Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за пререгистрация на мотор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за пререгистрация на мотор

Здравейте, харесал съм си един мотор от провинцията, а аз съм в София. Ще карам курса за книжка сега април месец. Въпроса ми е следния. Ако взема мотора, който е регистриран в друга област, има технически преглед и гражданска, трябва ли да отида заедно с мотора в Кат София или мога да отида просто с документите и сегашния му регистрационен номер, за да ми дадат нови талони и нов рег номер ?
    Не виждам смисъл да ходя с мотора при положение, че вече е регистриран в БГ и има валиден преглед и гражданска. Това ще ми е голям проблем, ако трябва да отида до КАТ с него, защото без книжка трябва да платя на някой да го закара и да го върне, а вече трябва да платя отделно и транспорта от провинцията до София.

Ако някой може да ми каже конкретно дали мога да отида в Кат без мотора и реално след покупката 30 дена ли е срода да се отиде до Кат или 14. Четох различни неща в нета.

Поздрави.

Мотора в КАТ задължително 30 дни след сделката.
    Не съм сигурен за срока но има такъв и м.април със сигурност НЕ влиза в него.
    Само с документи в КАТ се минава единствено ако мотора е нов и купен от официален представител.

Не е задължително да отиде до КАТ на самоход нито пък собственика да има книжка!
    Ако не отиде в срок просто има глоба.
    Няма да го лежиш ако го прескочиш.
    Враг усраине

Коментар

Не е задължително новият собственик да си го кара мотора на ход в КАТ София. Може друг да го кара мотора, а вие само ще си оправите документите на ваше име. Не е проблем, че все още няма да имате книжка и категория за мотор за ви издадат документите за регистрацията на мотора. А мотора до София може да се откара и с друг превоз, а не на собствен ход. Също и с друг превоз мотора може да се транспортира до КАТ София за регистрация, а не на собствен ход. Мисля че за 20 евро на ден може да се намери и вземе колесар под наем.
      Виж срока вече за пререгистрацията на МПС-то трябва да се спази, иначе глоба.
      Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
      Златомир Попов - Forry

Коментар

Тези неща се отнасят за всяко МПС и не са специфични за мотор.
        Срокът е точно 1 месец от датата на придобиване по договор.
        След тях - глоба.

Ако обаче мотора е малък (под 350цц) има задна врата за удължаване на срока.
        Иначе - горното. До един месец коня си води у милицята!
        Враг усраине

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 2 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на 10-02-26.

Зареждам...
        X