Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ - борба с родителския авторитет

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помощ - борба с родителския авторитет

Пълна и 100% подкрепа от мен за Доктора. Аз за разлика от повечето от Вас съм бил достатъчно в централна реанимация на Пирогов. Ститистики си гледайте колкото си искате, там нещата изглеждат много просто... Моторист, моторист, моторист, абитуриент, моторист, велосипедист... И съм сигурен, че ако ги видите ще си смените малко мирогледа... Колкото до Мъжете и важността на моторите аз имам друго разбиране, успял е онзи, който постига целите си... Това което всички посочиха като аргумент, кой как се чувствал на мотор и колко му било хубаво, е точно моят аргумент против... На един наистина сериозен мъж въобще не е важно да му е хубаво и приятно... важно е да следва целите си, да е отговорен към семейството, своето и на другите бъдеще, винаги..., ДОРИ ДА НЕ МУ Е ХУБАВО И ПРИЯТНО...;-) Иначе Доктора е неврохирург, това което най-много би ми се искало е да го оставим безработен... Емо, ако така стане, ще съберем някой лев да има от какво да живееш... :-) макар че като гледам без работа няма да останеш... :-(
    Последно редактирано от Венцислав Петров; 27-11-16, 12:24.
    VPetrov.photography

Коментар

Не познавам някого, на когото карането на мотор е самоцел. Също така не виждам какво общо има моторът с постигането на целите, задълженията и т.н. Смея да твърдя, че съм отговорен към всичко, че дори и към карането на каквото и да е. Правя го повече от 30 години и нямам (чукам на дърво) произшествия.
      Иначе по тази логика трябва да спрем електричеството, щото се случват поражения от ток. Също съм се нагледал на травми и страдания. Това просто ме прави по-внимателен и разсъдлив на пътя и извън него.
      Съгласен съм, че моторът не те прави мъж, както междувпрочем парите или Кайена...
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Темата , стари момчета , е борба с родителския авторитет.
        Дайте малко да се върнем на темата.
        Да го маиняме ли , или да го подтиснем.( Jordanov каза да се не мешаме , но явно никой го не слуша).
        И смятам , че сте прави! Ма само с примери не става.Трябва и малко подробности.От например , както каза Ники Скрапа :Нито Кайенът , нито Глокът те прави мъж.
        Мъжът ги прави добри инструменти.И някой трябва да го научи.И не е възможно ученикът , без грам опит , да изисква да му се регулира учителя.
        jordanov , имаш право , но нека и в този аспект да се изкажат участниците.
        Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Авторитетът не се вменява - той се заслужава или не.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
            Не познавам някого, на когото карането на мотор е самоцел. Също така не виждам какво общо има моторът с постигането на целите, задълженията и т.н. Смея да твърдя, че съм отговорен към всичко, че дори и към карането на каквото и да е. Правя го повече от 30 години и нямам (чукам на дърво) произшествия.
            Иначе по тази логика трябва да спрем електричеството, щото се случват поражения от ток. Също съм се нагледал на травми и страдания. Това просто ме прави по-внимателен и разсъдлив на пътя и извън него.
            Съгласен съм, че моторът не те прави мъж, както междувпрочем парите или Кайена...
            Вероятно не съм се изразил правилно, да с голяма част от това съм съгласен... Да уточня, нищо против моторите, имам достъчно мотористи приятели... Нещата са много прости, ако за една работа, която е важна, е нужен мотор... мотор ще се кара и толкова... и ще е нужно да се кара добре... Ако пък е нужен Кайен, Кайен да е..., ако е нужно да се ходи пеш... така ще е... И всеки който мрънка... не може не е от онази категория, която пиша с главна буква... Но аргументи като вятъра в косите, романтиката с мотора и прочее, са ми толкова въздействащи колкото същите на някоя кифла след фризьорски салон... С други думи, карането на мотор, ако няма никакъв друг начин да бъде свършена една работа е супер важно и отговорно начинание... Всички други причини са дълбоко кифленски... и безсмислено рискуване на важни неща в бъдещето... защото все пак мисля че всеки човек би следвало да има много по-важни неща от това да провери дали статистиката е вярна за него ;-)
            VPetrov.photography

Коментар

Жекич, аз друго си мисля и то много отдавна. Ей го един колега някъде напред предложи Спешното. Ами това ортопедии, това неврохирургии, разните детски отделения... Който иска адреналин и предизвикателства - там му е мястото - Доброволец! Има там някакви африкански племена са си измислили ритуали за "ставане на мъж", защо и тук да няма - санитар-доброволец в Спешното? Па после като стане мъж, да лети с каквото и където си иска, стига да не пречи на другите.
              Понятно е и самохвалството на бащи на синове с мотоумения. Въобще не е по темата обаче, има си подходящи раздели за такива разкази. По същия начин и това какво сме сглабяли и карали ние някога, няма отношение тук... На мен например, пролетната ми ваканция като бях на 13 ми мина в изкарване на кравешка тор с една каруца, от сутрин до вечер, сам. И да напомня, че думи като ТНТМ и "направи си сам" за много уши днес звучат архаично, че даже неприлично. Рядкост са младежите, които искат да се цапат и човъркат машинарийки, може би ако са отраснали в такава среда има някакъв шанс, но тук знаем ли дали е така...? Всеки иска да се метне на нещо лъскаво и да почва.
              Такива ми ти работи, надявам се момъкът да си учи уроците. Знаете ли че 7ми клас пак са по някаква реформа в образованието? Там нови програми, матури, писма хвърчат отвсякъде...

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                Вероятно не съм се изразил правилно, да с голяма част от това съм съгласен... Да уточня, нищо против моторите, имам достъчно мотористи приятели... Нещата са много прости, ако за една работа, която е важна, е нужен мотор... мотор ще се кара и толкова... и ще е нужно да се кара добре... Ако пък е нужен Кайен, Кайен да е..., ако е нужно да се ходи пеш... така ще е... И всеки който мрънка... не може не е от онази категория, която пиша с главна буква... Но аргументи като вятъра в косите, романтиката с мотора и прочее, са ми толкова въздействащи колкото същите на някоя кифла след фризьорски салон... С други думи, карането на мотор, ако няма никакъв друг начин да бъде свършена една работа е супер важно и отговорно начинание... Всички други причини са дълбоко кифленски... и безсмислено рискуване на важни неща в бъдещето... защото все пак мисля че всеки човек би следвало да има много по-важни неща от това да провери дали статистиката е вярна за него ;-)
                Вятърът в косите не е аргумент, щото нормалните хора, всъщност карат с шлемове.
                Чисто практически е несравнимо по-лесно придвижването и паркирането в в градска среда, въпреки че е определено натоварващо и недотам приятно. Лендкруйзерът е по-безопасен, но гори двойно, не мога да го паркирам навсякъде и задръстванията го ловят. Преимуществата са други. В съчетаването на полезното с приятното , аз поне не виждам нищо лошо. Пътувам с мотор и в чужбина - несравнимо по-безопасно е от тук.
                Това за кифлите - има и такива, независимо на какво са покачени.

Коментар

Първоначално публикуван от jordanov sv Преглед на мнение
                  Жекич, аз друго си мисля и то много отдавна. Ей го един колега някъде напред предложи Спешното. Ами това ортопедии, това неврохирургии, разните детски отделения... Който иска адреналин и предизвикателства - там му е мястото - Доброволец! Има там някакви африкански племена са си измислили ритуали за "ставане на мъж", защо и тук да няма - санитар-доброволец в Спешното? Па после като стане мъж, да лети с каквото и където си иска, стига да не пречи на другите.
                  Понятно е и самохвалството на бащи на синове с мотоумения. Въобще не е по темата обаче, има си подходящи раздели за такива разкази. По същия начин и това какво сме сглабяли и карали ние някога, няма отношение тук... На мен например, пролетната ми ваканция като бях на 13 ми мина в изкарване на кравешка тор с една каруца, от сутрин до вечер, сам. И да напомня, че думи като ТНТМ и "направи си сам" за много уши днес звучат архаично, че даже неприлично. Рядкост са младежите, които искат да се цапат и човъркат машинарийки, може би ако са отраснали в такава среда има някакъв шанс, но тук знаем ли дали е така...? Всеки иска да се метне на нещо лъскаво и да почва.
                  Такива ми ти работи, надявам се момъкът да си учи уроците. Знаете ли че 7ми клас пак са по някаква реформа в образованието? Там нови програми, матури, писма хвърчат отвсякъде...
                  Другарю мой и аз по това време.Ти нали проумяваш , детето иска да ...както искахме и ние.Техниката си е техника.Механиката -също.Без цапане с масло не става.
                  Може и некой лъскаво да се е оцапал ( на виража..)И затуй темата фана уклон.
                  Аз бих я формулирАл :Тате , мамо , мерак ми е .Съдействайте. А не :Как да ги принудя , шот ми е мерак.
                  Кой е казал , че в семейство на счетоводител не може да се роди рокер.

Коментар

Първоначално публикуван от Niki003 Преглед на мнение
                    ...аз съм момче на 13 години...
                    Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Най-лесно е да пораснеш ...
                    То друг вариант изключвайки някакви спортове на специални трасета няма.Дори по закон..
                    The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Първоначално публикуван от Вива (Liebherr4eto) Преглед на мнение
                      То друг вариант изключвайки някакви спортове на специални трасета няма.Дори по закон..
                      Растем до време на височина.На кила-как дойде.
                      Не е срамно да се води дете за ръка по пътя.И не е срамно да се каже на дете , че този път ти е непознат.
                      Като е непознат , да го отречеш , да го наречеш "оф",или да рискуваш да оставиш "пътничето" да се оправи само?
                      Случвало се е и изход да се намери

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        ...със спестени от твои дейности пари да си купиш мотор.
                        Мхъм... "свои дейности"... Аз споделих ли как синът ми си купи мотор? Отдалече през жена ми получавам запитване, бих ли бил така добър да дам 2000 лв., защото "детето" си било "спестило" 6000 лв. , а му трябвали 8000 за един ама много хубав мотор? На учудването ми откъде "детето" се е снабдило с 6000 лв., щото няма как и от какво да ги е спестило, още по-притеснително ми се заприпомняха някакви случки: "Амииии, нали помниш дето беше със счупен крак? После дето два пъти беше със счупена ръка?" Оказа се, че участвал в някакви ММА-битки със залози (само не разбрах нарочно ли се е оставял да му счупят това-онова, за по-бързо "спестяване" на пари за мотор)... Както и да е, купи се мотор, иху-аху, докато... му взеха книжката щото профучал със 180 км/ч покрай най-известната и първа камера за скорост в София. Ама били му казали, че тя отдавна не работела . Всъщност не са му я взели още, щото обжалваме и делото яяяяяяяяяяяко се протооооооооооооочи в съда. Но, за мое голямо учудване той чинно си продаде мотора като заяви, че сигурно ще се изкуши да го кара без книжка, затова по-добре да го нямало. И дори ми върна 2-те хиляди лева
                        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Проблемите почват в момента от който моторът се възприема като нещо различно от средство за придвижване и започне да се използва като средство за себедоказване. От това съм се пазел винаги и уча синовете си на същото. Моите родители също бяха на няколко Светлинни години, далеч от идеята да ми купят мотор, но аз не съм и искал. Събирахме си разни монстъри от части и оревавахме квартала. Случвало се е и кварталният старшина Миланов да ме води за ухо при баща ми .
                          Та ако младежът иска да кара, ще кара, независимо от това кой какво мисли по въпроса. Колко лъскаво е МПСто не е от никакво значение.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                            Проблемите почват в момента от който моторът се възприема като нещо различно от средство за придвижване и започне да се използва като средство за себедоказване.
                            В този форум повечето участници разглеждат своите МПС и измежду тях мотоциклетите най-вече ИМЕННО като средство за себедоказване. За какво ходят да "офф-роудстват"? За спорт? Какво е спортът? Средство за себедоказване преди всичко. За какво режат-лифтват-подсилват-тунинговат джипове? За себедоказване, естествено! И така нататък.
                            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                              В този форум повечето участници разглеждат своите МПС и измежду тях мотоциклетите най-вече ИМЕННО като средство за себедоказване. За какво ходят да "офф-роудстват"? За спорт? Какво е спортът? Средство за себедоказване преди всичко. За какво режат-лифтват-подсилват-тунинговат джипове? За себедоказване, естествено! И така нататък.
                              Гагич , кво кайш по темата - не знаеш какво се случва , ма те питат за последните 25% , за финализиране ,про форма?Авторитетно.И преборено.
                              И темата не е кой къф го вади и защо

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                                Гагич , кво кайш по темата - не знаеш какво се случва , ма те питат за последните 25% , за финализиране ,про форма?Авторитетно.И преборено.
                                И темата не е кой къф го вади и защо
                                Ми тука ми разправят как моторът бил средство за придвижване, а темата определено е за каране на мотор за кеф, за "себедоказване". Зависи какво имате предвид под себедоказване. За мен е себедоказване и това "Уе-уе к`ъв съм майстор, как скачам по бабуните и ровя в калта с тоя мАтор! Кой като мен?!" Това, ако не е себедоказване, какво е? Ами аз 100 % от участниците във форума, които имат мотори и които познавам лично, карат тези мотори ЗА КЕФ, не за да разнасят пици с тях. И не ходят на работа с тях. Напълно "САМОЦЕЛНО" ги карат. Другите, които правят кални разходки не с мотори, а с коли, също го правят не по работа, а САМОЦЕЛНО, за кеф, за (да си дойдем на думата) себедоказване. Ти от кои си, че си седнал тука авторитетно да питаш? Мотор караш ли и защо?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X