Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо мотористите мрем...

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Защо мотористите мрем...

Я да вмъкна едно сравнение.
    Аз не харесвам японски коли.
    Не харесвам японците, нацията - не само колите им.
    Това не ме прави задължително психопат, нали?

Ако обаче се стигне до там, че да се дразня от всяка срещната "японка" на пътя - това почти сигурно е предпоставка за ментален проблем.
    Ако взема да се пеня и променям поведението си само защото около мен видя японска кола, да ги наричам "скапани тамагочита"...
    Едва ли ще остане съмнение, че нещо не е както трябва.
    Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от Даниел Чобанов Преглед на мнение
      Предлагам всички мотористи да спрем да пишем в тази тема!
      Защото каквото и да напишем ще си останем идйоти на две колела.
      Дидо а какво ще кажеш докато те изпреварват между теб и изпреварващия да се нахули един с моторетка с поне скорост х2 и после ти покаже от всичките 5 най дългия.
      Или копелдак с косарка да кара на задна гума по улица на кояъо има супермаркет а срещу него детска градина и да пресече улица с 4 платна без дори да свали машината на двете си колела. И същия тоя най вероятно не знае колко струва едната му гума.
      Ади сложи си ръчичката на сърцето и се "обзаложи" в живота на дететоси че са прави /пред себеси майната ни на нас/защото в закона за движение по пътищата никъде не пише че нетрябва да ги правиш тия геройства?
      Ако можеш да помогнеш на един човек , направи го и веднага го хвърли в морето.
      freelander 1,8 2001g.

Коментар

Всеки като правоспособен,знае правилата и когато се вживява над тях си носи риска и отговорността. Пътните пирати са са с различни превозни средства ,но с близък манталитет!!! За нен най-опасни са "пуберите" с най-тежките машини,,,,,,,,,,,,,, Двуколесните се "забавляват" между останалите учасници и като забравят за "мярата" и "третата" опорна точка, Я получават.... насипно.

Коментар

Днес имаше няколко 'обекта', които създаваха смут по пътя....
          Моторджийска сватба... Блокирани две ленти по бул.8-ми приморски полк, мотори на ограничител с гърмящи ауспуси... Айде - може да е селяшко (ако не ни видят и чуят - значи не сме се женили), ама поне групичката бе що годе компактна...
          БМВ 318 (бИгачка) - пилене на гуми и въртене на задница на всяко кръстовище, изчакване на светофара да се отдалечи предния автомобил за да може да върти гуми... Слалом с изпреварване отдясно през бус-лентата.... За 3 светофара успя да премине два автомобила пред мен без да бързам....
          PVC, което се появи изневиделица от мъртвата зона вдясно (колата зад мен бе изнесена малко вдясно и ми блокираше видимостта назад) и застана пред мен тъкмо когато щях да тръгвам на светващия зелено светофар. Затова пък се забави с тръгването... За мигач при завиването - забрави... Навлязохме бавно по малка уличка - ОК - толкова си може... В един момент наби спирачки и реши да спре... Мигачи и т.н.? Що са му - явно мацката на задната седалка му пречи да ги пусне
          Няколкото прелитащи с над 200км/ч не ги смятам, щото само успях да ги чуя, но не и да ги видя
          Та общо взето - идиоти има и на 4 и на 2 колела... Но продължавам да се убеждавам, че колегите на 2 колела се мислят за безсмъртни, и в същия момент - все друг им е виновен...
          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Ужас, а в една друга моя тема, колега ме пита, защо не караме велосипедите за да стигаме до парковете, ами сме ги разнасяли велосипедите с джипа като музейни експонати, аз карам велосипеда със столче за колело и возя детето си което е само на 1 годинка и два месеца, съпругата ми пък се страхува да кара по пътното платно с потенциални водачи идиоти на МПС.

Това е положението, всеки човек си преценява рисковете, ние решаваме че не си струва да рискуваме с детето и съпругата ми да стане не дай си Боже, ПТП и то с велосипеди дето пък ще сме най уязвимите на пътното платно, затова и си возим велосипедите до парковете за да си караме спокойно и приятно.
            Последно редактирано от Еделвайс; 27-05-18, 22:36. Причина: Пояснение

Коментар

• Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
              Огледай пак ,,кросистите" и ще видиш, че со- неконфликтни от велосипедистите, даже и от майките с колички. С останалото съм съгласен.
              Велосипедистите са друга (подобна) тема. Преди години имаше тъдява темичка, споделял съм си мнението и наблюденията, ама пак имаше много недоволни. Е както се видя напоследък времето потвърди нещата, но пак с уточнението, че едните лепят петно и на останалите в гилдията. Но така става, когато едните са повече от останалите.

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
              БМВ 318 (бИгачка) - пилене на гуми и въртене на задница на всяко кръстовище, изчакване на светофара да се отдалечи предния автомобил за да може да върти гуми... Слалом с изпреварване отдясно през бус-лентата.... За 3 светофара успя да премине два автомобила пред мен без да бързам....
              Ооо, и тия заслужават отделна тема ... и тояга И тая марка се превърна в диагноза, и съм силно подозрителен към комбинацията бмв и набор от 90-ти нагоре. Мога да посоча и няколко конкретни града, ама ще има още повече обидени.

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
              затова и си возим велосипедите до парковете за да си караме спокойно и приятно.
              Само не е сигурно, че на пешаците им е спокойно и приятно.
              Последно редактирано от Чавдар (V93); 28-05-18, 07:30.
              Всеки трети е шести

Коментар

Сега се връщам след 800км шофиране, половината в Гърция.

Задминаха ме поне 10- на мотора.80% от тях "чопъри" или подобни и останалите пистарки, монстъри, голи и туринг/туристически.

Най-много му се мреше на една червена пистарка в България - яко фучеше и ме задмина за секунди от ляво при непрекъсната линия(дори не разбрах откъде изникна и къде изчезна), ама някои нямаха този късмет и ги задмина отдясно.С шофирането си "сечеше" всячески пътя, а и всеки завой полягайки ту наляво, ту надясно според завоя, които си бяха доста, защо пътя беше планински като казваше - "Майната има на правилата!Майната им на ограниченията на скоростта! Майната им на всички на пътя! Майната му на моят живот!"
                Такъв и да искам не успявам да го пазя ...

Чопърите и няколко туринг/туристически също ме задминаха, но си бяха културка - отдалече подаваха сигнал за изпреварване и изпреварваха плавно изнасяйки се зад теб и след това плавно влизайки в платното в твоята посока на движение пред теб ...

=============================================

И К/во сега?Тъкмо се бях наканил да ставам моторист с пистарка, а излезна че те не са предназначени конструктивно за скорости от порядъка на 50-60-70 кмч и ще съм все в нарушение, защото аз обичам да карам в населени места, а пък там има и 30кмч ограничения на скоростта ...

Тюх да му се и не види съдба ...

Коментар

Още един пистаркаджия на задна гума:
                  https://offnews.bg/obshtestvo/za-zat...de-681479.html
                  Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                  Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                    Днес имаше няколко 'обекта', които създаваха смут по пътя....
                    Моторджийска сватба... Блокирани две ленти по бул.8-ми приморски полк, мотори на ограничител с гърмящи ауспуси... Айде - може да е селяшко (ако не ни видят и чуят - значи не сме се женили), ама поне групичката бе що годе компактна...
                    PVC, което се появи изневиделица от мъртвата зона вдясно (колата зад мен бе изнесена малко вдясно и ми блокираше видимостта назад) и застана пред мен тъкмо когато щях да тръгвам на светващия зелено светофар. Затова пък се забави с тръгването... За мигач при завиването - забрави... Навлязохме бавно по малка уличка - ОК - толкова си може... В един момент наби спирачки и реши да спре... Мигачи и т.н.? Що са му - явно мацката на задната седалка му пречи да ги пусне
                    Няколкото прелитащи с над 200км/ч не ги смятам, щото само успях да ги чуя, но не и да ги видя
                    Та общо взето - идиоти има и на 4 и на 2 колела... Но продължавам да се убеждавам, че колегите на 2 колела се мислят за безсмъртни, и в същия момент - все друг им е виновен...
                    И аз съм в отбора с 318ките. Не знам защо може би от надписа 318i идват тия дивотии, но наистина нещо и има на колата. Неще да си седи на г*за. Дорде не и чуя гумите да просвирят си мисля, че нещо и има на осемнаисчицата. Това предимно вечер де, след полунощ...
                    Real Recognize Real

Коментар

Първоначално публикуван от gh0sts Преглед на мнение
                      И аз съм в отбора с 318ките. Не знам защо може би от надписа 318i идват тия дивотии, но наистина нещо и има на колата. Неще да си седи на г*за. Дорде не и чуя гумите да просвирят си мисля, че нещо и има на осемнаисчицата. Това предимно вечер де, след полунощ...
                      Е-30 поне 320, емоциите са напълно гарантирани и по-добри от 318
                      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                      Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                        Е-30 поне 320, емоциите са напълно гарантирани и по-добри от 318
                        Шестака си е шестак, но мен лично не ме кефи щото не завива както искам. Това купе е направено за 4цил. мотор.
                        Real Recognize Real

Коментар

Първоначално публикуван от gh0sts Преглед на мнение
                          ...Не знам защо може би от надписа 318i идват тия дивотии, но наистина нещо и има на колата....
                          Хаха - точно дивотии са колега Защото чисто практически ми изглежда доста смешно и безсмислено аз да си тръгвам уверено,тихо без въртене на гуми и да ускорявам доста по-бързо и ефективно от колегата с баварката, който освен че си износва гумите безсмислено, но и явно мощността му отива в пищенето и не ще да ускорява, докато се мъчи да я вкара в пътя

По същият начин ми се струва странно 'изхвърлянето' на част от управляващите двуколесни...
                          Ей това бяха сериозни карачи - ефективно шофиране и то без никакво изхвърляне - караха си съвсем коректно към останалите ППС
                          И се радваха, че на пътя няма още сняг
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:19355315308_3161795a3f_k-1440x1080.jpg
Прегледи:1
Размер:327.6 КБ
ID:5789575
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:19543228895_c8b474e887_k-1440x1080.jpg
Прегледи:1
Размер:248.7 КБ
ID:5789576
                          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Ииибаси! 45 страници и още бистрим защо мотористите мрели на пътя! На мене още на 2-3 страница напълно ми се изясни че е заради това че в България царуват простотия, дебелащина, егоизъм и най дребнава завист, и всичкото това в небивали размери за стария континент! То затова мрат и останалите дето мрат по пътищата! Оправията е като в Гърция - данъци до небесата така че зорлен да можем да си позволим малолитражки и то по една на семейство! А тия дето ще вземат да ми обясняват как им е жизнено необходимо да са собственици на неколко бройки по тон и половина скраб срещу по 15 лв. данък на година и винетка лепната на станиолче за да си я менкат, да си гледат работата!
                            "Do not correct a fool, for he will hate you;
                            Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Оправията е малолитражка?! Що? Аз имам едно Пежо 205 на таван в дерето, брат ми има едно Тико овъртяно като кроасан около един бор на Боровец, един Голф 1, после беше един Самурай... Сега и двамата имаме по повече от една бангия с V8. И не мога да си представя да правим простотии като навремето с България. Тоягата тук е дебела...
                              https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                                Оправията е малолитражка?! Що? Аз имам едно Пежо 205 на таван в дерето, брат ми има едно Тико овъртяно като кроасан около един бор на Боровец, един Голф 1, после беше един Самурай... Сега и двамата имаме по повече от една бангия с V8. И не мога да си представя да правим простотии като навремето с България. Тоягата тук е дебела...
                                Баш за тоягата иде реч.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X