Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хонда Transalp срещу Хонда Deauville

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Хонда Transalp срещу Хонда Deauville

Transalp...
    Иначе колежката ми Дани много добре стои на Девила и на шосето.
    Трансалпа можеш да си го моднеш по твое разбиране - има доста допълнителни глезотийки, дето ти правят пътуването приятно а и не само по асвалта.
    Публикувайте отговор

Коментар

Запазена Африка, особено до моя бюджет няма...По-запазените екземпляри са едни други пари, за съжаление.
      Близко до бюджета ми е Трансалп, който дори и страшно много ми харесва като визия,а и ми е доста удобен, но предвид по-горните съображения ще заложа на туриста.
      Ще го взема, ще го покарам, да понатрупам малко опит, че мотор не съм карал сериозно от 25 години и ще видя на къде ще ме избие за следващия избор.
      На този етап мисля, че за тази концепция туриста ще е перфектен, пък и офертата не е лоша и покрива заложения бюджет.
      Та така...

Първоначално публикуван от paragraf 22 Преглед на мнение
      Любашки,

Видях, че вече си направил избора, което е чудесно
      Мойто БМВ има сходни характеристики, ако някога искаш да го пробваш, просто за теста-казвай-в града е (Стара Загора)

[ATTACH=CONFIG]851260[/ATTACH]

Поздрави,
      Защо не...като се позатопли може да се разберем и да си пробваме машинките...Мисля, че ще е добро сравнение...

Поздрави!
      Последно редактирано от lubashki777; 09-02-16, 20:15.
      NISSAN FOREVER
      -----------------------------------------------------------------------------
      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
        Що не се огледаш за някоя запазена Африка?
        +++++1
        Трагичното не е смъртта, а животът, който
        хората живеят или не изживяват до смъртта си.
        Чарлз Буковски

Коментар

В този ценови диапазон, в категория туринг-ендуро, по-моя скромна преценка, няма нищо по-удачно от Yamaha TDM 850 4TX, много повече мотор от Honda Transalp, че и за по-малко пари
          Много информация, вкл. и на български.

Редовно излизат оферти между 2600 и 3000 лв., потърсих една, която ми се мерна миналата седмица, но не я намирам, за 2800, с централна степенка, 3 куфара и рол-бар.

За BMW R 1100 ... също вече се срещат ниски оферти, но за там не е лошо да си поне любител механик, а откъм цена и нужда от резервни части в сравнение с японците, чисто статистически, има много повече въпросителни.

Дювил е симпатично моторче, но е извън трендовете, прекалено много пластмаса за извън асфалта, прекалено малко мощност за асфалт.

Щом средствата са ограничени, трябва да вземеш нещо, което няма да искаш да сменяш поне 2-3 години.

С мнението си, не желая да те отказвам от моделите, които си харесал, а да дам още една гледна точка, която да ти е от полза при избора.

Щом предлагате Африка, добавям Yamaha XTZ 750 Super Ténéré

Само че, това са стари мотори и за всичко, което е гледано и запазено се искат повече от 3500 лв.

Коментар

И Африката и Супер Тенерето са стари мотори, но са с пъти по-надеждни от новите.
            За БМВ съм съгласен. Разполагам с BMW R850 и Африка RD 04, която е много по-напред и с годините и с километража, но е несравнимо по-надеждна и удобна от германеца. На реални 50 000 км, поддържано изрядно в BMW Wien, яде по литър масло на 1500км. На японеца, колкото налея - толкова изтакам след 12 000км. Освен това е Африката понася несравнимо по-добре дупките по пътищата. В мои ръце е от точно 53 000 км, като нямам спомен да се е разваляла и съм сменял само гуми, накладки, масла верига и пиньони. По БМВто доста и скъпи неща. Освен това (чисто субективно) не ми е удобно, освен че преживявам всяка неравност заедно с него. Супер Тенерето върви на порядък повече от Африката, но е по-неергономично и некомфортно. За първи мотор си мисля че не е добра идея.
            Трансалп съм карал преди Африката и е нелоша машина, но особено с двама души и багаж увяхва..
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Ro-di Преглед на мнение
              В този ценови диапазон, в категория туринг-ендуро, по-моя скромна преценка, няма нищо по-удачно от Yamaha TDM 850 4TX, много повече мотор от Honda Transalp, че и за по-малко пари
              Много информация, вкл. и на български.

Редовно излизат оферти между 2600 и 3000 лв., потърсих една, която ми се мерна миналата седмица, но не я намирам, за 2800, с централна степенка, 3 куфара и рол-бар.

За BMW R 1100 ... също вече се срещат ниски оферти, но за там не е лошо да си поне любител механик, а откъм цена и нужда от резервни части в сравнение с японците, чисто статистически, има много повече въпросителни.

Дювил е симпатично моторче, но е извън трендовете, прекалено много пластмаса за извън асфалта, прекалено малко мощност за асфалт.

Щом средствата са ограничени, трябва да вземеш нещо, което няма да искаш да сменяш поне 2-3 години.

С мнението си, не желая да те отказвам от моделите, които си харесал, а да дам още една гледна точка, която да ти е от полза при избора.

Щом предлагате Африка, добавям Yamaha XTZ 750 Super Ténéré

Само че, това са стари мотори и за всичко, което е гледано и запазено се искат повече от 3500 лв.
              Здравейте, за въпросната Ямаха TDM850 има доста противоречиви мнения.Основно ме притеснява инфото за повличане на лагерите на коляновия вал по причина проблем в смазването/модела е с т.нар. сух картер, маслото не е в мотора и се превърта до там и обратно посредством помпа, която на по-новите модели прави проблем/-това за по-новите модели.За по-старите...ами не смея много да се хвърлям на 25годишни мотори, защото така или иначе те са доста стари и амортизирани.Отделно от това, инфото са разхода при тези машини е за по-висок такъв от този на Трансалпа пък да не говорим за Deauville-а.
              Другото което е...според концепцията си те имат по-малко спойлери и съответно водача на дълго пътуване с по-висока скорост ще е по-малко защитен от въздушната струя.
              Казваш колега, че Deauvill-а е с много пластмаси/които всъщност обаче те предпазват на асфалта и ти носят повече комфорт/ и поради това не е удачен за извън пътя.Ами...концепцията е да НЕ се излиза извън пътя.Разбира се...инциндентно може да се наложи, но не мисля, че това ще стане невъзможно поради многото пластмаса.Да за системно каране по черно не може, не е добре и не става този мотор, ама...говорим си за друго каране!
              Отделно от това пък...Хондата с наличието си на кардан е по-добър вариант и по-малко ангажиращ от Ямахата.
              Сега наистина...56 к.с. са малко, когато говорим за двама и багаж/говоря за сериозен багаж/, но...имам едни усещания, че жената трудно ще я кача на мотор и май през повечето време ще съм сам на седлото.Отделно от това...скоростта ми на движение ще е около 100-120км./не ми се смейте, знам как се усеща скорост 100 км/ч.на какъвто и да е мотор - като 40км. на кола, но идеята ми е да се разхождам с него а не да се надбягвам/
              все ми се струва, че от грубо 100км./ч. ще успявам и с двама човека да се изнеса при нужда и да изпреваря...
              Приятел има БМВ F650, което е едноцилиндрово и по-маломощно от Deuavill-а.Прави си трипове с двама и малко багаж/ползва за момента само топ-каса отзад, ама я пълни здравата до горе/и след много разговори и обсъждане с него той твърди, че мощността му стига доволно и до момента не е имал случай за недостиг на такава при изпреварване.Принципно...неговия тип каране ще е и моя тип такова, та не смятам това за чак такъв проблем.
              Вярно, че Мечо пух е казал "колкото повече, толкова повече...", ама всичко пък си има и определена цена.Първо по-високи данъци и такси, второ по-висок разход,трето по-големия мотор пък е и по-неудачен за града и не на последно място...най-вероятно по-висока цена на закупуване.
              Ами честно казано ако трябва да избягам от всичкото това с цената на малко по-муден мотор...не мисля, че ще е грешка, и то като си говорим за първи по-сериозен такъв...
              Качвах се и на XTZ 750, което също ми хареса на външен вид.Ами...нещо не го почувствах удобен и не мога да твърдя, че е моя мотор.Отделно от това и разхода му е доста висок.
              Такива са моите разсъждения, без да имам разбира се нужната практика, ама...може и да я бъркам де...
              П.П.Между другото пуснах в нета търсене със заглавие "Honda Deauvill - проблеми" и резултата не ме удовлетвори много.Извън откъслечни коментари намерих една обширна тема на собственици на този мотор.Темата е 22страници, които се наложи да изчета от начало до край с надеждата да разбера за евентуалните проблеми на този модел Хонда.
              Ами извън откъслечни проблемчета през 6-7 страници, което са по-скоро експоатационни, а не толкова слаби места на модела, хората през повечето време си пишат къде ще се събират и къде ще карат.Тоест от прочетеното аз лично си вадя заключение , че като цяло този модел на Хонда е безпроблемен и с доста нисък разход на дълъг път/дори се коментират за мен фантастични разходи от 3,8л./100км. при скорост от 80-90км/ч. , което според мен е малко невъзможно.Средно обаче всички твърдят, че гори около 4,3-4,5л./100км. при 120-130км./ч, което за мен е много добър разход предвид килограмите на моторетката/
              Та така...
              Май ще избера безпроблемен и малко харчещ мотор, кардан, доста добър комфорт на дълги пътувания откъм возия и обдухване, както и добра оферта, пред малко повече мощност, по-голям разход, по-големи данъци и такси и малко повече възможност за каране извън пътя...
              Поздрави!
              NISSAN FOREVER

Коментар

Колега, вземи си това, което си си харесал, а именно Хондата Дювил. Двигателите с Трансалпа 650 куб са еднакви, но Дювила е с кардан, което е много голямо предимство. Ще си я караш моторетката и по черни, и по лоши пътища, но не, и по дерета, и пресъхнали реки, както повечето тук разбират черното каране.
                БМВ-то 1100 е хубав мотор, но малко по-тежък от Дювила, поне с 50 кг и освен това гори, около 6/100. Той е по-подходящ за двама с багаж, до като Дювила е по-подходящ за сам човек с багаж. Колкото до приказките, че БМВ било по-скъпо и тежко за поддръжка в сравнение с по-евтината и по-лека поддръжка на японските мотори, то това са митове и легенди.
                Колкото до такива архивни мотори, като Ямаха Супер Тенере 750, Ямаха ТДМ 850 и Хонда Африка Туин RD 04 според мен, за да караш и поддържаш такъв мотор, и да минеш с него примерно 50 000 км се искат много повече познания, и средства, от колкото да купиш един почти нов съвременен мотор, и да минеш с него същите километри, като естествено съвременният мотор ще има повече екстри, ще вози много по-добре, ще спира много по-добре и ще гори по-малко. То си е казано: Хвали старо, но карай ново!...
                Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                Златомир Попов - Forry

Коментар

Любо, ще парафразирам Алекс Марков - "Мотор и джип се купуват със сърце"

Каквото ти е легнало на душата това взимай

Коментар

@lubashki777, за мен "диагнозата" е Дювил, добре си се мотивирал, пробвахме да те откажем, не се получи, няма какво повече да направим за теб.

@ВладиЧ, BMW R-серия е един изключително надежден мотор с безпроблемна и евтина поддръжка, всичко останало са митове и легенди, бях забравил за това, извинявам се, да не говорим колко изпреварилият времето си R 1100 ... е по-напред от "архивен" TDM 850 4TX.

Коментар

Тате, вземай го тоя Дювил, че да не ида аз да го взема. Никога не съм виждал такъв наживо, ама от мненията тук все повече ми харесва...
                      edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

@ВладиЧ, BMW R-серия е един изключително надежден мотор с безпроблемна и евтина поддръжка, всичко останало са митове и легенди, бях забравил за това, извинявам се, да не говорим колко изпреварилият времето си R 1100 ... е по-напред от "архивен" TDM 850 4TX.[/QUOTE]

Ми нали и аз точно това казах! Аз съм карал близо 4 години ТДМ 850 и вече над 4 години карам БМВ Р 1100 ГС. Не помня вече, какво съм сменял по ТДМ-а щото беше преди някъде 15-16 години, но на БМВ-то сега, за времето от както го имам, съм сменил само едно жило за съединител за 18 лева (от Микрон- Дацев) и сменен заден спирачен маркуч, който просълзи от кербовката за 40 лева. Това му бяха повредите на БМВ-то ми за 4 години и близо 50 000 км. Пък нека ми приказват тука, колко били здрави японските мотори, и колко счупени били БМВ-тата.
                        С ТДМ-а на времето направих първото си голямо пътешествие в Турция през 2001 година, но нещо не ме кефеше тоя мотор. Някаква японска конфекция беше тази Ямаха ТДМ 850, според мен и много дреболии ме дразнеха по този мотор. А виж БМВ-то сега много ме кефи от всякъде... Но това е друга тема. Да не спамя темата на колегата за Хондата Дювил.
                        Последно редактирано от ВладиЧ; 10-02-16, 11:03.
                        Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                        Златомир Попов - Forry

Коментар

Благодаря ви момчета за съветите, обоснованите евентуални причини избора да е друг и вниманието по моя казус.
                          Преди малко се обадих на човека да му потвърдя, че ще взема това чудо наречено Хонда Дювил.
                          Ще го прехвърляме другата седмица във вторник така, че след това ще пусна и снимка на новата придобивка.Друго освен да положа усилия да не се пукна от мерак до тогава не виждам какво мога да направя..
                          Благодаря за вниманието още веднъж!
                          Поздрави!
                          NISSAN FOREVER

Коментар

Мотора е ясен и дано имаш късмет с него! Колегата ти каза , СЛУШАЙ СЪРЦЕТО СИ! Не забравяй обаче и едни оклоло 1000 лв за ЧИТАВА екипировка.Ако си събера всичките парцали и каски дето са се натрупали с времето и ги продам, със сигурност ще взема пари, колкото ако си продам Африката(която НЕ БИХ СМЕНИЛ за който и да е модел на БМВ-карал съм почти всичко на тая марка).

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                              Благодаря ви момчета за съветите, обоснованите евентуални причини избора да е друг и вниманието по моя казус.
                              Преди малко се обадих на човека да му потвърдя, че ще взема това чудо наречено Хонда Дювил.
                              Ще го прехвърляме другата седмица във вторник така, че след това ще пусна и снимка на новата придобивка.Друго освен да положа усилия да не се пукна от мерак до тогава не виждам какво мога да направя..
                              Благодаря за вниманието още веднъж!
                              Поздрави!
                              БРАВО!
                              Щом си го решил, няма какво да кажем, освен Честито!
                              Със здраве да си го караш, на хубави места да те води и винаги безопасно.
                              Освен това, мотора е нещо което бързо ще разбереш дали е за теб (конкретно модела) и съм сигурен, че ако има нужда от корекция ще я направиш.

Първоначално публикуван от egerchev Преглед на мнение
                              Мотора е ясен и дано имаш късмет с него! Колегата ти каза , СЛУШАЙ СЪРЦЕТО СИ! Не забравяй обаче и едни оклоло 1000 лв за ЧИТАВА екипировка.Ако си събера всичките парцали и каски дето са се натрупали с времето и ги продам, със сигурност ще взема пари, колкото ако си продам Африката(която НЕ БИХ СМЕНИЛ за който и да е модел на БМВ-карал съм почти всичко на тая марка).
                              Най-добрият съвет!!!
                              В тази връзка, а и защото и аз постъпих така, да осведомя Любашки, че често излизат сериозни намаления в немските сайтове за екипировка. Аз си взех горетексово яке на Ревит (Revit Chronos GTX)намалено от 500 евра на 250. Каската също наполовина почти. В 1000 лв няма да се вместя, но около 1500 ще ми излезе всичко вместо около 3000...

Коментар

Имам предвид за екипировката.Мисля на първо време да се сдобия с една по-маркова каска, ама втора употреба, че за нова няма да има средства и някое яке също така...
                                После като си стъпя малко на краката и ще ъпгрейдвам екипировката.
                                Поздрави!
                                NISSAN FOREVER

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X