Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо мотористите мрем...

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Защо мотористите мрем...

Първоначално публикуван от Ro-di Преглед на мнение
    .... карайте с колкото си карате където се кара, по средата на платното в посоката за движение, а не с левите гуми по осевата линия или дори в платното за насрещно движение...
    Не че нещо , но този ти абзац ( от гледна точка на Закона за движение по пътищата) е изпълнен с противоречия .
    Жокер : що е то "пътно платно" и "пътна лента" .

..иначе си прав : по пътищата с двупосочно движение изобилстват водачи , които с левите гуми "газят" осевата линия . Включително в завои и изобщо при ограничена видимост . Да не говорим пък за изпреварване точно в такива зони .
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
      Няма такъв демек - демекът е, че на такова ППС, габаритът (по ширина) е един метър. Т. е. ако се движи адекватно, спокойно може да бъде изпреварено и без да се навлиза в лентата за насрещно движение.
      Е аз пък неща така да ме изпреварват "спокойно"! Такива "спокойни" ми образуват нерви, и аз на тях също! Искам да ме изпреварват "разтревожено" - дали няма да ми се наложи да заобиколя нещо в платното ми, дали в насрещното платно идва кола, дали няма да ми се наложи да ползвам цялата ширина на платното си заради някой завой! Та затова карам там дето минават левите колела на четириколесните каращи в моята посока, та ако рекат да ме изпреварват да не са "спокойни" ми малко да им се наложи и да се " разтревожат" ако не за мене то поне за лака по тенекиите с които са опаковани.
      "Do not correct a fool, for he will hate you;
      Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Изпреварването е писано така, щото е от времето когато мотористите са си спазвали ограниченията на скоростта, просто защото и много повече не са могли да развият.

Кой на днешно време може да настигне сегашните мотористи, че и да ги изпревари?!
        Общо взето, тия които се настигат са разни мотопеди, каращи с 50км/ч.
        Другите ако някога настигна такъв, много се чудя преди да реша да го изпреварвам. И то го решавам само ако много ме бави, и очевидно няма да се сети да кара по-бързо. Ще рече, че го следвам поне известно време да го видя какво ще прави.
        Ако и мотористите правеха така...
        Последно редактирано от cecoa1; 16-06-18, 16:22.
        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
          Е аз пък неща така да ме изпреварват "спокойно"! Такива "спокойни" ми образуват нерви, и аз на тях също! Искам да ме изпреварват "разтревожено" - дали няма да ми се наложи да заобиколя нещо в платното ми, дали в насрещното платно идва кола, дали няма да ми се наложи да ползвам цялата ширина на платното си заради някой завой! Та затова карам там дето минават левите колела на четириколесните каращи в моята посока, та ако рекат да ме изпреварват да не са "спокойни" ми малко да им се наложи и да се " разтревожат" ако не за мене то поне за лака по тенекиите с които са опаковани.
          Всичкото това си е твоя работа, ама после възникват въпроси като този от заглавието. Ами що така, ми щот "ти" си имаш мнение и много си държиш нещата да стават според собствените ти щения и нещения.
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Всичкото това си е твоя работа, ама после възникват въпроси като този от заглавието. Ами що така, ми щот "ти" си имаш мнение и много си държиш нещата да стават според собствените ти щения и нещения.
            Последния, който реши да си отстоява мнението притискайки ме към бордюра си купува дясна врата, огледало и боядисва калник, по мене и мотора нямаше поражения та не викахме кат. Та не си вервайте много скрити в консервните си кутии!
            Също виждал съм мзтка стигнала до средата на шофьорското място влизайки през дясната предна врата. Моториста беше счупил ръка прелитайки над покрива на колата а на " консервирания" вътрешностите се мотаха по педалите на консервата му! Та бъдете малко по малко самоуверени скрити зад тенекиите си, не винаги по силния побеждава!
            Последно редактирано от sl.daskalov; 16-06-18, 21:54.

Коментар

Изобщо не става дума за моето мнение, а за това на закона! И на "кутийката" не разчитам, на ненормалниците им личи "по погледа" (даже и изотзад да ги гледаш), че са такива - просто гледам да съм възможно най-надалеч, а те да вървят, да си пасат наволя.

Коментар

Няма такъв демек - демекът е, че на такова ППС, габаритът (по ширина) е един метър. Т. е. ако се движи адекватно, спокойно може да бъде изпреварено и без да се навлиза в лентата за насрещно движение.
                Може ама не.Случка на 11.06.18г. пътя Мъглиж-Сливен.
                Колона от около 20 моториста и карат по двама,един до друг в лентата.
                Карат с около 70км/ч. как да ги изпревариш?Колоната с автомобили и камиони след тях беше доста дълга.
                Това нормално ли е?
                .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
                Киа спортаж2000тди 98г
                Ауди А3 1.9ТДИ
                Каравана Аdria 390Q

Коментар

Изобщо не става дума за моето мнение, а за това на закона! И на "кутийката" не разчитам, на ненормалниците им личи по погледа (даже и изотзад да ги гледаш), че са такива - просто гледам да съм възможно най-надалеч, а те да вървят, да си пасат наволя.
                  И какво казва закона? Може би, че понеже съм метър широк, та имаш право да се мъчиш да ме изпреварваш без да пресичаш осевата линия, съответно и там където тя е непрекъсната, та и с цената на това да ме избуташ от асфалта ли!? Ай седи малко по кротко! Без значение от габаритите съм пълноправен участник в движението и имаш към мене всичките ония задължения както към всеки друг участник в движението по пътищата!

Коментар

Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
                    Може ама не.Случка на 11.06.18г. пътя Мъглиж-Сливен.
                    Колона от около 20 моториста и карат по двама в лентата.
                    Карат с около 70км/ч. как да ги изпревариш?Колоната с автомобили и камиони след тях беше доста дълга.
                    Това нормално ли е?
                    Значи, не съм съвсем сигурен доколко е позволено да карат по двама един до друг в една лента (за "шахматно" съм сигурен, че е позволено). Като не можеш/не мога да ги изпревариш/изпреваря - не ги изпреварваш/изпреварвам.
                    Думата беше за конкретен текст от закона и неговият смисъл, ти говориш за съвсем друга ситуация.
                    А дали е нормално, е трети и четвърти въпрос.

Коментар

Без значение от габаритите съм пълноправен участник в движението и имаш към мене всичките ония задължения както към всеки друг участник в движението по пътищата!
                      Верно абсолютно! Ама как тогава ти ще ме надминаваш без да минаваш осевата линия, аз само малко да се отбия вдясно? Нямат ли и мотористите същите тия задължения както към всеки друг участник в движението по пътищата?
                      П.С. Прочетох следващото мнение и си посипвам глават с пепел - не съм прав. Аз имам право да те изпреварвам, ти мене не!
                      Последно редактирано от Skorpion_BG; 16-06-18, 22:28.
                      יעבור
                      «И това ще мине»

Коментар

И какво казва закона?
                        Първоначално публикуван от Ro-di Преглед на мнение
                        "Изпреварването на моторни превозни средства с изключение на мотопеди и мотоциклети без кош е забранено:

1. когато разстоянието на видимост, ограничено поради характера на пътя или намалено поради мъгла, снеговалеж и други подобни, е по-малко от необходимото за изпреварването при избраната скорост на движение;
                        ...
                        4. при използване на пътна дента за насрещно движение, когато изпреварващият не може да се върне безпрепятствено в напуснатата пътна лента;"
                        ...

Коментар

Последния, който реши да си отстоява мнението притискайки ме към бордюра си купува дясна врата, огледало и боядисва калник, по мене и мотора нямаше поражения та не викахме кат. Та не си вервайте много скрити в консервните си кутии!
                          Също виждал съм мзтка стигнала до средата на шофьорското място влизайки през дясната предна врата. Моториста беше счупил ръка прелитайки над покрива на колата а на " консервирания" вътрешностите се мотаха по педалите на консервата му! Та бъдете малко по малко самоуверени скрити зад тенекиите си, не винаги по силния побеждава!
                          Пазете автомобилистите - явно моторите и моторджиите са по-здрави (поне такъв извод си направих от поста ти)...
                          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

...
                            Допълнение от мен:

"Чл. 41. ...
                            (2) При изпреварване водачът на пътното превозно средство напуска пътната лента, в която се движи, навлиза в съседната пътна лента изцяло или частично, преминава покрай движещото се в същата посока пътно превозно средство и се връща в напуснатата лента."

Коментар

Та бъдете малко по малко самоуверени на моторите си, не винаги по бързия побеждава!
                              Това може да звучи и по подобен начин. А се срещат и колеги мотористи, които доста агресират като не им направиш място например и си позволяват да чупят огледала, да блъскат по стъкла и ламарини. Та да не се чудите на счупени крайници в спряло положение, че и доста агресивни шофьори има.
                              Всеки трети е шести

Коментар

Тук виждам изпуснати нерви. Ще ти разкажа какво се случи на такъв бабаит като теб, който също си позволи да обърне огледалото на някаква киа съвсем целенасочено - докато продължаваше да си пробива път, пострадалият излезе с една бухалка, настигна го на бегом, свали го от мотора с един удар по каската, качи се на колата, направи обратен завой през мелето и си замина. Бабаита май имаше нужда от линейка. Та полека с противодействията към отстояващите мнението си.
                                Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                                Из "Златния телец"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X