Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Балкан 50 за лек крос

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Балкан 50 за лек крос

Здравейте всички! Преди два дни разглобих балкана на цяло, като остана само двигателя и рамката. Всичко започна, като видях на един приятел балкана. Беше много хубаво боядисан и реших и аз да си пребоядисам моя. Обаче, като го разглобих, се замислих дали не мога да направя някакъв тунинг на машината. Поразрових се в интернет и видях, че има доста хора, който си правят моторите за крос, дори видях, че има и специални съзтезания. Мисълта ми е да ми дадете някакви насоки, какво да правя. Чел съм доста за тунинга и разбрах, че трябва да се шлайфа цилиндъра, ново бутало, сигменти, ауспух, карбуратор от друг мотор и тем подобни... Ако мога да постигна някакво ускорение г/д като крос, ще е повече от успешен проектът Ето и снимка на сегашния вид:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20160805_145920.jpg
Прегледи:1
Размер:189.3 КБ
ID:6118551
    Имам всички части, но за проекта смятам да използвам много малко от тях. Така че, ако на някой му трябва някаква част мога да помогна

Име:IMG_20160805_145940.jpg
Размер:175.3 КБ
ID:6118552
    Всичко по двигателя бачка, палеше от първа манивела (преди да го разглобя ).

Име:IMG_20160805_145948.jpg
Размер:114.7 КБ
ID:6118553
    Тази снимка е направих да ви питам дали като го пребоядисвам, да свалям цялата оригинална боя, или да премахна само ръждата, която е на места ?

Давайте всякакви мнения за подобряване на мощността - дори и негативни, няма проблем..

От: Балкан 50 за лек крос

Ако искаш, да стане, "като хората", си свали боята и с преобразувател/Вюртовски/ и после пак боя
    П.П Балканчетата, не търпяха ли шлайфане до към 70 кубика, или ме лъже паметта?
    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
    Honda Dominator 650
    088ЧЧ93979-->Борис
    0878956Ч38-->Борис

Коментар

По двигателя , малко по-голям карбуратор , ауспух , шлайф на главата , безконтактно запалване , разширяване и полиране на отворите в цилиндъра. По рамката , изрязване на частта за седалката и приспособяване на алуминиева със седалка , централен амортисьор , друга предница , някой пластмасов резервоар , ........ докъдето стигнат парите.
      В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Да ясно, а относно шлайфането и главата.. мога ли след като шлайфам цилиндъра на 41 мм да използвам примерно това бутало. Четох, че е по-добре да се използва бутало от друг, по-хубав мотор. А отностно главата, ако сложа от Симсон S50, дали ще има подобрение в охлаждането?

Коментар

По хубаво бутало ще е добре , ако е и с по-тънки сегменти , още по-добре , стига да намериш с подходяща височина. По оребрена глава ще подобри охлаждането.

Коментар

На Симсона главата беше по-плитка по спомен. Демек е по-добра в случая.
            Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Да, обаче дали ще пасне главата от симсона върху цилиндъра на балкана, без да иска преправяне?

Също, какво ще кажете за задна капла и рама от друг мотор? Мислех си, дали не мога да взема някоя рама със капла, примерно от карпати

Име:6982-B00751.jpg
Размер:44.4 КБ
ID:5722459

Такава рама от карпати, дали ще мога някак да я напасна?

Име:97525560_2_800x600_zadna-vilka-ot-krosov-motor-snimki.jpg
Размер:25.4 КБ
ID:5722460

Или такава от крос - още по-добре?

Коментар

Рамата ням да я сменяш с друга , ще те декласират Нали правиш Балканче , като му смениш рамата вече ще е Карпати.

Коментар

Глава от Симсон сме слагали на Балканче.
                  Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Няма проблеми и да ме декласират, защото не смятам да се състезават с него, ще го ползвам за удоволствие.
                    Попаднах на оферта за предница - Амортисьори от етз 251. Обаче се оказа, че тръбата на тройника, която влиза в рамката е по-дебела с няколко милиметра от тройника на балкана. Има ли начин да я преправя, за да може да влиза в рамката без проблем? Примерно да отрежа тръбата от тройнака на балкана и да я заваря на тройника на етз-то?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X