Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зарядно за акумулатор ???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Подозирам нещо такова. Бях си купил. Работи, но не върши работа. Можеш да тестваш съмнителен акумулатор. Подарих го на един познат монтьор да не се мъчи със скапаните батерии на клиентите. Гледа се на тел или таблет. Не работи със стари версии на Епъл.
    https://www.ebay.com/itm/29695349071...3ABFBMjuPP_JFl

Купих си едно такова. Върши същото но може и да зарежда. Зарежда по готори схеми, а можеш и сам да си измислиш схема. Гледаш го на телефон или таблет.

https://www.ebay.com/itm/39486225917...Bk9SR_aZ3vyRZQ

Ползвам него или ProMariner-a който преди мноооого години ми уреди Асен. Там нещата са по-сериозни.
    https://www.amazon.com/ProMariner-Pr.../dp/B00MYSZGW8

Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
      ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
      Редактиране на коментар
      Баси 1000 лева за зарядно .... туй няма как да го разбера

• Esper
      Esper коментира
      Редактиране на коментар
      Да знаеш - далеч не е най-скъпият чарджър това.
      Има по-скъпи и дори не са морски

Така де

Ако една яка морска батерия е 900 долара то една средна хубост за моторЧЕ няма и 30 кинта,добра за средна хубост мотор 100 да е. Купуваш зарядно което може да мммммм поправя батерии и има AGM режим на зареждане,купуваш една АГМ батерия,зареждаш до дупка и го заебаваш зимата,на пролет му врътваш един цикъл поправка и караш.

Моя мотор на ход зарежда над 14 волта,е така за идея
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
      ...Купих си едно такова. Върши същото но може и да зарежда. Зарежда по готори схеми, а можеш и сам да си измислиш схема...
      Имайки предвид, че почти всички потребители са "акумулаторни блондинки", възможността да могат си измислят собствени схеми на заряд е изключително лоша идея...
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• drukman
        drukman коментира
        Редактиране на коментар
        Не бой се. Трудно се пише схема. Като сбъркаш се появява картинка с 3 пръста...

гледам в пещерата някакви подобни блутут джуджавки, за следене на акумулатора. може да е полезно на някой

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot 2025-01-23 at 12-02-12 Wireless Bluetooth 4.0 12V Battery Monitory BM6 With Car Battery Health Check APP Monitoring Battery Tester For Android IOS Hot - AliExpress 34.png
Прегледи:170
Размер:83.4 КБ
ID:6986044
      -Чем занимаетесь по жизни?
      -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

На няколко различни такива съм попадал, за ситек и виктрон се сещам веднага.
        Battery Sense нещоси.
        Сега кое е по-по-най не мога да се изходя.
        Но което и да е няма да е от пещерата освен ако сравняваме по цена.
        А в последно време дори това не е задължително
        Враг усраине

Коментар

• drukman
          drukman коментира
          Редактиране на коментар
          Май сите са еднакви. Мерят напрежение и могат за кратко да натоварят батерията и да се опитат да сметнат оставашия капацитет. Не им се получава, защото "акумулаторната блондинка" трябва предварително да е изпълнила условията за това мерене..... ако ги знае.

Ако въобще има смисъл за някой, то избора е Виктрон, не само за наблюдение, а и за зареждане.
        Категорично и еднозначно!
        Панайот Бърдарски
        0887 60 77 22

Коментар

На комбито имам соларче на предния капак с Виктрон зареждачка,е така да подържа батерията като няма покрив над комбито. Зареждачката е 100 кинта грубо,батерията е 400,долу горе се връзва сметката еле ако си решил да се разхождаш 2-3 седмици с хладилник в багажника.

Ако има кабел до комбито си ползвам НОКО зареждачка за 70-80 кинта

На мотора солар няма да му слагам макар,че имам малко такова за пустинята,така или иначе над 3 годишна батерия на мотор не ползвам та става да се подържа и със зареждачка за 15 кинта
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

https://motoboom.bg/catalog/motorcyc...der-wp800.html

аз от токове много не разбирам та не ми е ясно ЗАЩО да платя 120 лева като става и с макина на цената кутия цигари,поне това долу на снимката го ползвам и проблеми никакви на 4-5 мотора вече.

И а и SAE букса ,да не ровя по мотора с щипките в търсене на батерията му

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_3538.png Прегледи:0 Размер:202.4 КБ ID:6986064
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

• BENZBOSS
              BENZBOSS коментира
              Редактиране на коментар
              6-7 амперовата батерия на КТМа или на БМВто ли? Става то,3 години и горница вече става,малко по-скъпия вариант я вдига и от 0.00 волта

Това става да подържа и 110 амперова AGM на комбито,става и за зареждане ма има да го чакам седмица поне.

Горе десен ъгъл - над 13 000 положителни мнения,това без мен даже

Интересно ми е защо казваш,че не става?

• drukman
              drukman коментира
              Редактиране на коментар
              Това от ЛИНКА!
              Твоя. Е тоя: https://motoboom.bg/catalog/motorcyc...der-wp800.html
              Последно редактирано от drukman; 24-01-25, 01:14.

• BENZBOSS
              BENZBOSS коментира
              Редактиране на коментар
              Така де,няма и ампер,едното 120 лева,другото 12 долара,подържа 8 ампера батерия нормално,ЗАРЕЖДА 110 амперова батерия за седмица поне,за кутия цигари става и още как.

Боша на колегата е едни 70 ли беше 80 лева ли,нещо такова,не се препоръчва за AGM батерии,а аз само с такива карам всичко което се движи,на КТМа само съм с литиева от 2 месеца,че по-лека и има повече душа.

Не знам защо няма да подържа АГМ след като тия батерии са почти идентични при зарядка и подръжка с нормалната си батерия с чорбата вътре,е това се чудя аз
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
              Боша на колегата е едни 70 ли беше 80 лева ли,нещо такова,не се препоръчва за AGM батерии...
              На предната страница има скриншот от мануала на този Бош и на него има режим, който са написали да се ползва точно за такъв тип батерии.

Би могло да се каже, че не е подходящ за литиеви батерии ама и това са леко дървени философии и лакардии.
              Накратко - глупости на търкалета!
              Ако се погледнем другата страна - в мотора или колата: Условията там дали са по-оптимални за ползване на този тип батерии?

Преекспонирана работа е това с тези зарядни.
              Ма нали треве да се купува...

Враг усраине

Коментар

• BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                Убий ме не намирам това което гледах днес,а на него точно за AGM батерии беше писано и от там се зачудих защо след като зареждането им е почти еднакво с Чорбата,че и можеш да ги бомбиш с висок волтаж за кратко време за мммммм поправка един вид.

За Литиевите ясно,повечето зарядни си имат или режим Литиева батерия или са само за литиеви,но на това му се чудех защо така.

Иначе и аз зареждам литиева на режим литий на зареждачката ма на мотора няма как да му обясня,че вече е с литиева батерия и да се държи нежно с нея,той си зарежда как са го настроили фашистите от преди 15 години,въобще не му дреме чорба ли е,Литий или AGM

• drukman
                drukman коментира
                Редактиране на коментар
                Естествено, че е преекспонирана.
                ...ама и клавиатурата иска малко да я погалиш. Все е по-добре от сураттефтер.

Литиевата батерия трябва да има мислителница вътре в нея, за да я зареждаш на обикновенно зарядно, иначе е опасно. Аз си запалих къщата преди години с една подобна, зареждана без термодатчик. 300м/2, всичко беше в един пръст сажди. Зае*и.
              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
              Вальо. О888 557Ч7Ч
              Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X