Обява

Свий
Няма добавени обяви.

HONDA V4 Crosstourer Concept

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Ето и по-малкия брат

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:MCRST20123RB-400x291.jpg
Прегледи:1
Размер:30.8 КБ
ID:5317384 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:honda_30.jpg
Размер:75.0 КБ
ID:5317385

Ето и най-малкия брат HONDA NC700X , 3,7l/100km, 214/218 kg, 47 /51 коня за към 6500 - 7000евро.
    Сервизни интервали на 12х км. На мястото на резорвора е багажно с големината на каска самия резорвоар е под седалката и е 14 литра с него се минава 350км.

Звучи ок с изключение на kg/мощност.
    Този мотор е правен за новата европейска категория А2. Може да се каже, че е адвентчър за начинаещи или ако си под 21 години.

Technical Specifications -- NC700X (ED-type)
    ENGINE Type Liquid-cooled 4-stroke 8-valve, SOHC parallel 2-cylinder
    Displacement 670 cm3 Bore x Stroke 73 x 80mm Compression Ratio 10.7 : 1 Max.
    Power Output 38.1kW/6250min-1 (95/1/EC) *35kW/6250min-1 (95/1/EC) Max.
    Torque 35kW version: 60Nm @ 4750rpm (95/1/EC) 38kW version: 62Nm @ 4750rpm (95/1/EC)
    FUEL SYSTEM Carburation PGM-FI electronic fuel injection
    Throttle Bore 36 mm Aircleaner 5.8 Litres
    Fuel Tank Capacity 14.1 litres
    FRAME Type Diamond; steel pipe
    CHASSIS Dimensions (LxWxH) 2210mm x 830mm x 1285mm Wheelbase 1540mm Caster Angle 27° Trail 110mm
    Turning Radius 3.0m Seat Height 830mm
    Ground Clearance 165mm Kerb
    Weight Standard 214kg ABS 218kg DCT 228kg
    Max Carrying Capacity 209kg
    SUSPENSION Type Front 41mm telescopic fork, 153.5mm travel Rear Monoshock damper, Pro-Link swingarm, 150mm travel
    WHEELS Type Front multi-spoke cast aluminium Rear multi-spoke cast aluminium Rim Size Front 17M/C x MT3.50 Rear 17M/C XMT 4.50 Tyre Size Front 120/70-ZR17M/C(58W) Rear 160/60-ZR17M/C(69W) Tyre Pressure Front 250KPa Rear 290KPa
    BRAKES Type Front 320mm single wavy hydraulic disc with 2-piston (* 3-piston) caliper and sintered metal pads Rear 240 single wavy hydraulic disc with single-piston caliper and sintered metal pads
    Последно редактирано от gulemetov; 11-11-11, 13:45. Причина: Видео, А2 категорията, spec, на живо снимка
    Тази криза край няма, всички продават никой не купува...

Коментар

От: HONDA V4 Crosstourer Concept

Привет и от мен,от доста време не бях писал,но мъката си казва своето..При първа възможност щом пристигнат новите модели ще ви информирам за какво иде реч.М/у другото каталозите за 2012 са вече при мен от около месец и повече.Март ,април колегите казаха,че пристигат.Поздрави на всички.

Коментар

Тоя модел май няма да е много скъп?! Колега колко му е цената в Италия? Може ли човек да си купи някоя нова моторетка от там, е така както си седи зад компа. Докарването няма да е проблем. Сега дали няма супер цени по шоурумите? Нещо ми се докара като гледах клипа. Айде да идва тая пролет еййй....
        Т5
        Crossrunner

Коментар

Утре ще погледна,че не помня.Колкото до купуването винаги може да се закупи както си седиш зад компа.Даже в момента има един КТМ 990 Адвенчър 2010 който пристигна преди няколко дни и съм му хвърлил много око.И на мен ми се докара ако знаеш колко,трябва да си търся нова машина,че продадох всичко.

Коментар

Честно казано много харесвам Хонда моторите, особенно тези с 4 цилиндъра 600цц. Много добре е разпределена мощността, в началото е много мек и спокоен двигател. След 5000 оборота дърпа страхотно но не брутално та да се пречукаш от невнимание.

Блазня се да опитам и с мотор от типа на Адвенчъра но специално КТМ -ите са ми грозновати!!!

Това което търся е нов мотор на "промоция" от дилър с международна гаранция, предполагам, че извън сезона в страна като Италия могат да се намерят добри оферти?!
            Т5
            Crossrunner

Коментар

Найстина се намират добри оферти със гаранция,по принцип промоцийте са от края на септември началото на октомври за мотоциклети на склад.Имам цените на новите модели който се очакват да пристигнат в близките седмици.Като традиция гледаме винаги да пристигат едни от първите бройки за Италия при нас.
              NC700S ABS 5990 евро
              NC700S ABS DCT 6990

NC700X ABS 6590 е
              NC700X ABS DCT 7590 е

VFR800X CROSSRUNNER ABS 11.085 е наличен

VFR1200XC CROSSTOURER ABS 14.200 е
              VFR1200XCD CROSSTOURER ABS DCT 15.200 е

Коментар

Днеска пристигна NC 700 X и Интегра (скутер със същия двигател).Набързо се извадиха от касите и за съжаление успях да му врътна едва 5км .При запалване на мотора,двигателя работи с един доста тежък тон непривичен на 670куб.см.На пръв поглед изглежда нисък,поне по снимките,но в действителност позицията на седлото е височка (имайки впредвид,че аз съм 185см) което донякъде радва.Кормилото е широко и дава усещане за доста по глоям мотоциклет както и за стабилност и контрол.При потегляне предавките са мазни и влизат като по часовник и дори с по-ниска скорост на висока предавка ги няма специфичните тласъци от работата на двигателя.Интересното е ,че резервоара е разположен отзад под задната седалка,а отпред на мястото му е предназначено за поставяне на каска или други предмети.Таблото е ново,същото като на (Honda Integra),на пръв поглед само с най-важната информация.Пробвах да поръчкам да видя дали има функций за разхода на горивно,но мисля,че няма или не съм открил поне.Имайки впредвид единия спирачен диск отпред и Dual CBS моторетката спира доста прилично,единствения недостатък според мен е ръчката на предната спирачка при която липсва регулиране,а самата тя е изнесена напред и е малко неудобна за манипулация ако сте с по-малки ръчички.Стъпенките също са разположени малко по нагоре и се полуава по голям ъгъл в коляното нехарактерен за туристически мотоциклет.Двигателят е гъвкъв тегли почти до към ограничителя който е към 6500 ,но повече се усеща от около 3500 нагоре.Предавките не ми се сториха къси напротив.Защитата от студ и вятър е меко казано нищожна предвид малката слюда отпред,първото нещо което бих направил след закопуването е една по височка и широка слюда.Общо взето за малкото време добих някой представи.Забравих да спомена утре пристига и дългоочаквания Crosstourer и най вероятно неделя ще се ходи на мотосъбор и ще видим какво ще ми се падне,но при всяко положение ще си изпрося Crosstourera понеже ми е много интересно какво са сътворили от Honda.Поздрави на всички.

Коментар

Благодаря за резюмето. Винаги са интересни коментари и от първа ръка.
                  Лично аз никак няма да се разсърдя ако ти се отдава възможност за снимки на детайли или възли които смяташ за любопитни, нови и .....
                  още за мен на ВВВ//sites.google.com/site/fozysite/home

Коментар

Днеска сутринта успях да щракна някоя друга снимка.Добавил съм и таблицата за периодично обслужване.Гледам ,че в онлайн сайта на Хонда ги няма още изнесени сервизните мануали,че са ми интересни да ги разгледам в детайли.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF6129.jpg
Размер:155.4 КБ
ID:5341189Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF6130.jpg
Размер:173.8 КБ
ID:5341190Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF6131.jpg
Размер:169.3 КБ
ID:5341191Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF6138.jpg
Размер:116.6 КБ
ID:5341192Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF6137.jpg
Размер:120.8 КБ
ID:5341193

Коментар

Първоначално публикуван от mitiracing Преглед на мнение
                      Забравих да спомена утре пристига и дългоочаквания Crosstourer и най вероятно неделя ще се ходи на мотосъбор и ще видим какво ще ми се падне,но при всяко положение ще си изпрося Crosstourera понеже ми е много интересно какво са сътворили от Honda.Поздрави на всички.
                      Браво, Митко!
                      Чакаме с нетърпение ревю от първа ръка, още миналата година като показаха концепта и ми стана много интересен този мотор.
                      Само дето нещо ме разочароваха тия 280 кила, които са му лепнали, бая прасе ми се струва...
                      Човекът е човек, когато е на път...

Коментар

Отдавна ми харесва тоя мотор. Днес реших да звънна до официалните представители на Хонда в София, за да разбера имат ли го наличен и каква е офертата. Немога да повярвам колко дебилно се отнесоха към питането по телефона! И в двете представителства нямаха идея какво е Кростурър, камо ли да ми дадат някакво инфо. В представителството на бул. България говорих с някаква мацка, която ми каза че нямали кростурер, но имали CRF...

Кога ще разберат тия хора, че когато някой купува от "официален" представител, той си плаща за удоволствието да бъде обслужен подобаващо на цената. Мотора заслужава внимание, но за момента предпочитам да похарча 30к там където знаят какво продават.

Коментар

Re: От: HONDA V4 Crosstourer Concept

Първоначално публикуван от Sheiha Преглед на мнение
                          говорих с някаква мацка, която ми каза че нямали кростурер, но имали CRF...
                          Помислила е че се търси някакъв крос... и те ти CRF
                          Жалко е такова безхаберие... Да не сте попаднал на чистачката?
                          Последно редактирано от galinvayov; 27-01-12, 18:49.
                          A Lone Rider

Коментар

Ми най - вероятно познията на чистачката и на дилърите за моделната гама е еднаква. Жалка наистина - мотора заслужава по сериозни професионалисти, които да го представят.

Коментар

Първоначално публикуван от mitiracing Преглед на мнение
                              Днеска сутринта успях да щракна някоя друга снимка.Добавил съм и таблицата за периодично обслужване.Гледам ,че в онлайн сайта на Хонда ги няма още изнесени сервизните мануали,че са ми интересни да ги разгледам в детайли...[ATTACH=CONFIG]410617[/ATTACH]...
                              Но това от снимката е по-малкото братче на Кростурара , което е 800 с.с и е с верига а именно Кросрънара?

Има го и в Бг сайта на Хонда : <цък>

П.П Сега прочетох по-горния ти пост и видях , че Кростурара го очаквате, а ти си ни показал наличния Кросрънар.
                              Пък нали и темата е за него ...
                              Последно редактирано от К.Наков; 27-01-12, 19:43.

Коментар

Да,важното е ,че е крос.Днеска не можа да пристигне явно имат някакъв проблем с локацийте,пък и нали тука има стачка на Тираджийте заради високите цени на горивата и доставките са зле.Това от снимката не е Кросрънер а е NC700X.Кросрънера е наличен от доста време по представителствата и се води модел 2011,а това от снимката е NC 700 X има го и във версия S (разликата е повече отпред)и са моделна гама 2012,т.е по малкият брат на Кросрънера който се води VFR800X (кодово найменование).Понеже идеята беше,че NC-то ,Integra и Crosstourer излизат в момента на пазара и са нови като модели и концепций,можеше малко да ги представя,явно е станало някакво объркване,тука не става въпрос за Кросрънър.Може би би било подходящо в нова тема .......незнам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X