Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От Петербург до Камчатка по БАМ.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От Петербург до Камчатка по БАМ.

http://www.motoprobeg.spb.ru/
    Има снимки, клипчета и доста четиво точно за сега, за зимата, за да има време да се направят нови планове. Макар че този маршрут определено не е за всеки, нито пък за всеки мотор.
    Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
    Златомир Попов - Forry

От: От Петербург до Камчатка по БАМ.

Владич, седиш си у вас, ровиш в нета и току пускаш някой линк.
    Но не знаеш, че с този ми ровиш в сърцето. Това ми е мечтата бе, човек, недей налива масло в огъня. Нямам излишен апартамент за продан.

Коментар

Нали четирима варненци ще ходят там. Любо, Магьосника и не знам още кой от някакъв клуб. Аз съм им го пратил този сайт. Само че те ще вървят обратно. От Магадан насам, но пътя е същият. Парите не са чак, като за апартамент. Мисля че 2000 евро ще стигнат и хартишат за пътя с моторите, но не знам колко ще им легне превоза до Магадан, а тримесечна руска виза с приглашение е 175 евро.
      Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
      Златомир Попов - Forry

Коментар

Меню-то из Сибир кефи
        0.5л е малката сигурно

Коментар

Това им е стандарта.
          Ако не е 500, значи е менте
          Има снимка и с менюто с храната - доста по-кратко е

Коментар

маршрута Варна-Магадан го сънувам горе долу всяка нощ към 3-4 сън това ще е едно от нещата, които ще направя някой път.
            По отношение на разходите- едни поляци с едни КТМи 690 адв дето ходеха от Полша до Магадан отдолу под Каспийско море и после нагоре през -станите и Монголия и после БАМ- до колкото се сещам всички разходи бяха не повече от 3,000 евро, така че е постижимо. А и все пак това е месец и нещо абсолютен кеф.

Коментар

Тея цени звучат много добре, но да питаме Димо само за половината маршрут(обиколен) колко му излезе.
              Като се има впредвид, че с минимума не се тръгва, а трябва да има и за аварийно прибиране, болници, подкупи...сметката става дебела.
              Но по-добре да не си говорим за пари, всеки според чергата. Нека мечтата си остане чиста.

Коментар

Да не утежняваме нещата. Подкупи в Русия няма на кой да даваш освен на някой пътен полицай и то само, ако те е хванал в крачка. За болници и транспорта до там си има застраховки. Аз си правя такава преди всяко голямо пътуване извън България, без значение дали съм с мотора, или не. Цената е около 70-80 лева за 60 дена примерно и покрива разходи на място до 25 000 евро. Разбира се не в някоя борческа българска компания, а в Алианц примерно, която е международна. Парите, колкото ги имаш няма да си ги носиш на куп в джоба си през цялото пътешествие. За това си има кредитни карти, които винаги някой може да ти захрани от България, ако чак толкова го закъсаш. И т.н. Големите проблеми точно на този маршрут не са в подкупите и парите, а съвсем другаде.
                Златомир Попов - Forry

Коментар

Не връщаш газта и нямаш проблеми. Важното е да не удавиш мотора в реката

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                    Тея цени звучат много добре, но да питаме Димо само за половината маршрут(обиколен) колко му излезе.
                    Като се има впредвид, че с минимума не се тръгва, а трябва да има и за аварийно прибиране, болници, подкупи...сметката става дебела.
                    Но по-добре да не си говорим за пари, всеки според чергата. Нека мечтата си остане чиста.
                    Русия, може да мине за евтина дестинация. Бензина е около 1,20 лв. Особено пък в онези части, няма и за какво да харчиш. Ако не излизаш, влизаш в нея, няма да трябват и многократни визи и всичко е наред. Сега не говоря за Москва и Петерсбург. Там е скъпо, много скъпо всичко. Обаче, като подминеш Самара и влезнеш в Азия, нещата се променят. Полицаите са отделна тема. Не ми се говори за тях. За мен те (Саратовските) са въоръжен криминал. Няма българи, няма руснаци. Абсолютно безпринципно, наред, рекет. Но трябва да кажа, че там се води борба с корупцията и тел. на този отдел е написан с големи букви на всеки полицейски(ДПС) автомобил. Ако имаш време и нерви, имаш шанс.

Русия е огромна и трябва да си е отделно пътуване. Тези момчета са направили страхотно двумесечно пътуване. Беше ми адски интересно да го изчета и изгледам репортажите. Явно са отразили пътуването им в спортните новини на Санкт Петерсбургския канал на ТВ Россия и са ги очаквали на доста места.
                    Карали са до Красноярск по асфалта и после са кривнали. После пак са се върнали на главния път. До Магадан човек може да отиде и по нормален път. Въпрос на лично решение е къде да се заиграе. То и до Варна може да се ходи през нивите или по "маршрута на дружбата", Примерно Сф-Ком-Емине–Кара дере- с. Бенковски-Варна
                    Обаче в Сибир природата е уникална и съществуват страшно много маршрути, в които може със седмици да не срещнеш хора.
                    Само в Камчатка може да се загубиш за месеци. Четох и едно пътуване на две момчета с КТМи на север от Якутск, в района на река Лена. Невероятна история...

Отделно и тази, която съм сигурен сте чели:
                    ТрансСибир-2004. Русия, до Магадан и обратно
                    Последно редактирано от Димо; 07-01-11, 17:27.
                    ______2
                    Е = MZ

Коментар

Ами да вземем да отидем ли...има ли мераклии. Хубавото е ,че с една виза обикаляш половината свят, а казват ,че там живеели най
                      хубавите хора на земята а именно рускините.

Коментар

Владич .... страхотно пътешествие!!
                        Изчетох всичко.

Самите машини, ми бяха много интересни:
                        Honda Africa Twin XRV750, BMW 650GS, KAWASAKI VERSUS, SUZUKI DR-Z400S, SUZUKI DL1000

Хайде за Африката и Баварката ..... бяха на мястото си, добре ... и за ДРЗ-та ще се съглася, ..... ама другите. А те, и на тях сложиха "рошави" гуми .....

И .... нещо, което много хора подценяват ...... безопасността.
                        Смъртен случай по време на експедицията. Ниска скорост .... преминаване на мост и накрая ..... удар в главата.
                        Пет минути е живял, .... линейката идва на десетата ..... ама .....
                        Мир на праха му!
                        Поне е започнал да осъществява мечтата си.

Владич ..... стягай се за Красноярск!
                        Клуб Колорадский папа разгледай сайта, дори си имат и раздел за запознаннства ....
                        Мисля, че е време да "забиеш" някоя Сибирячка .....
                        Последно редактирано от CarTest™; 08-01-11, 09:35.
                        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Най-добре се представи СУЗУКИ DR Z400S, a най-големи и различни ядове бра този с Кавасакито VERSUS. Сузукито DL 1000 изобщо не успя да стигне до офроуда, защото водача му се контузи преди това.
                          Всичко това много ясно говори, какъв трябва да е моторът за този маршрут. Едноцилиндрово ендуро 400-650 кубика с кросови гуми, по възможност голям резервоар, сравнително малко, но много добре подбран багаж, и малко повечко резервни части. Возенето на втори човек на мотора по този маршрут е изключено!!! Oстаналото е много, ама много късмет и сравнително сухо лято, защото, ако лятото е дъждовно и Камазите не могат да минат, та камо ли ти с мотора.
                          А това е онзи клуб интересният в Красноярск... Да стигнем до там, пък ще се пробваме да го посетим...
                          Последно редактирано от ВладиЧ; 08-01-11, 20:04.
                          Златомир Попов - Forry

Коментар

ВладиЧ, няма нужда да намираш клуба. Както знаеш на подобни места клуба намира теб преди още да си заподозрял за съществуването му

Това, че Любо и компания са избрали тази дестинация е новина. При това такава, която много ме радва. Ще има интересни размисли и страсти през лятото :-)

Сега само чакаме официално изявление от него самия за да потвърдят, че математиката излиза и жребият е хвърлен.
                            Следващият път, когато умът ви витае, последвайте го! => www.smehurko.info

Коментар

Информацията която имам за Любо и компания е, че са купили едноцилиндрови ендура Хонда ХЛ, Хонда ХР и Сузуки ДР май, и сега тренират корав офроуд около Варна. Стягат се. Любо май ще е с неговата Африка. Когато дойде пролетта и май месец ще станат още по-ясни нещата.
                              Златомир Попов - Forry

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X