Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой модел на Honda Africa Twin ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кой модел на Honda Africa Twin ?

Владич, то това е философско нещо бе бате. Нали сме си говорили с теб за това... едни търсят вечност, други търсят тракшън контрол, трети търсят марката... като чашата наполовин пълна/празна..
    You'll never find out - I got no key hole....

Коментар

Как ще е празна ...

Искаш екшън ... бягай в гората ... ще се вкараш във филм
      Искаш икономия .... не го карай
      Искаш возия ... вози се , получаваш аванта масаж на дупето

Майтапа на страна ... аз много си я харесвам моята африка. Колкото повече я карам , толкова повече ....

Във вторник с удоволствие разбрах , че за смяна на маслото ми искат .... 130€ ... било трудна работа каза майстора.
      Точно за 12мин и 30секунди бях източил старото и наливах новото ... а всичко това ми излезе 32€ (масло + филтър) от Louis.
      Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
      Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
      Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

XLV 750 е въздухар и не е Африка а темата е кой модел на Африка туин. Няма нищо общо с Африката освен че е V-образен и с две свещи на цилиндър и че е Хонда.
        Dimitar Dyakov

Коментар

Във вторник с удоволствие разбрах , че за смяна на маслото ми искат .... 130€ ... било трудна работа каза майстора.
          Точно за 12мин и 30секунди бях източил старото и наливах новото ... а всичко това ми излезе 32€ (масло + филтър) от Louis.[/QUOTE]

Че то в България по скъпо излиза на мен ми излезе 71 лв. и пак си го сменях сам. Сложих филтър Шампион и масло Мотул 15W50.
          Dimitar Dyakov

Коментар

Ма то чак сега ли разбирате, че БЪЛГАРИЯ=Абсурдистан (сори за спама). Тия от Бултрако ме убиха:Една ос от скоростната кутия(тая дето се закача малкия пиньон на нея) при положение, че уж в Европа я имало, ми я доставят от 15.04.-аз ходих до другия край на света и се върнах , а те .....баси и търговията. И Африката ми си стои на парчета заради тях.

Коментар

Първоначално публикуван от egerchev Преглед на мнение
              Ма то чак сега ли разбирате, че БЪЛГАРИЯ=Абсурдистан (сори за спама). Тия от Бултрако ме убиха:Една ос от скоростната кутия(тая дето се закача малкия пиньон на нея) при положение, че уж в Европа я имало, ми я доставят от 15.04.-аз ходих до другия край на света и се върнах , а те .....баси и търговията. И Африката ми си стои на парчета заради тях.
              имам такава ос

Коментар

И понеже темата премина към по-практична зона ще ви дам пресни данни.
                Сега съм на ферибота Палермо - Неапол и ми е скучно, та ще споделя технически данни от пътуването ми до тук. 2300 км натоварен доволно (имам дори костюм, щото ходих на опера )) и една камара подаръци. Валя ме дъжд 400 км, и ме духа силен вятър 700 км, на магистралата Африката харчеше 7/100. Разтоварена по планинита на Сициля ми даде 5,5/100 не съм доливал масло, изгорил съм към 200 мл. карам по магистралата с около 120-140. Веригата я смазвам на ръка с диференциално масло на към 500 км.
                По-стар мотор от моя (1996) по пътищата не видях. Иначе италянците много тачат африките, но не искат да чуват за модел преди 1998 , причината е в електронното реле което на тукашните жеги се здухва.
                Но виждам, че има доста почитатели на ретро моторите,..... да викажа, това е грешната посока ))

Като се прибера ще понапиша нещо за Сициля, щото тук е рая за мотористите.

Коментар

Къде я набутахте тази Африка при ретро моторите..трябва да навърши 30 лазарника и тогава чак ще може да се кичи с подобно определение
                  Колкото до посоката, грешна за един, правилна за друг...зависи от пътя, по който е поел всеки чиляк

"Quot capita, tot sententiae"

Съжалявам за офтопика, но не се сдържах
                  Gnome Rhone AX2 800 1938
                  Yamaha XT600Z 1VJ 1986
                  Husqvarna Te 510 1989
                  Argvmentvm ad novitatem

Коментар

И пак се набутваме във вечните диалози за нов и стар, но поддържан мотор. Блазе ти , че си в Италия. Миналата година горе около Толмин, Кобарид (Словения) на границата с Италия и Австрия беше пълно с мотори с италиянска , австрийска и немска регистрация. Нашите бяха НАЙ-СТАРИ. Обаче имах чувството, че съм попаднал на моторевю. Времето като се намръщи и всички изчезнаха сякаш щяха да се разтопят. Вижте Дъг с како обикаля. Според мен ИЗОБЩО не е важна годината на производство на един мотор, а любовта и грижата на стопанина към него . А щом жабарите уважават Африката(те думата филтър май не знаят какво значи ) , значи ТОВА Е НАИСТИНА МОТОРА. Освен всичко друго тежките експедиционни ендура трябва да могат да се ремонтират от ездача КЪДЕТО И ДА СЕ НАМИРА(че иначе се влиза във филми).Ако живеех и карах предимно в Западна Европа, сигурно щях да си взема по- нов мотор, ама ако исках да ходя там дето няма сервизи...Само СТАРА , ПЕРФЕКТНО ГЛЕДАНА БАНГИЯ(просто рискът е по- малък от много гледни точки). Това не означава , че трябва да се карат само стари мотори де. А Африката след 96г. с различен реле - регулатор ли е , или просто дето е моноинжекция...сори ако бъркам? Успех на всички през сезона!

Коментар

Релето е абсолютно същото при РД 07, но е махнато от затворената кутия над ауспуха, както е при РД 04 и е сложено на съвсем друго място, където се охлажда много добре. И въздушният филтър е на съвсем друго място, и карбураторите имат специални клапи, и отдушници, за да не се изпразват, когато мотора не е в движение дълго време, и седалката се сваля с ключ, а не трябва да се свалят страничните кори, и да се развиват болтове за да се свали, както е при РД 04 и т.н. и т.н.
                      Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                      Златомир Попов - Forry

Коментар

Първоначално публикуван от S.Doychinov Преглед на мнение
                        ...
                        Но виждам, че има доста почитатели на ретро моторите,..... да викажа, това е грешната посока ))
                        ...
                        И аз изкам пояснение
                        You'll never find out - I got no key hole....

Коментар

Който както иска да си го разбира нямам намерение да давам на никого наклон на удоволствието му )
                          Владич представя идеално идеята ми за по-новия мотор. Иначе, модел който вече не се произвежда явно вече е стар.
                          Колкото до истината за Африката, факта, че моя приятел от Сицилия ще си продава БМВ 1150 G за да си купи Африка, може да ви говори много. А в Палермо карат мотори 365 дена в годината. Той си има отделно мотор за офроуд. БМВ-то му е много тежко.
                          Принципно щом си с Африка Туин те възприемат като пътешественик, иначе си редови моторист ))
                          За момчето което повдигна темата, ще му кажа да взима нещо до което се докопа и да почва да кара, щото само Африканците караме , а другите си го мерят ))))
                          Сега съм на скъпарския ферибот за Игуменица, където всички византийци са се ритнали по задниците и гледат лошо ) ама след някоя друга бира ще ми мине
                          Има да разправям за Сицилия невероятни неща, просто се потопих навътре в тяхното общество, а факта, че съм с Африка, просто ми отваряше много врати. То си е малко като религия
                          Последно редактирано от S.Doychinov; 23-05-11, 21:40.

Коментар

И понеже ще има намеса на друговерци в темата заради тезата ми, че само ние караме, причината е, че ни остават кинти и за бензин, вместо да даваме всичко за тунинг и сервиз )))))

Коментар

Днес говорих с един познат във Враца за плановете ми за Long Way Left, и той ми предложи това реле , да ми даде резервно.
                              Толкова ли се чупи тая гад?
                              Карам RD04

S.Doychinov: приятен път колега!
                              Вчера пътувайки към България ... карах около 50км с група мотористи от Италия .... нищо , че караха с доста под моята средна скорост (за колата говоря!) ... с удоволствие ги наблюдавах.
                              Даже като трябваше пътищата ни да се разделят ... ги поздравих с вдигнат палец нагоре ... при което получих благодарско кимване
                              Жалко , че не спряха да си поговорим малко
                              Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
                              Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
                              Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

До сега релето не ми е изгаряло, но винаги пътувам с резервно. Нека спецовете да кажат какво става, но би трябвало да спре да зарежда акумулатора. Това значи, че до някъде ще се добереш и толкова. Проблема с бензиновата помпа вече се лекува лесно с кит за 50 лв - нови клеми.

Италянците са доста луди в градовете, но на дълъг път определено карат внимателно. Ценното при тях е, че автомобилистите са много толерантни към мотористите, но не ти оставят много време да мислиш каква маневра да направиш)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X