Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За китайската техника

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• За китайската техника

За китайците се говори все повече и тая тенденция със сигурност ще се увеличава.
    Дори аз заприходих китаец, което доското беше немислимо.
    За няколко седмици натрупах някакви наблюдения а вчера излезе видео за това как работи китайската „магия" от канал, който харесвам:

Изгледах го на 2 пъти понеже това нещо е почти 2 часа.
    Оказа се, че моите наблюдения на 100% съвпадат с него.
    Ми приятно гледане - китайското си остава китайско.
    Не е задължително лошо но те просто не са като нас.
    Враг усраине

Въпреки че разбирам руски добре, при толкова бързо говорене и хилене, няма да го гледам...Едва ли бих разбрал повече от 10-15 %

Коментар

Аз го разбирам но проблема е, че е прекалено дълго.
      Освен това има и реклама.
      Не знам кой би имал капацитет да го издържи на един път, аз немам.
      Малко е разводнено но това не променя съдържанието с което съм напълно съгласен.
      Враг усраине

Коментар

Добре де, синтезирай информацията в няколко думи. Нещо като: "от тимуту по-големо нема".
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Е аз съм го синтезирал в темата със сурона.
          Демек ако тя е от качествените марки - пази Боже от посредствените.
          Обзалагам се, че същото може да се каже за Voge, Kove, CF Moto, Benelly, Moto Morini....

За повече - видеото, човека си е направил труда и въпреки престараването си струва да се види.

Ето още едно видео по темата за англоговорящата част от Ф9 - как шибаното кове тежи по-малко и струва по-малко от портокала като има същият мотор?!?

Кратката версия на първото видео.
          Не, че не знаем защо но тия влагачи някак обясняват по-добре
          Последно редактирано от Esper; 20-07-26, 11:51.
          Враг усраине

Коментар

Така е, като не участвУвате в полит-просвет-дроч темите. Щяхте да з.н.а.е.т.е. Да знаете! Че:
            1) от китайското по-качествено НЕМА!
            2) китайците са ни надупили и ни шибат яко!
            3) ние обаче се кефим и въздишаме в любовна нега, защото от китайското... вж. първа точка по-горе. Също така:
            4) бъдещето е на Китай;
            5) те вече ни обладаха, пърдон, завладяха, това е положението;
            6) китайците владеят тайната на к.л.ъ.с.т.е.р.и.з.а.ц.и.я.т.а - всичко необходимо за конкретно изделие се прави в радиус от 100 км. - това е тайна, абсолютно непозната и неусвояема от скудоумните еврогейски мозъци!
            7) в Китай е науката;
            8 ) в Китай е изкуството;
            9) в Китай е ИСТИНАТА!!!
            Ако някой дръзва да твърди, че китайските стоки са некачествени той най-вероятно е попаднал на европейска или американска имитация на върховните китайски произведения!
            Течет вода Кубань-реки куда велят большевики!

Коментар

• Esper
              Esper коментира
              Редактиране на коментар
              Ще ми трябва време да прочета и осмисля това.
              Принципно открай време ми и било трудно да разбира какво казваш.
              Това не е изключение

Първоначално публикуван от Urko Преглед на мнение

Китай произвежда над 80% от световните фотоволтаични панели и доминира във всички ключови етапи – от преработката на силиций до готовите модули.
            Китай има най-голямата инсталирана мощност от слънчеви електроцентрали в света и продължава да добавя нови мощности с най-бърз темп.
            Китай е световен лидер в производството на литиево-йонни батерии.
            Китай добива голяма част от световните редкоземни елементи и контролира още по-голям дял от тяхната преработка. Те са незаменими за електромотори, вятърни турбини, военна техника, смартфони, мощни магнити.
            Китай инвестира огромни средства в нови поколения батерии, включително натриево-йонни и твърдотелни батерии, както и в усъвършенствани соларни клетки.
            Китай контролира значителна част от световния добив и особено преработката на литий, графит, редкоземни елементи и други критични материали чрез свои компании и инвестиции в различни държави.
            Китай е най-големият производител и преработвател на естествен и синтетичен графит. Графитът е основният материал за анода в почти всички литиево-йонни батерии.
            Китай преработва по-голямата част от световния литиев концентрат в материали за батерии. Освен това китайски компании притежават дялове в литиеви мини в Австралия, Чили и Африка.
            Китай контролира значителна част от световното рафиниране нa кобалт и има инвестиции в множество конгоански мини.
            Китай е сред водещите производители и преработватели на манганови съединения, използвани в батерии и стоманодобива.
            Китай произвежда голяма част от световния металургичен силиций и полисилиций, използвани за слънчеви панели и електроника.
            Китай осигурява преобладаващата част от световното производство на магнезий, важен за автомобилната и авиационната индустрия.

Най-голямото предимство на Китай не е непременно в това, че има най-много природни ресурси, а че е изградил почти цялата индустриална верига – от преработката на суровините до производството на батерии, електромобили, соларни панели и електронни компоненти. Именно този контрол върху веригата за доставки го прави световен лидер в тези отрасли.

Течет вода Кубань-реки куда велят большевики!

Коментар

За това ще трябва много повече.
              Аман от ШИБАНИ интелектуалци
              Враг усраине

Коментар

Китайците съм чувал, че имат шестнайсет (16) нива на качеството на продуктите.

Та, няма да е зле да се уточни кой вид качество се обсъжда в темата и във форума...

За местно ползване е едно, за износ за Англия - друго. За източна Европа - трето. Това важи и за немските коли, по принцип.

Коментар

• Bogoljub Gagic
                  Bogoljub Gagic коментира
                  Редактиране на коментар
                  И "Тему" ли правят така? Ако съм американски "експат", живеещ в България, от кое качество ще ми изпратят стока, ако цъкна и поръчам?

• jkd
                  jkd коментира
                  Редактиране на коментар
                  Бих предположил - долната половина. От десето до шестнайсто .

• Gadnyara
                  Gadnyara коментира
                  Редактиране на коментар
                  Стар виц...

На едно изложение китаец заговаря българин:
                  - Ние имаме 16 степени на качество и не можем да разберем вие, българите, откъде внасяте 20-то качество китайски стоки.

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                Първоначално публикуван от Urko Преглед на мнение

Китай произвежда над 80% от световните фотоволтаични панели и доминира във всички ключови етапи – от преработката на силиций до готовите модули.
                Китай има най-голямата инсталирана мощност от слънчеви електроцентрали в света и продължава да добавя нови мощности с най-бърз темп.
                Китай е световен лидер в производството на литиево-йонни батерии.
                Китай добива голяма част от световните редкоземни елементи и контролира още по-голям дял от тяхната преработка. Те са незаменими за електромотори, вятърни турбини, военна техника, смартфони, мощни магнити.
                Китай инвестира огромни средства в нови поколения батерии, включително натриево-йонни и твърдотелни батерии, както и в усъвършенствани соларни клетки.
                Китай контролира значителна част от световния добив и особено преработката на литий, графит, редкоземни елементи и други критични материали чрез свои компании и инвестиции в различни държави.
                Китай е най-големият производител и преработвател на естествен и синтетичен графит. Графитът е основният материал за анода в почти всички литиево-йонни батерии.
                Китай преработва по-голямата част от световния литиев концентрат в материали за батерии. Освен това китайски компании притежават дялове в литиеви мини в Австралия, Чили и Африка.
                Китай контролира значителна част от световното рафиниране нa кобалт и има инвестиции в множество конгоански мини.
                Китай е сред водещите производители и преработватели на манганови съединения, използвани в батерии и стоманодобива.
                Китай произвежда голяма част от световния металургичен силиций и полисилиций, използвани за слънчеви панели и електроника.
                Китай осигурява преобладаващата част от световното производство на магнезий, важен за автомобилната и авиационната индустрия.

Най-голямото предимство на Китай не е непременно в това, че има най-много природни ресурси, а че е изградил почти цялата индустриална верига – от преработката на суровините до производството на батерии, електромобили, соларни панели и електронни компоненти. Именно този контрол върху веригата за доставки го прави световен лидер в тези отрасли.
                За похвали и оплаквания се обръщай директно към: International Energy Agency (IEA), U.S. Geological Survey (USGS) и International Renewable Energy Agency (IRENA)
                China currently dominates global solar PV supply chains

Supply chain risks and industrial competitiveness

Rare earth elements have rapidly moved to the forefront of the energy and economic policy agenda

Всяко едно изречение е пряка извадка от там.

Или по-лесния вариант- оплакване към арменския поп.

Пъ.Съ. В горното никъде не става дума и не се ползват понятия и твърдения относно качеството на китайски продукти и изделия.
                Асоцияцията и експонирането направено от Гагич отдавам на асоцияцията и експонирането от Гагич.
                Последно редактирано от Urko; 20-07-26, 21:03.
                Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

• Bogoljub Gagic
                  Bogoljub Gagic коментира
                  Редактиране на коментар
                  Чакай сега - ти твърдиш, че китайските стоки са некачествени? Същевременно треска те тресе как са ни надупили и ни обладават? И мърдане няма.

Значи моите 50 стинки за китайчоците.
                Всички сме ползвали и ползваме тяхна техника.
                Ако очакванията са ни като за такава каквато е то те биват напълно оправдани.
                Ако обаче решим да я приравним с високия клас в същата лига на интересите ни...ами ще бъдем разочаровани.
                Справка скорошните ми проучвания на тема UTV vehicle или четириколка за трошене на пари и бъбреци.
                ЦФ мото правят добре изглеждащи такива с отлична цена и съотношение цена/ексти/мощност на хартия.
                На живо...на живо реалността ти бие шамара и разбираш кое липсва за разликата в парите с истинското.
                После сам преценяваш струва ли си.
                За мен....не.
                Вчера докато обикалях крайбрежието на Тасос видях група мотори.
                CF450 адвенчър,хонда 300л и едно тенере като моето world raid бяха сред тях.
                Първото е отлично копие на третото на цена точно на половина в магазина.
                Със сигурност тенерето не е два пъти по-добър мотор от цфката,но всеки решил да обикаля света и търсещ надежност би взел ямаха пред
                цфмото ако не се търси бюджет.
                А ако се търси се
                взима хонда 300л за парите на цф-а нищо че няма неговите характеристики на хартия.
                И пак китайците правят 450 кубика мотор да тежи почти колкото 700 специално в сравнението с цф мото/тенере.
                Но за всеки влак...
                Няма страшно в умирачката...
                Страшното е да си жив!...

Коментар

• mishomishev
                  mishomishev коментира
                  Редактиране на коментар
                  Като човек работещ в китайска фирма на щат бих казал че си прав но пропускаш нещо много съществено.
                  Това което си видял и сравнил се отнася за преди 2 години (приблизително). Сега нещата са други.
                  Моето мнение е че нещата се менят страшно бързо . Пуснали са модел мотори - някой се оплакал или е казал мнения - следващата серия е коригирано и след второ трето тримесечие излиза модел с отстранени дефекти и модофициран
                  2 години е страшно много време за китайскито производство = 8-10 години европейско...
                  Допреди 10 години китайска кола: Ти луд ли си ве...
                  Допреди 2-3 години--- абе евтина е ...става...
                  Сега качиш ли се - забравяш че съществува друго
                  За колко години еволюираха?

• BENZBOSS
                  BENZBOSS коментира
                  Редактиране на коментар
                  Качвам се в китаец и забравям за друго……..

Ей закачливец, да папкаш редовно ей

• BatGeorgeone
                  BatGeorgeone коментира
                  Редактиране на коментар
                  Ей Морски,

На закачливеца, единствено може да го биеш на тен, щото ти по колко време седиш на гол гъз на слънце, но по всички останали параграфи си на светлинни години, на еволюционно разтояние дори бих казал.

Мен може да ме биеш освен на тен и на лицево окосмяване, та може вече да седнеш и да се насладиш на "надмощието" си

Чакай сега - ти твърдиш, че китайските стоки са некачествени?
                До сега нямам нито едно изречение и отношение, дали китайските стоки са некачествени. И нито едно за обратното.

Същевременно треска те тресе как са ни надупили и ни обладават?
                Тресе ме, щото съм настинал, верочтно лятен грип. Иначе ми е през центъра кой какво ни прави, най-малкото защото не зависи от мен. Вероятно и от теб. А ако имаш предвид някои глобални икономически явления и факти- аз не ги измислям. Точно както горните неща, които се опитваш да ми пришиеш, а те си имат съответните източници.

И мърдане няма.
                Има. Даже се досещам и как. Ама тея от които зависи май не го правят. Или не искат. Докато има комунизъм, така ще е.

Ако държиш да продължим диалога по тая тема, дай да се преместим в друг раздел и тема. Аз бях до тук- нямам намерение да съсипвам тема на моторджиите в моторджийския раздел.
                Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

Първоначално публикуван от jkd Преглед на мнение
                  Китайците съм чувал, че имат шестнайсет (16) нива на качеството на продуктите.

Та, няма да е зле да се уточни кой вид качество се обсъжда в темата и във форума...

За местно ползване е едно, за износ за Англия - друго. За източна Европа - трето. Това важи и за немските коли, по принцип.
                  Няколко пъти съм слушал поодбни лакърдии. Вярно, досега не бях чувал версията за "16 нива на качество". Докарваха ги максимум до 9...

Защо според мен са лакърдии.
                  1. 16 нива на качество показват тотална липса на такова. Каквото стане - това е. Или на разговорен език: ми к'вот', тако'а...
                  2. Няколко пъти съм питал "локуморазтегателите" да ми покажат магазин в който имам възможността да избера качеството на стоката и да платя съответната ценя. Уви, без успех. Да се досетя ли защо?
                  3. Ако чайниците предлагат различно качество на продукта за различните пазари, на една и съща цена, това директно ги нарежда в листата на измамниците. Поне аз не намирам нито за логично нито за редно да получавам китайските огризки, а да плащам същата цена като Бай Ти Дойчовец (примерно) който получава първокласен продукт (ужким).

И директен въпрос: Ще се опиташ ли да даден информация за такъв магазин в който бих могъл да разцъквам менютата за качество и да гледма как се променя цената?
                  Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• jkd
                    jkd коментира
                    Редактиране на коментар
                    Едва ли може да се пазарува на дребно и да се избира от меню. Такива работи се коментират на място във фабриката и за големи количества, и съответна цена.

Нещата ги виждам да стоят както с европейските стоки - когато са за западна Европа и още повече, за Англия, качеството е високо. Когато е за източна Европа - пращат каквото е отпаднало или направо е произведено и контролирано при по-ниски стандарти, технология, суровини и материали. Споменах, че се отнася, примерно, и за немските производители на автомобили - правят точно същото.

• mishomishev
                    mishomishev коментира
                    Редактиране на коментар
                    Не бе хора производството не функционира така. Наистина има няколко варианта на качество но това се избира от предприемача/търговеца а не от китаеца. Цари масово неразбиране.
                    Ще дам следния типичен пример.
                    Стоките които се внасят от Китай НЕ СЪЩЕСТВУВАТ в Китай готови. Готовата продукция е по скъпо и тя се продава за когото е направена. Когато търговец или предпиемач реши да внесе стока в Европа - той не купува готова с не знам си какво качество ами се договоря с фабриката какво да се направи. Съответно има 3 основни варианта:
                    1. Продукти които фабриката е направила систематизирани в каталог и обикновенно копия на известни продукти (това е необходимо защото клиента обикновенно е прост и не желае да вникне в материята) - разчита на мотото: Абе това е като онова ама по евтино щото е китайско!
                    2. Продукти които фабриката е направила организирани в каталог НО това са техни авторски изцяло китайски модели - често пъти много по добри от първи вариант (копия на оригиналните) . Причината да са по добри обикновенно е : фабриката знае какви са недостатъците има изобилие от суровини(или материали) и знае че оригиналния продукт има някакво ограничение което е необходимо заради европейския пазар (изобилие от регулации). Има много резервни части поддръжка и прочие - основния проблем е че търговеца/вносителя трябва да е достатъчно умен да прецени потенциала на продукта съответно да може да го сервизира и прочие...
                    3.Вносителя/търговеца е истински професионалист в областа си. Той има опит знае какво се търси на пазара и познава продукта в детайли. В същото време той е инженер знае части материали труд и прочие. В този случай той директно казва какво иска и фабриката му предлага продукт съобразен с неговото желание. Персонализиран. Ако това е машина някаква и често се претоварва мотора (да речем) - вносителя директно казва: ама тука е заложен мотор/компресор 1000 вата (искам 1500) това ще струва 20 долара повече но отказите рязко ще намалеят... И така елемент по елемент...
                    Този трети вариант е най добрия възможен - той прави страхотни продукти съобразени точно с пазара и евтини и качествени но има един огромен проблем - вносителя трябва да бъде умен и да бъде инженер или въобще да е работил това и да е абсолютно наясно с това което прави.
                    Масово търговците - това са едни хора които сядат на масата отварят лаптопа гледат картинки с продукта и почват: ама 100 от това ама 300 от онова ама това е калпаво това било много хубаво - тоест те като кажат че нещо е калпаво - те не знаят защо е калпаво.

Би трябвало - този който поръчва - да бъде професионалист и да знае продукта в съвършенство а не да бъде офисмениджър примерно.

Разликата в пари между готова стока и стока която се произвежда би трябвало да е минимум двойно(съгласно китайските правила).
                    Тоест готов адаптер 12V /1A - някъде из китайските складове - 2 долара
                    Поръчка за адаптер 12V/1A тепърва ще се произвежда с защита от късо и претоварване (много по добър) - цена 1 долар...
                    Така че тези приказки за вариантите на качество се отнасят за готова продукция на дребно - тоест някой преди теб вече е избрал...
                    Мога много подробно да го обясня с примери но съм забелязал че повече съфорумци не желаят да задълбават и да учат - те са на принципа: това калпаво щото "чайници" това хубаво щото марка...

В първият клип руснака беше разделил ползвателите на 3 групи.
                  За 2 от тях китайските мотори са оптималният и верен избор.
                  Напълно грешен избор е за третата.

Всичко това естествено е условно но е факт, че китайската скрап е ОК за по-голямата част от потребителите.
                  Тоест като пазара изисква говно то няма реална причина да не предлага говно.
                  Пак образно казано.
                  Враг усраине

Коментар

Аз от първа ръка мога да потвърдя, за 4 (четири) категории качество при производството на автомобили и компоненти за тях, това в Европа.

Марките с които имах опит, по памет, че беше преди 20+ години - Астон Мартин, Ягуар, Хонда, Форд, може и други да е имало, не помня сега.

1во качество беше родния пазар (ЮК) и Германия + понякога не винаги Западна Европа, 2ро качество Европа (Северна/Западна), 3то качество Източна/Южна Европа и най-зле беше за Турция и Останалия Свят.

Отново от първа ръка, всичко на 98-99% се правеше в Индия и Китай, в ЮК само шлайфче, полиране, напасване, боя и Технически Контрол и разбира се етикета - "Сделано в Британия".

Понеже са обемни, едрите шамповани елементи се правеха тук на едни огромни преси, но всичкото друго идва на 99% готово с корабите от Азия.

Нямам опит с производство/сглобяване на двигатели и т.н.

Забравих най-важното, за качеството - от може би 1000 произведени заготовки/детайла по-малко от 3-4 влизаха в 1во качество и се инсталираха на автомобил... за 4то качество, може би над 2/3 отиваше за опаковане .... за 4о качество, качествения контрол беше сведен понякога ако бързахме до само визуален оглед, без станоци, без мерене, без джиговете, без лазерно/ИР напасване и т.н.
                    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 6 потребители онлайн. 1 потребители и 5 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                    X