Обява

Свий
Няма добавени обяви.

HONDA V4 Crosstourer Concept

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: HONDA V4 Crosstourer Concept

ривет колеги,след дълго чакане много снимков материал и видео изгледани в интернет днес пристигна дългоочакваният Турър на Хонда а именно Кростурър.След четеното и гледането на снимки,на живо си е друга работа.На пръв поглед някой ще рече,хмммм нищо особенно,но яхнеш ли се оптгоре му е доста внушителен като размер.Със височината си от 185 малко ми остава да докосна земята има широк захват на кормилото и имам чувтвото ,че съм дребен за него.При запалване на двигателя,шумът е доста плътен за разлика от VFR 1200 ок който е ваимстван двигателят и не само.....поради факта ,че липсва клапана на генерацията който при VFR-a се отваря след 5000 об/мин.Много приятна музика за ухото.Има отделен бутон за таркшън контрола позициониран отляво на кората до резервоара,който се деактивира с едно натискане,има вграден борд компютър отчитащ разход километри за преминнаването не мога да се сетя за средна скорост,доста добре е направено и също така четливо и разбираемо.Резервата е около 4 литра,като при влизане в резервен режим освен ,че премигва скалата на таблото а така също започва и да отчита литрите наобратно към 0 и показва колко имате налични в резервоара.Не можах да прочета цялата книжка с инструкцийте,утре ще публикувам и сервизният план на мотоциклета.Не съм много сигурен но мисля,че Хонда дава 3 години гаранция без ограничение на пробега ,както е при VFR-a.Незнам на мен специално ми хареса и ми допадна като стойка и визия,имах удоволствието да направя едно кръгче в двора утре ще се пробва но за съжаление както винаги първи се класират шефовете.При подаване на газ ми направи впечатление,че дърпа доста рязко в сравнение с VFR от ниските.Тежеста му обае се усеща предвид височината на мотоциклета,което според мен не е проблем за опитните ездачи.Като цяло по добре би изглеждал с ролбари,халогени и по висока слюда (оригиналната има две позиций за закрепване).Фабрично е с ABS и тракшън,като опция идват и нагреваеми дръжки и други.С две думи оправда очакванията ми,че даже и ги надмина.Остава обаче да видим как се държи на пътя.Предлагам ви малко снимки и едно видео ако успея да ги кача.Наслаждавайте сеНатиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF6168.jpg
Прегледи:1
Размер:128.6 КБ
ID:5341379Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF6170.jpg
Размер:137.6 КБ
ID:5341380Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF6152.jpg
Размер:154.3 КБ
ID:5341381Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF6153.jpg
Размер:146.4 КБ
ID:5341382Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF6154.jpg
Размер:186.6 КБ
ID:5341383Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF6155.jpg
Размер:147.0 КБ
ID:5341384Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF6156.jpg
Размер:159.3 КБ
ID:5341385Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF6157.jpg
Размер:178.1 КБ
ID:5341386Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF6158.jpg
Размер:153.1 КБ
ID:5341387Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF6159.jpg
Размер:81.2 КБ
ID:5341388Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF6160.jpg
Размер:150.6 КБ
ID:5341389Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF6162.jpg
Размер:144.0 КБ
ID:5341390Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF6163.jpg
Размер:142.4 КБ
ID:5341391Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF6164.jpg
Размер:113.5 КБ
ID:5341392
    http://www.bikemovies.com/movie/015304/
    Не ми харесва нещо това видео,на компа м и ги няма тези шумове странни,незнам нещо при качването сигурно.Ще направя друго
    Последно редактирано от mitiracing; 28-01-12, 16:32.

Коментар

Страхотен е! Благодаря за снимките.

Коментар

Много е добър наистина! Благодаря за ревюто Каква е цената при вас?

Коментар

Много е хубав с този бял цвят, кефи ме
          И доста пъргаво реагира на подаването на газ на клипчето, бравос.
          Човекът е човек, когато е на път...

Коментар

Митко , благодаря, че ни държиш с отворени очи за новостите- ако трябваше да чакаме на Хонда България........можеше и да не дочакаме. Ти питаш продавачката за Crosstourer, тя ти казва , че имат CRF-изобщо веселба.Онова копче под лампата за водата FCD , разучи ли го за какво е?

Коментар

Радвам се,че мога да бъда полезен,пък и за любимият ми форум винаги.Това копче FCD,Евгени е за смяна на позицийте от боркомпютъра а в комбинация с другото се обръща в мили или километри.Доколкото помня на пазара поне за Италия ,за другите страни не знам как е излиза в 4 разцветки.Бял,червен,сив и черен,поне за сега.Цената му при нас е 14.200 Евро (по-нагоре в един от постовете съм ги публикувал,да уточня,не със някяква цел а просто за информация на колегите).Има го и във версия с Dual Clutch Transmission,която е малко по-скъпа,както три VFR 1200.Автоматичната трансмисия с двоен съединител (да я наречем така) има също и свой собствен филтър,който се сменя заедно с маслото и масления филтър но... на 24000км.Кодовото название на модела може да обърка някой понеже е също VFR 1200 но с Х отзад,а ХD е за автомата.Ето и някой интересни данни от книжката за експлоатация.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF6182.jpg
Размер:77.7 КБ
ID:5341484Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF6177.jpg
Размер:105.5 КБ
ID:5341485Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF6178.jpg
Размер:110.1 КБ
ID:5341486Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF6179.jpg
Размер:94.6 КБ
ID:5341487Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF6181.jpg
Размер:115.0 КБ
ID:5341488

Коментар

Колеги ,днеска бях на мотосъбор и успях да пробвам навръщане Кростурера.Еми останах приятно очарован от този мотоциклет,най-накрая от Хонда са успели да създадат невероятна машина.Мисля да публикувам в другия раздел самото мероприятие с доста снимки.На пръв поглед сутринта Кросрънърът привлече доста учудени погледи.Не можах да се доредя сутринта да го карам на отиване и за това слушак коментарите ,с идеята навръщане да видим дали ще се потвърдят.Моторът се хареса на доста привърженици на синьо-белия пропелер.След прекрасния обяд,и дъждът който ни погна от сутринта все пак се престраших и с голям мерак и малко зор се метнах отгоре му.Още при първият завой в обратна посока се усеща лекотата на предницата все едно си с 125-ца,(имайки предвид,че сутринта на отиване карах V-Strom 650 2011 с ABS)като цяло ме учуди лекотата и маневреноста въпреки почти 270-те си кила.Седалката е мека в краищата и по-твърда в средата ,но приятна за "езда".Предавките мазни с характерното повдигане на мотора при подаване на газ идващо от кардана,но в рамките на нормалното (даже доставя удоволствие).Имайки предвид пътните условия (дъжд,при температури м/у 5-8 градуса) очаквах тракшък контрола да се включва постоянно.предвид "тежката "ми ръкаНапротив,въртящият момент е така разпределен,че трудно се задейства системата,един единствен път успях да я усетя със съпътстващата жълта лампа на таблото.Ускорението е плавно и разпределено в целия диапазон на оборотомера ,до червената зона,като за разлика от VFR 1200 "осезаемото дърпане" след 5000об/мин тука е сведено до минимум,двигателят е доста гъвкъв и линеарен.АBS другото интересно перо,пробвах от 80 km/h да натисна задната спирачка до пълното спиране на мотоциклета като си помагах с предната.Просто уникална история няма придръпване,причукване ......нищо въпреки мокрия асфалт,спря за секунди,не можеш да разбереш какво става ABS-ът не може да се усети буквално.Позицията на седлото слрямо кормилото ,поне за мен е перфектния вариянт,дори изправен ми идва като по мярка.Може би единствената моторетка която ми е по мярка,(пробвал съм ги почти всички марки и модели).Незнам само как би се представил извън асфалта имайки предвид все пак и килограмите му.По оборотомер със 100 km/h на 6-та върви със около 3000об/мин и дава разход от 19.5 км/л.Като цяло много балансиран в килограмите и мощноста,останах доволен от днешния ден.Единствения кусур да го наречем,е ,че след като слязох от мотора и си погледнах якето отзад ,беше цялото в кал и вода.Калника отдоло се предлага като опция,еми можеха да го сложат серийно поне да не ставам на маймуна целия.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF6297.jpg
Размер:150.9 КБ
ID:5341730

Коментар

Ето и едно видео от преди няколко дена

Коментар

Хонда извадиха на пазара много добри мотори в "адвенчър" класа. Много съм впечатлен от NC700X . Ето един много добър материал
                    NC700X-test-1-2.jpg
                    NC700X-test-3-4.jpg
                    NC700X-test-5-6.jpg
                    NC700X-test-7-8.jpg
                    NC700X-test-9-10.jpg

Дано успея да се измъкна събота сутринта да отида до дилъра и да го пробвам, да видим как е спрямо BMW R1200GS и каква сделка ще предложат
                    Последно редактирано от gulemetov; 29-08-12, 10:10. Причина: линковете не работеха
                    Тази криза край няма, всички продават никой не купува...

Коментар

NC700 е далече от адвенчърите, доколкото съм чел. Идеята му е да бъде непретенциоцен градски мотор, насочен към "масите" (особено във варианта с автоматични скорости).

Коментар

Още при първото преминаване през странджанските трънаци рязко ще си изгуби блясъка
                        Yamaha XT​M600E '98
                        Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X