Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нови цени и условия за ГО

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Като резултат от протеста, очаквам застраховката за ГО да важи вече само за осем месеца. При което да бъде вдигната само с 60%, както е справедливо, а не с цели 80%

Коментар

• ВладиЧ
      ВладиЧ коментира
      Редактиране на коментар
      Тъкмо го даваха по новините протеста в София, някакъв дебил с някаква умряла пистарка бичеше прекъсвачи, точно край журналиста на НОВА... Изключително лошо впечатление се създаде по телевизията... Хората сигурно са си казали – "Абе какво ни занимават с тия тъпанари на мотори"?!?! 🤨
      Е, то на такова място и на такава сбирка, ако не си покажеш простотията, то къде другаде? Гадното беше, че тъкмо тогава по телевизията показваха протеста и журналиста говореше, за какво точно е този мирен протест...
      Ето ви едно кратко филмче от Пазарджик. https://www.youtube.com/watch?v=yb_XU38yM1c
      Последно редактирано от ВладиЧ; 16-05-26, 07:39.

Мирен?!?
    Това е проблема - беше прекалено мирен.
    И не трябваше да е тих а тъкмо обратното.
    Прекъсвачите в случая са си ТОЧНО на място.
    Иначе просто можеше да си пцуем зад клавиатурите!
    Ако не друго децата беха в екстаз - клалсони, прекъсвачи, пилене на гуми, бензин...

Всъщност резултат от протеста ще бъде при следващата статистика от 10 произволно поверени номера поне някой да се е прееб@л да си направи ГО а не ГбО.
    Изобщо не ме учудва сегашната ситуация, впрочем.
    Като правих последната полица на новите цени каките в СДИ бяха видимо озадАчени от факта, че все продължава да искам!
    Тогава дори нямаше възможност за разсрочване и очевидно съм бил от редките идиоти.

Пак ше прозвучи като извинение ама баш на скутера нема как да шибам без полица всеки ден!
    Враг усраине

Коментар

• ВладиЧ
      ВладиЧ коментира
      Редактиране на коментар
      Е няма как веднага да започнем стрелбата с калашниците. Едно по едно... А иначе тия селски изпълнения с прекъсвачите винаги и навсякъде са противни...Какво като уплашиш гаргите, бебетата и малките деца?!?! Аз затова спрях да ходя по събори още преди 30 години. Заради денонощният джангър с музиката и прекъсвачите.
      Последно редактирано от ВладиЧ; 16-05-26, 08:26.

• Esper
      Esper коментира
      Редактиране на коментар
      Ако не виждаш баш чАветата как се кефят от целият този джангър значи съвсем си спрял да виждаш по-напред от предната гума.
      Тия събития за да има поне малък шанс да са успешни трябва да са максимално шумни и и динамични.
      У ГДУ дори не е имало шествие а са кибичили само на жълтите павета.
      Тук ако не спрехме нахуйстралата поне предизвикахме едночасов дискомфорт.

Хах - да не повярва човек, че можело!
    Сега погледнах от чисто любопитство: Вече има полици на старите цени!

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot from 2026-05-27 10-18-27.png
Прегледи:61
Размер:136.7 КБ
ID:7040518

Кой се преебал - жив и здрав да е
    На мен за скутера тая година полицата ми се върза двойна но нямаше как.
    Всичко друго може да бойкотирам но точно с него не мога.

Ей тук из между моторите и моето Супер Марио:

А това е от вчера - не ми се чакаха 15 минути за пълен джакпот но и така съвпадението е готино:

Враг усраине

Коментар

Както писах в началото, почти всяка година има някакви мелодрами с ГО за мотори, кемпери и каравани. Съвсем случайно това е точно активния сезон за сключването им. После ги свалят, ама масовката вече се е прецакала. От време на време има и с колите, пак около месец по някое време, после се наместват. Който хванал промоцията да му изтича точно тогава полицата - гори.
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

Коментар

Годишната Гражданска си остана 115 евро. Пак още 2 евро ни закърпиха отгоре в изкуствено създадената блъсканица... Първоначално беше 113 евро застраховката, а още по-първоначално беше 135 лева миналогодишната... И в следствие на протеста вече има разсрочено плащане, но само на две вноски... Първа вноска 80 евро, а втората 40 евро. Който иска да минава само с първата вноска, щото не бил карал... Така че на протеста ни не обърнаха НИКАКВО внимание...
        Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
        Златомир Попов - Forry

Коментар

• Esper
          Esper коментира
          Редактиране на коментар
          Ъ?
          Не виждаш ли цифрите по-горе?!?
          Гражданската си остана към 50 афро, колкото си беше преди!

Чак такава мелодрама до сега просто не е имало - бих си спомнял.
        Очевидно обаче това е била стратегията - за този период все някой изрод като мене ще се преебе да им кихне исканото
        Враг усраине

Коментар

Колкото и да се мрънка, че българина бил беден, увеличението на сезонните ППС-та е видимо. Всеки трети с каравана или кемпер. Моторите също не са малко. Бай Гошо чакал цяла зима да иде на гръцко или за риба, ся че го преебали с 50-100 евро няма да го спре. Ще попсува и айде. Изсипал една чанта пари за нещо, дето няма да му се събере месец ползване, една ГО ли ще го спре. Моторите същата работа.Колко са като процент, дето ги ползват целогодишно? Застрахователите нали са тарикати, ползват момента пълноценно. Ако мине. И минава.
          Ford Maverick II 2.3 XLT
          Ford Mondeo MK5

Коментар

Ами съвсем нормално е за такъв тип ППС да има възможност да се правят застраховки за сезон.
            Тоест възможността да се плаща на НЯКОЛКО вноски и НЕПЛАЩАНЕТО им да не бъде нарушение.
            Това, че аз не го правя така няма никакво значение понеже е изключение.
            Това е и основната причина за бучането освен цената.

Сега изглежда цената я "оправиха". Ама от последната сводка разсроченото/сезонно плащане пак го няма.
            Та има повод за продължаване на бученето!

П.С: Немам предвид карането без ГО да не бъде нарушение
            То е съвсем индивидуално решение за което всеки си носи лична отговорност!
            Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
              Ами съвсем нормално е за такъв тип ППС да има възможност да се правят застраховки за сезон.
              Тоест възможността да се плаща на НЯКОЛКО вноски и НЕПЛАЩАНЕТО им да не бъде нарушение....
              Разбирам какво имаш предвид, но така формулирано е некоректно и няма как да не води до колизии.
              Сключен е застрахователен договор със срок 1 г., и както се очаква застрахователят да го изпълнява дословно, е редно да се очаква същото и от застрахования.

По-коректно ми се струва да има възможност да се сключи такъв договор за по-кратък от година срок - например 6 или 8 месеца.
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Това са цените, които съм написал по-горе. Аз до сега бях на вноски и аз платих 16 евро вноска за мотора преди два дни, но това е защото моята полица още не е изтекла и съм по старите цени. Няма начин как да вдигат сега цената на полицата ми, която е от миналата година. Но когато изтече тази полица ще си ме закърпят по най-новите цени.
                Не е въпроса, точно колко е цената, а в това, че се опитват да ни правят на мймуни и ни изкарват, че сме олигофрени. От 135 лева на 115 евро обявиха, че това било 10-15% поскъпване?!?!?
                Освен това Гражданската отговорност не е никаква застраховка, а си е годишен данък, но с друго име. Така че мохабети "Ама аз не карам" не важат в случая. Като не живееш в някоя твоя къща не и ли плащаш данъка?
                Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                Златомир Попов - Forry

Коментар

Как и да се гледа Владич е прав по-горе! Бул Инс предлагат най-тънко! И Да! Първа вноска 80, втора 40. Има опция за 3 мес. 40. На Еспер снимката е ОК, ама се забелязва, че "тънките" са за 1 месец! Много яко!
                  Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Мдаа - аз съм кьорав се оказа
                    Това със ситните букви не съм го отразил.
                    Мислех си, че това е за година.
                    Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                      Разбирам какво имаш предвид, но така формулирано е некоректно и няма как да не води до колизии.
                      Сключен е застрахователен договор със срок 1 г., и както се очаква застрахователят да го изпълнява дословно, е редно да се очаква същото и от застрахования.

По-коректно ми се струва да има възможност да се сключи такъв договор за по-кратък от година срок - например 6 или 8 месеца.
                      Така е, да. Аз гледам на това едностранно пък за договор трябват 2 страни.
                      ОК, да го наречем истински сезонна застраховка каквато до сега май не е имало.
                      А е съвсем резонно да има - каравани и мотоциклети просто в огромен процент се ползват точно така.

Всъщност така май бяха формулирани и исканията на организаторите - сезонна полица.
                      Който ползва нещото целогодишно просто си прави годишна.
                      Очевидно обаче това е в интерес САМО на едната страна.

Та пак явно решението е въпрос на сила - ако мине.
                      Враг усраине

Коментар

Не знам защо всеки гледа ГО като на данък. Като няма ГО и натресеш някой, ще трябва ти да му платиш щетите. Иначе едно двустранно протоколче и всички по къщите. Но никой не гледа какъв ще го ядеш при тежко ПТП по твоя вина, или ние в БГ все сме "на мен не може да ми се случи, аз съм перфектния шофер". Относно най-тънката оферта - откакто прочетох, че може да те съдят ако не са доволни от обезщетението на застрахователя ти, малко взех да се замислям къде да си правя ГО.
                        Ford Maverick II 2.3 XLT
                        Ford Mondeo MK5

Коментар

Самата възможност, че могат да те съдят, ако не са доволни от обезщетението, е голяма глупост.Да си съдят застрахователя, аз нали затова съм се застраховал.Или е само за да вземат едни наши хора едни сигурни пари?Четох, че и на тировете са дигнали застраховките със 70-80 %, и те масово недоволстват.В Полша например са на половин цена, спрямо у нас.Това ще го платим всички, чрез цената на стоките, които превозват камионите.Застрахователите през миналата година били спечелили 450000000 лева, а през 2024-та -260000000.Логиката е ясна -печалбата трябва да стане най-малко толкова, но в евро

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 5 потребители онлайн. 2 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                          X