Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дайте мнение за -Yamaha XT 660 Z (2008), Suzuki V-Strom , BMW F 800 GS

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дайте мнение за -Yamaha XT 660 Z (200, Suzuki V-Strom , BMW F 800 GS

ВладиЧ, благодаря за предложението, не се бях заглеждал по този модел, но някакси не ме грабва . Досега карах крос а ми се иска новия мотор поне малко да наподобява по външност на ендуро. То е ясно че няма как да става за гората но поне да може да се кара по хубав черен път и да не пазя всяка дупка. Може би след като дадохте мнение за XT и v-strom, това което е по близо до моето търсене е v-strom.
    Моля колегите които карат този модел да споделят на какво да обърна внимание когато търся такъв. Слаби места, характерни дефекти и одобености на модела. Коя година да е, да има ли ABS, протектори и т. н.
    Благодаря предварително на всички за старанието и изложените мнения

Коментар

Това че е с ремък предимство ли е? Колко може да искара един ремък и на какви издевателства най вече? А и цената също ми е интересно каква е.

Коментар

Единствената фирма която произвежда мотори /рали мотори/,които стават и за асфалт и за черни пътища е КТМ , това са КТМ 640 , 690 , 950 , 990 , всичко друго е компромис. Иначе за придвижване по черни пътища,всичко става , но застигне ли те дъждовна буря , си оставяш в гората или на полето докато не настъпи суша. Suzuki V-Strom е добър избор , но му трябва много сериозен тунинг на окачването за да става за редовно каране по черни пътища. Освен това има една Cagiva която е с двигател на Suzuki V1000 , но тя си е тежко ендуро. А след като си се спрял на V-Strom , спокойно може да погледнеш и TDM900.
        В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
          Има изгодни предложения за БМВ-та 800, но не са точно за GS. Но колегата, до колкото разбрах си има мотор за гората. Ето в мобилето http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...0&slink=90tli6 По черни пътища това ще върви без проблеми, а за туризъм, за двама с багаж е идеално. Разхода му е нисък между 4-5/100, а освен това е с ремък, а не с верига.
          Цената не е висока, но вида му е изцяло като за магистрала. Аз от мотоциклети много не разбирам, но с това нещо не бих излязнал от първостепенния път.
          След като прочетох и горното мнение да добавя: имам КТМ 990, който също го оценявам като повече асвалтово ориентирана машина. Става идеално за нашите дупки по пътищата и да се кефя на легналите полицаи. Но до там. един път го вкарах на трева и кал и то само за да сменя посоката без да давам назад. Но наистина е много по ендуро отколкото гореспоменатата БМВ.
          Последно редактирано от s_s1; 05-03-15, 13:25. Причина: за КТМ
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Ямаха TDM 900 става, а БМВ F 800 ST не става?!?! Колегата е по-горе е написал. За придвижване по черни пътища всичко става, но ако те хване буря в гората там си оставаш. Аз бих добавил, че и с кросов мотор да си, ако те хване буря в гората има голяма вероятност пак там да си останеш. Тоест при буря в гората, изобщо нямаш работа там.
            Колкото до основната предавка с ремък, кардан, или верига, за мен веригата твърдо е на последно място. Това е предавката с най-къс живот, но за сметка на това с най-тежка и постоянна поддръжка. Тя обаче е най-удобната за производителите, а не за собствениците на моторите за това 70-80% от мотоциклетите са с нея. Но това вече си е мое лично мнение и не искам да ангажирам никой с него, пък и темата тук е друга.
            Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
            Златомир Попов - Forry

Коментар

Владич , ремъка се ползва преди всичко на мотори с много хром , рисунки , злато , сребро .... , мотори които се карат бавно така , че да привличат внимание и всички погледи , мотори при които мазната верига , ойлера , и пръските масло , нямат място. А въпросното BMW 800ST е по-скоро дамски мотор , ориентиран е предимно за градско каране. С правилният мотор , правилните гуми , и правилното задкормилно устройство , никаква буря не може да те изплаши в гората. А от трите изброени: кардан , ремък , верига , единственно веригата може да се ремонтира на пътя или в гората , затова тя е най-надеждна от трите.

Коментар

С изисквания за компромис между всичко, обикновено стигаш до компромисен мотор. Ако имаше рецепта за такъв обаче, нямаше да е това разнообразие . По мое мнение и опит от изискванията в първия пост това се явява еднуроподобен турист и два цилиндъра. Пазарно погледнато е точно нишата 650-800 куб, пример за такова нещо да речем че е Хонда ТрансАлп или БМВ Ф800ГС. В резултат имаш универсален мотор , който нито на магистрала ще предложи много( в сравнение с други модели), нито на черно, но няма да изглежда неестествено и ще си върши работата и на двете места. Практиката ми показва, че двата вида каране се съчетават трудно дори в идеални условия, за да съм ясен ще спомена значението на гумите на черен път и масата на мотора - който се е завирал в тинята ще ме разбере.

Коментар

Първоначално публикуван от karloveca Преглед на мнение
                  ВладиЧ, благодаря за предложението, не се бях заглеждал по този модел, но някакси не ме грабва . Досега карах крос а ми се иска новия мотор поне малко да наподобява по външност на ендуро. То е ясно че няма как да става за гората но поне да може да се кара по хубав черен път и да не пазя всяка дупка. Може би след като дадохте мнение за XT и v-strom, това което е по близо до моето търсене е v-strom.
                  Моля колегите които карат този модел да споделят на какво да обърна внимание когато търся такъв. Слаби места, характерни дефекти и одобености на модела. Коя година да е, да има ли ABS, протектори и т. н.
                  Благодаря предварително на всички за старанието и изложените мнения
                  Гледай да са поне до някъде оборудвани, защото ролбари, централни стойки, багажници и куфари, както и ветробрани за ръцете не са в стандартното оборудване. И както знаеш, не се никак евтини. При V-strom ABS до 2012 год е опция. Двигателите рядко дават дефекти, имат характерния звук на V-twin мотори. Оборудвани са с маслен радиатор, и много добре се охлаждат, дори и при много високи външни температури. Окачването се регулира по твърдост много лесно. Задния амортисьор е с кран, а отпред на коловете е с винт. DL650 e с жило на съединителя, 1000-та е с помпа. Другото е на късмет и бюджет.

П.П. А, ако се спреш на V-Strom, заповядай тук http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=194965

Коментар

Супертенере 750 е много по-евтино и много по-мотор и от това бмв и от тдм-а . Оранжевите изобщо не ги споменавам .

Коментар

Аз разбирам, че търсиш мотор за пътешествия, който спокойно да може да носи 2-ма души и техния багаж. Под пътешествия разбираме от магистрално каране до черен път, но не и офроуд в смисъла на трайъл. При така поставените условия отиваш на V2, над 600 куб. и над 60 к.с. Гледай мотоциклетът да има достатъчно клиренс. Аз лично бих събрал пари за BMW-то или бих си купил Honda Africa Twin и с останалите пари бих подменил де що може.

Ако избираш от 2-те XT660Z и V-Strom 650, твърдо съм за V-Strom-а. Просто Yamaha-та няма да може да изпълни добре горните условия.
                      Последно редактирано от Mean; 05-03-15, 16:37.
                      before: Kawasaki ZX10R 2009
                      after: KTM 690 SMC R 2015

Коментар

Тя африката е хубав мотор , но е далеч от тези над 70к.с.

Коментар

Така е, ама с такъв малък бюджет трябва да се правят компромиси. Затова и едитнах 60 к.с. Истината е, че за тези изисквания си трябва нещо от рода на BMW F800GS/1150 GS, KTM 950 Super Enduro/Adventure...

ПП. Тя Африката и не става за двама, освен ако не са слабички
                          Последно редактирано от Mean; 05-03-15, 16:44.

Коментар

Компромис се прави почти винаги за нещо, но важното е по възможност да пробваш нарочената марка и съответно модел. Само така ще разбереш дали ще задоволи намеренията ти.
                            Иначе мненията са ценни, ще те ориентират донякъде, но "око да види, ръка да пипне" си е вече завършена работа.
                            Има привърженици на всякакви марки и модели, пътуват по Света с какви ли не моторетки и се кефят.
                            Пожелавам ти скоро да яхнеш твоя кон и да го скъсаш от езда!!!
                            Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от air-d Преглед на мнение
                              Компромис се прави почти винаги за нещо, но важното е по възможност да пробваш нарочената марка и съответно модел. Само така ще разбереш дали ще задоволи намеренията ти.
                              Иначе мненията са ценни, ще те ориентират донякъде, но "око да види, ръка да пипне" си е вече завършена работа.
                              Има привърженици на всякакви марки и модели, пътуват по Света с какви ли не моторетки и се кефят.
                              Пожелавам ти скоро да яхнеш твоя кон и да го скъсаш от езда!!!
                              Поздрави
                              Освен ако нямаш познат/приятел с такъв мотор и да ти го даде да караш, как да пробваш? Дори някой да ти даде тест-драйв, то ще е няколко минути. Общо взето четеш, четеш, разпитваш и така вземаш решение. Досега винаги така съм правил и никога не съм бил изненадан. Спирам се на 1-2 модела. Разучавам де що има за тях и така...Например ако идеш в advrider хората са писали за какви ли не мотори и има десетки, стотици мнения. Трябва просто да припознаеш себе си, да знаеш какво търсиш и какво искаш. Не можеш да очакваш от KTM 690 Enduro да те носи по асфалтения път като KTM Adventure, например

Иначе си прав, хората обикалят света и на стари Vespa и им е фън.

Коментар

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
                                Владич , ремъка се ползва преди всичко на мотори с много хром , рисунки , злато , сребро .... , мотори които се карат бавно така , че да привличат внимание и всички погледи , мотори при които мазната верига , ойлера , и пръските масло , нямат място. А въпросното BMW 800ST е по-скоро дамски мотор , ориентиран е предимно за градско каране. С правилният мотор , правилните гуми , и правилното задкормилно устройство , никаква буря не може да те изплаши в гората. А от трите изброени: кардан , ремък , верига , единственно веригата може да се ремонтира на пътя или в гората , затова тя е най-надеждна от трите.
                                Общо взето съм съгласен. Само на последното изречение, обаче искренно се забавлявах и смях. Така де. Веригата с всичко можеш да я поправиш. И с лико от черника, и с клонка от дрян, даже и с парче плат... А кардана, с какво ще го поправиш в гората? С буков клон ли ще го смениш? Не става! Мамка му и скапан кардан....

А сега сериозно. Колегата търси голямо туристическо ендуро. Всеки тук в този форум си има предпочитания, изисквания и определени финансови възможности. Темата е стара и много пъти обсъждана, но за съжаление не сме стигали никога до консенсус, че ТОЧНО ТОВА Е МОТОРЪТ.... Но пък почти всички сме единодушни в тези няколко изисквания:
                                1. Двуцилиндров е по-добре от едноцилиндров на дълъг път с багаж.
                                2. Наличието на по-голям резервоар е предимство, а не недостатък, на дълъг път.
                                3.Почти задължително е наличието на куфари, чанти, и изобщо на възможности на съответната машина за каране на повече багаж.
                                4.Наличието на различни гардове, краш барове, високо стъкло и други защити е изискване за такъв тип мотор, за да пазят мотора и собственика му при някакви произшествия и падания.
                                5. По голям цолаж предна гума за по-голяма проходимост на черно е препоръчителна, но не е задължителна при тези машини.
                                6. Аз като човек вече не в първа младост бих добавил към задължителните изискванията удобна седалка за дълъг път.
                                Разбира се, когато се следват тези изисквания на всеки му става ясно, че така машината става по-тежка и не много подходяща точно за кал и горски офроуд изпълнения. За там си има много по-леки и по-специализирани мотори, но те пък не са особено подходящи за дълъг път с багаж и за по-далечни пътешествия, освен ако не си прикрит мазохист.
                                Като се следват горе долу тези изисквания и всеки, като знае, какво е финансовото му състояние, и собствени предпочитания, то не остават чак толкова много различни марки и модели за избор. Аз бих те посъветвал колега, да вземеш, колкото си може по-нов и по-модерен мотор. Старите бангии по възможност ги избягвай, колкото и да ти ги хвалят. Народа умно е казал: Хвали старо, но карай ново!
                                От там нататък, късмет колега с избора и дано попаднеш на читава машина!
                                Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                                Златомир Попов - Forry

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X