Здравейте, дойде момента и аз да се включа в раздела за тежко ендуро.Обмислям покупка на универсален мотор който да използвам при пътувания в БГ и извън страната, тъй като ми писна да шофирам автомобил.От друга страна развитието на хард ендурата ги направи абсолютно непригодни или поне дискомфортни при пътувания от типа on+off road.Бюджета е ограничен до 6К за стар мотор или около13-14 за нов,тъй като мотора евентуално ще се ползва,ако евентуално имам време.Първоначално се бях спрял на "баба" Africa Twin,която основно да ревизирам, но тази идея отпадна поради малоумно високите цени на 15+ годишни мотори.Каквото и да правиш с него умората на метала си казва думата.По бюджетни съображения отпадат и КТМ-ите- около 20К за 990 Adventure и 16К+3К (KTM 690 с малко тунинг(задължителен) от Rally Raid).По тази причина отпада и BMW GS800. В момента обмислям вариантите Suzuki V-Strom 650 и Yamaha XT660 Tenere.Като цяло концепцията на ХТ-то ми пасва повече но ме плаши липсата на мощност-48 к.с.Предполагам че нещата могат малко да се подобрят с инсталиране на power comander и отворени ауспуси, но в неголеми граници.Така че моля за съвет от хората с по голям опит , като приемам предложения и за други машини.Критериите за избор са следните.
1.Автономност на пробега поне 350 км.
2.Възможност за монтаж на куфари
3.Удобна седалка при преходи 700-800 км.
4.Удобна позиция на тялото( въпреки че това е субективен фактор)
5.Прилично поведение на хубав черен път, тъй като доколкото се познавам винаги ще си намирам разни "шорт кътчета".Под прилично поведение разбирам примерно 130-150 км черно без особен проблем.
6.Спокойно подържане на 130-140 км/ч, по-бързо не ми е необходимо.
7.Основните дестинации са из България и съседните страни.Евентуално 1 път годишно ще се пътува по-далеч и то не по-далеч от Северна Африка или *стан-ите , примерно.
Благодаря предварително за мненията ви!
1.Автономност на пробега поне 350 км.
2.Възможност за монтаж на куфари
3.Удобна седалка при преходи 700-800 км.
4.Удобна позиция на тялото( въпреки че това е субективен фактор)
5.Прилично поведение на хубав черен път, тъй като доколкото се познавам винаги ще си намирам разни "шорт кътчета".Под прилично поведение разбирам примерно 130-150 км черно без особен проблем.
6.Спокойно подържане на 130-140 км/ч, по-бързо не ми е необходимо.
7.Основните дестинации са из България и съседните страни.Евентуално 1 път годишно ще се пътува по-далеч и то не по-далеч от Северна Африка или *стан-ите , примерно.
Благодаря предварително за мненията ви!
Коментар