От: Нова придобивка,няколко въпроса ?
За километража или скоростомера е датчика,при мен са дигитални,оборотомера е стрелкови ,но е електронен също,под датчика на венеца се вижда ланди сондата а тръбата и при мен е запушена- затапена с гумена запушалка.
За километража или скоростомера е датчика,при мен са дигитални,оборотомера е стрелкови ,но е електронен също,под датчика на венеца се вижда ланди сондата а тръбата и при мен е запушена- затапена с гумена запушалка.
само че не купуваш разни боклуци от по бензиностанции там разни прахообразни или други каши и бливочи дето продават за да не си съсипеш цялата охладителна система.От доста години имам наблюдения какво предлагат на пазара като добавки и естествено почти ежедневно ги ползвам и тествам така да се каже и съм пресял бая боклуци докато излязоха няколко неща който наистина работят без да създават странични ефекти и проблеми.Единия продукт който съм тествал многократно е Valvoline radiator stop leak,другото което е малко по-скъпо но и по-квалитетно е Bardahl radiator stop leak ...дойде клиент с Range Rover 3.0D TD6 мотора с теч от м/у блока и водната помпа която беше наскоро сменена.Разглобяването да се стигне до нея беше нещо страхотно както обикновенно
,а аз имах поне 5 модела разпарчетосани ...няколко чакаха части другите ги работех едновременно,а датата беше 21-22 Декември там някъде точно преди празниците.Нямах никакъв начин да му помогна на човека,а беше ходил и по други сервизи и го бяха отпратили за след празниците.Мислих го и реших да му сипя една добавка такава ...обясних му че е течна формула и си остава такава в охладителната система и няма опасност да запуши радиатора нито пък парното и че се втвърдява само там дето излиза на атмосфера ...човека каза сипвай пък ще видим.Мотора си беше загрял напълно с оторил термостат,налях я и го пратих да си ходи по живо по здраво като преди това му казах че трябва да поработи така известно време,а той каза че имал работа из града и после щял да пътува навън на 30-40км ...бях му долял антифриз за макс и спокойно му казах да кара на моя отговорност.Та така човека след около месец може и повече се върна при мен да му сменям консумативи,но най важното е че беше доволен и теча беше спрял още на другата сутрин каза че като е погледнал под джипа в гаража е нямало локва антифриз както преди ...даде ми и бутилка кайсиева ракия двоен препек която пък я ползвах за профилактика на мойта система 
Коментар