Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за пререгистрация на мотор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за пререгистрация на мотор

Здравейте, харесал съм си един мотор от провинцията, а аз съм в София. Ще карам курса за книжка сега април месец. Въпроса ми е следния. Ако взема мотора, който е регистриран в друга област, има технически преглед и гражданска, трябва ли да отида заедно с мотора в Кат София или мога да отида просто с документите и сегашния му регистрационен номер, за да ми дадат нови талони и нов рег номер ?
    Не виждам смисъл да ходя с мотора при положение, че вече е регистриран в БГ и има валиден преглед и гражданска. Това ще ми е голям проблем, ако трябва да отида до КАТ с него, защото без книжка трябва да платя на някой да го закара и да го върне, а вече трябва да платя отделно и транспорта от провинцията до София.

Ако някой може да ми каже конкретно дали мога да отида в Кат без мотора и реално след покупката 30 дена ли е срода да се отиде до Кат или 14. Четох различни неща в нета.

Поздрави.

Мотора в КАТ задължително 30 дни след сделката.
    Не съм сигурен за срока но има такъв и м.април със сигурност НЕ влиза в него.
    Само с документи в КАТ се минава единствено ако мотора е нов и купен от официален представител.

Не е задължително да отиде до КАТ на самоход нито пък собственика да има книжка!
    Ако не отиде в срок просто има глоба.
    Няма да го лежиш ако го прескочиш.
    Враг усраине

Коментар

Не е задължително новият собственик да си го кара мотора на ход в КАТ София. Може друг да го кара мотора, а вие само ще си оправите документите на ваше име. Не е проблем, че все още няма да имате книжка и категория за мотор за ви издадат документите за регистрацията на мотора. А мотора до София може да се откара и с друг превоз, а не на собствен ход. Също и с друг превоз мотора може да се транспортира до КАТ София за регистрация, а не на собствен ход. Мисля че за 20 евро на ден може да се намери и вземе колесар под наем.
      Виж срока вече за пререгистрацията на МПС-то трябва да се спази, иначе глоба.
      Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
      Златомир Попов - Forry

Коментар

Тези неща се отнасят за всяко МПС и не са специфични за мотор.
        Срокът е точно 1 месец от датата на придобиване по договор.
        След тях - глоба.

Ако обаче мотора е малък (под 350цц) има задна врата за удължаване на срока.
        Иначе - горното. До един месец коня си води у милицята!
        Враг усраине

Коментар

Освен всичко казано до тук, ако не го регистрираш в срок се спира служебно от регистрация, после май Технотест трябваше. Това ако не са го променили.. Ако смениш рег.номер, а може да не го сменяш, нямаш валиден технически преглед с излизането от КАТ.
          ПП. Само по документи става когато ППС е регистрирано в същата област. Както знаем, всеки КАТ в БГ си е собствена губерния и хич не ги
          интересува улеснението на гражданите.
          Ford Maverick II 2.3 XLT
          Ford Mondeo MK5

Коментар

Внимавай с прегледа. Има някаква идиотия в организацията. Без да сменям собственост и без да сменям номер, само ми смениха талоните, когато си взимах третия номер и колата се оказа без преглед. Спря ме полицай на улицата. Излязла му на таблета кола без преглед.
            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
            Съединител - долен, ляв педал.
            Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

ППС-то до един месец след придобиване задължително за регистрация или пререгистрация! При придобиване от друг регион задължително минава за идентификация! ГТП запазва валидност. С изтичане на едномесечен срок 200 лв.(не знам колко евро) глоба. С изтичане на двумесечен срок се прекратява регистрацията. При изтекъл ГТП трябва протокол за възстановяване на прекратена регистрация.
              Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                ГТП запазва валидност.
                Това важи ли при смяна на регистрационен номер? До скоро не беше валиден след смяна.
                Ford Maverick II 2.3 XLT
                Ford Mondeo MK5

Коментар

Защо ли не ме учудва, малоумна работа, както всичко в тази държава. Последно запазва ли се техническия преглед ? При преминаването в Кат ще му правят ли те технически преглед или не ? Не му работят задните мигачи ( някъде има прекъсната жица явно), а няма как да го мъкна по сервизи без книжка. Ако трябва и това да оправя преди да отида в КАТ става много тегаво.
                Последно редактирано от abdahorn; Днес, 11:09.

Коментар

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
                  Тези неща се отнасят за всяко МПС и не са специфични за мотор.
                  Срокът е точно 1 месец от датата на придобиване по договор.
                  След тях - глоба.

Ако обаче мотора е малък (под 350цц) има задна врата за удължаване на срока.
                  Иначе - горното. До един месец коня си води у милицята!
                  Мотора е под 350 - 250 е, първи мотор ще ми е. Можеш ли да кажеш каква е задната врата ?

Коментар

Задната врата е, че за такъв мотор не е нужно сделката да бъде изповядана пред нотариус.
                    За КАТ е достатъчен неформален договор между купувач и продавач.
                    А това означава, че ако се разберете с продавача можеш да поставиш произволна дата върху него.
                    Нещо преди да го регистрираш.

Не е съвсем законно но за този клас мотори е масова практика.
                    Враг усраине

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 10 потребители онлайн. 7 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на 10-02-26.

Зареждам...
                    X