Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Memory пяна ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Memory пяна ?

Е това е най-добрия вариант.
    Само че ще се получи седалка като за кола, т.е. само за африки ще става
    @Stefchev седалка като седалка, на снимка почти нищо не се вижда. А и не е важна само формата, най-вече състава.
    Последно редактирано от Ivan_J; 24-09-12, 20:50.

Коментар

Първоначално публикуван от Stefchev Преглед на мнение
      Колега ма това пише, че е 80мм аз до колкото разбрах няма ли да е много, моята е много удобна като се качиш за по малко разстояние, но след 200 ,250 км. става ужас. А ми се струва, че ще ми дойде много висока 80мм.
      Или идеята е да махнеш стария дунапрен и да сложиш тази пяна на негово място.
      Аз не съм от най-високите 185см ... но ми се иска седалката да ми е още малко по-високо ... щото почват да ми се схващат колената след дълго каране.
      Амортесьора задния е вдигнат най-високо ... но на още 2-3 см не бих се разсърдил.
      Идея си нямам колко е твърд този дунапрен ... мисля да го поръчам тези дни (макар , че ми се ще да отида да го купя дирекно от някой магазин).
      Оригиналния при мен е история ... този в момента който е , е сбирщок от различни автомобилни ... които са супер но до пред кафето.
      Няма ли как да се направи наистина гипсова отливка на задните ни части ... гипс в някакви торби или найлони дирекно върху "голата" седалка ?
      Вкарвате ме в зимни филми и проекти
      Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
      Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
      Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

С риск някой да ми се смее или да започне да философства в аспект дето няма да е приятен ще кажа аз как си реших проблема със седалката на 100% и НЯМАМ НАМЕРЕНИЕ ДА ПРАВЯ НИщО ПОВЕчЕ. Патента не е мой , а отдавна го използва един колега , който не пише тук, но пътува много и има голям опит. Седалката ми беше стандартна и ми беше крайно неудобна(след 200км ми се схващаха краката и трябваше да спирам често-180см съм висок). Една позната ми я изряза , смени ми кожата с някаква изкуствена и ми се подобри положението(въпреки , че стана малко твърдо) .Така с тая седалка ходихме нагоре-надолу (близо 4000км) и само ми беше твърдо. И тримата ми спътници караха с по една обработена овча кожа върху седалките си ((обработена така както си е с вълната без да е подстригвана). Казаха , че е много удобно и реших да пробвам . Сега след 2000 км с кожа ПОВЕчЕ НЯМА НИКОГА ДА МИСЛЯ ЗА СЕДАЛКИ. Замислете се защо всички в миналото са карали с кожи върху седлата на конете(нямало е други технологии). Вълната е куха, има много въздух и не се спарват краката, отделно е меко . После вълната е леко мазна и ако вали дъжд , после само я изтупваш кожата и си готов. Единствен минус , че не е особено красиво (но пък изглежда героически
        ПП Сега пак ще ме обвинят , че продавам ноу-хау и ще искат бира

Коментар

Герчев за агнешката кожа те подкрепям с две ръце. Това е единствения познат ми начин за елиминиране спарването на задните части. Но не е панацея за неудобни седалки.

Коментар

Първоначално публикуван от Faca Преглед на мнение
            В немскоговорящите форуми много ги хвалят тия пяни:
            http://www.ebay.at/itm/Motorrad-SITZ...item35beeb8c60

Моята ми я прави един тапицер в България .... добра е за продаване , но не и за возене.
            Тия дни ще поръчам горепосоченото ... да пробвам ... не че карам повече от гратско ... но все пак ми се иска да ми е по-удобно
            Това не е пяна , това си е дунапрен , но много по-твърд , прави се от пресовани парчета обикновен дунапрен. В България също се продава , има с различни твърдост и дебелина , най-твърдия е като гума , недостатък е , че е значително по-тежък.
            В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Момчета, намерихме пяна ! 50/ 100 / 3 или 4см , Цена : 25лв.за ,,,,/3см., 29лв. за ...../4см. . Мисля да взема едно парче, да ушия един калъф по тънък и ще пробвам. Да видя дали ще е читава и ще кажа тук от къде е ако някой иска ! Идеята с овчата кожа е ясна, но наистина не е много красиво, но пък може и на нея да и се сложи калъф и ще стане.
              Some call it a ... HOBBY. We call it a ... WAY of LIVE!

Коментар

Първоначално публикуван от Stefchev Преглед на мнение
                Идеята с овчата кожа е ясна, но наистина не е много красиво, но пък може и на нея да и се сложи калъф и ще стане.
                Е ти изби рибата с тази мисъл
                Ако кожата е черна, за мен поне не е грозно. Идеята е от взета от любимата ми песен на Ахат. Моята е късо подстригана и ефектът е почти същия. Свалих ръкава от един стар кожух, дори е оформен по носа на седалката.
                Тази пяна, а и всичко друго, освен кожата, ако не я вградиш в седалката, нищо не правиш. Ще стърчи, ще се мести по завоите и само ще пречи. ГС-а има на вид доста широка и удобна седалка, слагай една кожа и наблягай на сланинката в менюто

Коментар

Да и сланината е решение.

Коментар

Ето така изглежда GSа с бяла кожа на седалката,удобно е и не запарва.Кожата е от стар кожух.

Коментар

Ммм да, ми че той същия като моя бе ! Пък и не изглежда зле.

Коментар

В търсена на по-голям комфорт и на компромис между спортно и компортно каране, които имат различни изисквания към седалката, реших да направя калъф на коят спортен турист.

Почнах с две калъфки за велосипед, с 1см гел в тях, малко кроене, шиене и напасване, и имам работещ прототип. Не съм ги пробвал още на моторът, но и това ще стане след няколко дена. При необходимост мога да добавя още материал, например от шалте за йога, под гелът. Интересна ми е и идеята за овча (а защо не агнешка) кожа, но много ездатно ми изглежда и не съм сигурен как ще смърди таз ми ти овца като се намокри с вода, пък и моят панталон каква миризма ще попие.

Весели празници на всички!

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20131228_180724.jpg
Прегледи:1
Размер:204.5 КБ
ID:5548658Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20131228_180717.jpg
Размер:230.6 КБ
ID:5548659Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20131228_180709.jpg
Размер:243.7 КБ
ID:5548660Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20131228_180653.jpg
Размер:182.9 КБ
ID:5548661Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20131228_180533.jpg
Размер:153.8 КБ
ID:5548662Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20131228_180439.jpg
Размер:259.4 КБ
ID:5548663Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20131228_180420.jpg
Размер:234.2 КБ
ID:5548664

Коментар

След дълги и скъпи тестове(стотици литри бензин), установих, че меката седалка е по-удобна от твърдата, но анатомична.
                          Както бях споменал, седалката на Сузукито си я бях направил от четири различни слоя и я бях оформил анатомично по задника си.
                          Беше ми удобна, но усещам че сега след година каране, вече не ми толкова удобна.
                          На Балкана бях направил седалката твърда, като на Сузукито. При него кормилото е по-ниско и по-твърда и висока седалка се оказа, че не е добре.
                          Върнах я към заводския и вид, мека и удобна. Без никакви проблеми изкарвам по цял ден на път, 8 дни направих. А окачването си е доста твърдо и друсащо в сравнение с ендурото.
                          На пролет мисля да омекотя седалката на Сузукито, надявам се да стане достатъчно комфортна, без да загуби предимствата си при офроуд каране.

Коментар

Аз на моята и навъртях около 7-8 хил. км.
                            Пет слоя ... правих си я по задника (анатомична) . Не се бъзикам ... размерите са абсолютно точни.
                            Първи слой сравнително твърда разпенена пластмаса, втори слой пено гума ... за изолация на тръби (у наше село я правят ... има фабрика) трети слой дунапрен, четвърти ... мемори пяна, пети ... тапицерска вата за "пристягане" на "сандвича".
                            Правих и по 800 - 1000 км. на ден без никакви изтръпвания и болки в задника и .... мога да карам и още ....
                            До сега не бях сядал на по-удобно нещо!
                            Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Румба,поръчки вземаш ли? сериозно питам
                              PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
                              КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
                              0899187766

Коментар

Ти поне си я виждал.
                                Ама, нямам време да лепя шия и кроя ....
                                Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X