Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой модел на Honda Africa Twin ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кой модел на Honda Africa Twin ?

Аз проблема с изгарящото реле го реших, след като моето изгоря повличайки след себе си и генератора за съжаление един приятел прави релета по неговите думи практически вечни, с потенциомер за нагласяне на волтажа, по-голямо охлаждане от моето, и куп други по-хубави неща обаче аз като не разбирам от тоци и ми е трудно да му преразкажа думите

Коментар

Аз едно време с VFR-а имах тия ядове. Дори и да имаш резервно реле, може да си съсипал и генератор/акумулатор. Всички прпоръчваха волтметър да се инсталира за да хванеш нещата овреме.
      You'll never find out - I got no key hole....

Коментар

Е тъй де откак купих мотора ми разправят да сменя 'кумулатора ама тез пари все намирах някъде да ги наместя, та кофти акумулатор ми е изгорил релето, което е изгорило генератора та сега всичко ново, е освен последния че сигурно ще ме одрусат хилядарка ако отида в Априлия.

Коментар

Хора, при африките релето гори заради лоша връзка в буксата между самото реле и генеретора. Режете буксата, запоявате кабелите директно и толкоз. В 90 % от случаите там е причината. Доста е говорено по въпроса
          Yamaha XT​M600E '98
          Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Първоначално публикуван от ili4 Преглед на мнение
            Всички прeпоръчваха волтметър да се инсталира за да хванеш нещата овреме.
            Да това е най добрия вариант да се следи релето.На Варадерото там му е слабото място.Обаче не отказва а зарежда повече .Двама приятели имат Варадеро и двамата с един и същ проблем.На обороти зарежда 18 волта без фарове и 16 на фарове. На високи обороти 21 волта без фарове и 19 на фарове.Единия се отърва само с ново реле и волтмер за да следи релето. Другият изгори електрониката .
            Относно релето и помпата при Африката моята е на 84 хиляди вече и релето и помпата са оригиналните. Релето зарежда 13,8V без фарове и 14.1V на фарове. Според писаното за Африките по форумите моята всеки момент трябва да скапа реле или помпа понеже издържали към 60 хиляди. Взех я на 82 хиляди направих и 2 хиляди без никакви проблеми.Докарах я на ход от София до Ямбол също без никакви проблеми въпреки че 3 години не беше палена и карана. Африката ми няма никакви доработки като допълнително реле за помпата или запоени кабели на релето. Само е сложено реле за фаровете.
            Dimitar Dyakov

Коментар

Хубаво е да се профилактират всички ел връзки на по-старичките екземпляри. С времето те се разхлабват и окисляват, като скапват РР. Не е болка за умиране.
              Аз бих преправил седалката, защото след 800км уикенда в Гърция имам усещането, че съм бил в Турция
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от dyak Преглед на мнение
                Африката ми няма никакви доработки като допълнително реле за помпата или запоени кабели на релето. Само е сложено реле за фаровете.
                А нищо не ти струва да ги направиш и да спестиш едни пари за ново реле или помпа
                Yamaha XT​M600E '98
                Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Днес ми дойде поръчката от Германия.Бях си поръчал нови гумени уплътнения между карбуратора и цилиндъра. След монтажа имаше коренна промяна в работата на ниски обороти и двигателя стана много по чувствителен при регулиране на болтовете за празен ход. Най добра работа имаше при предписаните от производителя настройки 2 1/8 отворени. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:STA45815.JPG
Прегледи:1
Размер:406.8 КБ
ID:5282445
                  Dimitar Dyakov

Коментар

Хора, върнете се в темата. Тук си говорим за "Кой модел на Honda Africa Twin ?".

За другите неща има раздел "Техника и поддръжка".
                    Следващият път, когато умът ви витае, последвайте го! => www.smehurko.info

Коментар

От всички Африки, най-много ми харесва Трансалпа!

И да не съм offtopic:
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Honda-XRV_650_Africa_Twin-1988.jpg
Прегледи:1
Размер:40.9 КБ
ID:5282483

Този модел има история и според мен е много подходящ за приключенски пътешествия, със своето по-ниско тегло.
                      Черпете ме, не ме щадете!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X