От: Съвет за мотоциклет
Аз до вилата и със шосеен мотоциклет 1100 кубика с 3 квадратни метра спойлери мога да ида . Мога и с чопър и със скутер - правил съм го многократно . Реката и с трите също мога да премина , НО това не ме прави пример за подражание . Не е въпрос с какво и на каква цена ще превземаш препятствията , а как ще се почувстваш по време и след това ? Това , че имаш толкова км офроуд с параход не означава , че си постъпил правилно и трябва да си пример , а по-скоро си единичен и изолиран случай . Като си вземеш подходящ ендуро мотор ще разбереш какво си изгубил през всичките тези години . Относно личните физическите данни - явно не ме познаваш , затова ще ти кажа : на канадска борба ще те бия и без да те познавам - въпрос на физика и можене . Айде със здраве и полека с точните мото-параходи в гората .
П.п : Да предлагаш на новобранец тролейбус за гората е същото както да предлагаш на пъпчив юноша - китайски скутер . И двамата ги обричаш на бавна и болезнена с...т !
Аз до вилата и със шосеен мотоциклет 1100 кубика с 3 квадратни метра спойлери мога да ида . Мога и с чопър и със скутер - правил съм го многократно . Реката и с трите също мога да премина , НО това не ме прави пример за подражание . Не е въпрос с какво и на каква цена ще превземаш препятствията , а как ще се почувстваш по време и след това ? Това , че имаш толкова км офроуд с параход не означава , че си постъпил правилно и трябва да си пример , а по-скоро си единичен и изолиран случай . Като си вземеш подходящ ендуро мотор ще разбереш какво си изгубил през всичките тези години . Относно личните физическите данни - явно не ме познаваш , затова ще ти кажа : на канадска борба ще те бия и без да те познавам - въпрос на физика и можене . Айде със здраве и полека с точните мото-параходи в гората .
П.п : Да предлагаш на новобранец тролейбус за гората е същото както да предлагаш на пъпчив юноша - китайски скутер . И двамата ги обричаш на бавна и болезнена с...т !
Естествено, опитът ми граничеше с нулата, но бях изчел всичко де що има из нашите и из англоезичните форуми. Представях си, че ще мога да си джиткам от нас до работата с него, да обикаляме с жената из България, а от време на време да го подкарвам по черните пътища из планината. Още на първия сезон обаче (след като си взех една много симпатична Африка 650) ми стана ясно, че съм се пообъркал и романтичната ми представа за легендите на Дакар малко по малко започна да се руши. Но упорито продължавах да смятам, че проблемът е по-скоро в мен, а не в мотора. До момента, в който нежната половинка не си купи една Yamaha Serow и разбрах защо Африката не става за гората, дори и за "лек" офроуд. Впоследствие смених няколко машини (Африката си е още в мен, между другото, малко олекотена и все още тъпо, но упорито я изкарвам в гората), но истината е, че този тип мотори са си един голям компромис - и на пътя, и извън него. На пътя тежкото ендуро е компромис защото е бавно, мудно, спира кофти и не ти прави такъв кеф, както шосейката. Извън асфалта можеш да минеш почти навсякъде, но мнооого бавно и естествено, след като прежалиш пластмасите, мигачите, огледалата, резервоара, куфарите и т.н. Затова (ако вече не е късно и колегата ananievd не е направил окончателен избор), бих дал следният акъл - покарай възможно най-голям брой мотори на приятели. Аз нямах тази възможност и съжалявам. Така ще прецениш къде ти е най-кеф да караш.
Коментар