никога не съм отричал, че може и по принцип е възможно, но разберете ме добре - не знам как е колегата, но само при мисълта, че жена ми ще падне от мотор ме избива студена пот... А ако аз карам, а тя е зад мен... ще се потя през цялото време - къде му е удоволствието в това?

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
                  Айде бе човек,от колко време те чакам!!!!
                  Да не ми се сърди Слави , но той е един от мазохистите дето се опитват да карат тежко ендуро с шосейни гуми в гората!
                  Между другото снимките са много яки!
                  Не се сърдя, що да се сърдя?! Не само че се опитвам, ами и успявам да карам, поне дотолкова, доколкото ми е нужно за да си направя някакъв кеф! Опита се добива с опитване, а не с четене из форумите!
                  Само че напоследък започнах повече да си щадя мотора, защото като гледам, скоро няма да имам възможност да го сменя.
                  Обаждам се винаги когато се повдигне някакъв подобен въпрос, защото по принцип съм против абсолютните твърдения. Като например това, че за да караш мотор из гората, той трябва да е под 120кг. непременно да е ендуро и непременно оборудван с последен модел кросови гуми! Ами и стари (по-стари от мене) ИЖ-ета все още се карат из горите, познавам хора и с чопърчета дето си бръмкат насам натам! Освен това футбол може да се играе и на бос крак и с парцалена топка, а пък риба на пляскане, може да се лови освен с карбонова пръчка и шнур, също и с парче бамбук, корда и обгорено корково топче! И изобщо, приказките за единствения правилен път към заветната цел, нека да ги оставим на партийните функционери, пък ние да гледаме малко по-широко на нещата, забавлявайки се!
                  "Do not correct a fool, for he will hate you;
                  Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Незнам до колко ще съм ти полезен,но от опит ще ти кажа,че до преди една година бях на същото дередже,въртях нагоре надоло и разпитвах.Благодарение на приятели които имат мотори започнах да карам кой какво има(срещу почерпка) и така разбрах какъв мотор ми пасва.ХТ Тенере се оказа моят мотор,става и за асвалт и за гората.Също и визуално си паснахме щото съм към 110 кг.и на някой по лек мотор щеше да му е малко тежко.А що се отнася до гдините мисля че не си прав аз съм на 36 и откакто карам по гората,мисля че кокалите ми поомекнаха доста.Успех в търсенето и знай че какъвто и мотор да избареш не се опитвай да ставаш състезател,просто карай за удоволствие.

Коментар

Първоначално публикуван от mudrovc Преглед на мнение

2. Суза FreeWind - това май е малко по шосейно, но пак мисля ще мине леко по макадам или суха поляна. Лошото е че е доста ограничено предлагането, след 97 е, цената отива нанагорно. А и не виждам много притежатели та да чуя мнение.

Аз имам такъв от цели 5 гдини. Определено мога да кажа , че съм много доволен. То самият факт , че го пазя толкова време май говори достатъчно , но все пак да споделя малко впечатления.
                      Мотора наистина е повече асвалтов турист отколкото офроуд мотор, но трябва да ви кажа , че съм го изпробвал и по кофти терени и се справя добре. Малко е тежък за офроуд , а пък и е прекалено лачен за да го почупиш из камънаците, но с добри гуми и луд ездач прави чудеса.
                      Що се касае до каране по асвалт , мога да кажа , че е много удобен. Правил съм преходи по 400 км. без никакви проблеми. Аеро-динамиката му е може би най-добрата от изброените до тук в темата пътници, поради което е доста устойчив и може да се кара с голяма скорост. Максималната е 170 км , където е май умишлено ограничен. Единственият проблем при висока скорост(над 120) са вибрациите на двигателя , които създават неприятно усещане на ръцете при продължително каране. Спойлерите пазят добре ездача от вятъра и това спомага да не се уморявате много. Седалката е много удобна и става за двама души. Окачването е меко и вози много удобно по "равната" , родна пътна мрежа.
                      Моторът е много здрав и непретенциозен. На практика не съм имал никакви проблеми с него. Моят е 97 год. , от първите серии на модела. Двигателят му е като на DR 650 , с минимални разлики. Масленият му радиатор е доста по-голям и за загряване не може и да се мисли. За визията няма какво да се коментира.
                      Ако целта е каране по шосе и от време на време заиграване по баира - това е добро решение.

Коментар

Здравейте! От тази пролет станах собственик на скромно мотоциклетче (Yamaha DT), на което се учих и карах по баирите на село в полите на в. Мургаш. Сега ми предстои да почна постоянна работа и си зададох съвсем резонния въпрос, трябва ли да съм мазохист, за да се придвижвам в София в пиковите часове в автомобил и то в повечето случаи сам! Много бързо си отговорих и стигнах до заключението, че най-цечесъобразно е да си взема мотор, който да ползвам за града и както се казва отвреме на време да се отбиваме с приятелката до някое тихо и спокойно местенце. Като нагласа и предпочитания напълно се препокривам с колегата mudrovc, затова реших да не пускам нова тема, а малко да продължа старата. Разбрах къде да търся за покупка на мотор, но още не съм се ориентирал към конкретен такъв. Срещнах в мобайла един мотор Honda Xlv 600, който много ми хареса http://www.mobile.bg/pcgi/main.cgi?t...884&f1=details и искам да попитам някой запознат ли е с този модел. Също така удачно ли е да се купува мотоциклет зимата, когато почти няма да се кара и на какво трябва да се наблегне при огледа. Вариант ли е да се отиде до сервиз или няма такава практика. Благодаря ви предварително за помоща!
                        Всеки огън е малък пожар, а всеки пожар - голям огън!
                        Ямаха ХТ 600Е 95г.

Коментар

Първоначално публикуван от tzetzo_slavista Преглед на мнение
                          Също така удачно ли е да се купува мотоциклет зимата, когато почти няма да се кара и на какво трябва да се наблегне при огледа. Вариант ли е да се отиде до сервиз или няма такава практика. Благодаря ви предварително за помоща!
                          http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...E1%EB%E5%EC%E8

Коментар

Първоначално публикуван от tzetzo_slavista Преглед на мнение
                            ...Също така удачно ли е да се купува мотоциклет зимата, когато почти няма да се кара и на какво трябва да се наблегне при огледа. Вариант ли е да се отиде до сервиз или няма такава практика. ...
                            Конкретно за модела нямам какво да кажа защото тучове не карам, но да зимата или късна есен е момента (поне за мен), когато се купува мотор... Имаш време до започването на сезона да си го огледаш спокойно и бавно - без да бързаш. В този момент цените са по-ниски, защото всички мотори следващия сезон ще са година по-стари, а и няма голямо търсене... Има жокерче - ще видиш как пали на студено и как се държи при по-ниски температури - т.е. каквото може да покаже като рога, ще го покаже! Като стана въпрос моя (първия ) го взех ранна пролет, а втория късна есен...

Успех.

Коментар

Благодаря за мненията. Парите, които сам отделил са 5-6000лв. Тези дни ме зарибиха да съм си взел, направо нов мотор, става въпрос за Aprilia Pegaso, но 12-13000лв не ми се дават. Прочетох доста теми във форума и понатрупах впечатления. Това, че е добре да се прави покупка зимата ме радва, още повече че не бързам и ще чакам да намеря нещо, което ми е по сърце.
                              Всеки огън е малък пожар, а всеки пожар - голям огън!
                              Ямаха ХТ 600Е 95г.

Коментар

Тук му е мястото и аз да попитам.
                                Чудя се между два модела - Доминатор или Suzuki DR 650 rs.
                                Доминатора е с манивела и стартер и има малко завехтял вид по километраж е на 50000км ,но работи много добре при студеното запалване нямаше никакви пушеци от ауспусите.

Сузито също запали чисто,но...извади накакъв звънтящ щум на високи обороти, за което ми казаха, че не мога да го сравнявам с Хондата по шума, просто това си е звука на Сузито.А иначе външния му ви е просто перфектен, двигателя свети като нов и километрите са 21000.Няма никакви следи от силикони и ключове по гайки и болтове.

Карах ги и двата... и... Сузукито върви повече , на 2 като дам рязко газ (без да пипам съединитела) последното върти гумата докато не я върна, а Хондата просто се изстрелва но без въртене на гума.
                                Дали компресията на Сузукито е по-добра...чудя се.
                                Но пък Хондата работи много по-тихо на високите обороти
                                На една цена ми ги дава човека и вика който си избереш го взимай.
                                Изчетах всичко тук и има някой негативни изказвания за скоростите на Сузи, а пък и външния му вид ме кефи яко.
                                Ама по-добре по здравото. Не знам. Чакам мнения , помагаите.
                                Последно редактирано от К.Наков; 21-03-09, 23:09.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X