Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за мотоциклет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Съвет за мотоциклет

Аз до вилата и със шосеен мотоциклет 1100 кубика с 3 квадратни метра спойлери мога да ида . Мога и с чопър и със скутер - правил съм го многократно . Реката и с трите също мога да премина , НО това не ме прави пример за подражание . Не е въпрос с какво и на каква цена ще превземаш препятствията , а как ще се почувстваш по време и след това ? Това , че имаш толкова км офроуд с параход не означава , че си постъпил правилно и трябва да си пример , а по-скоро си единичен и изолиран случай . Като си вземеш подходящ ендуро мотор ще разбереш какво си изгубил през всичките тези години . Относно личните физическите данни - явно не ме познаваш , затова ще ти кажа : на канадска борба ще те бия и без да те познавам - въпрос на физика и можене . Айде със здраве и полека с точните мото-параходи в гората .

П.п : Да предлагаш на новобранец тролейбус за гората е същото както да предлагаш на пъпчив юноша - китайски скутер . И двамата ги обричаш на бавна и болезнена с...т !
    Последно редактирано от pe6o74; 10-04-16, 20:04.

Коментар

Огледай за запазен КЛР 600. Лек, маневрен, достаъчно мощен и рязък. Няколко порядъка по-добър от Доминатора.
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:11059359_840042289378196_6644424718164430401_n.jpg
Прегледи:1
Размер:123.9 КБ
ID:5710475 До колегата Пешо.КТМ 250 със стартер.Не е като да нямам мотори.Мога и чисто нов в каса да си взема.В момента имам 5 мотора в гаража,така че не ме мисли.Писти ,туристи,крос,ендура.Дали съм прецедент незнам.Просто човека ми се обади и му харесва мотора а той не е хлапе а зрял мъж.Та дали е трамвай дали е тролей,нека той сам си прецени.Пък ако имаш път насам,с радост ще те разведа из някоя планина да видиш как се кара кораб по пътеки.Хайде със здраве,и не е хубаво да се заяждаме,колеги сме все пак,пък и хората във форума са готини.

Коментар

Отчет не е нужно да ми даваш , аз в чуждите канчета не надничам и най-малко теб мисля . Написал съм НОВОБРАНЕЦ , това че е зрял мъж не го прави опитен , нали ? Той , ако имаше необходимия опит нямаше да иска мнение , нали ? Аз не се заяждам , само коментирах твоя точен мотор , който му предлагаш . А да му предлагаш параход някак не го виждам колегиално , или ... ? И аз се занимавам с мотори - ремонтирам , купувам , продавам , карам , развалям и др. , НО както виждаш не предлагам несъответстващи продукти - тук на колеги . Наистина хората във форума са готини - нека им даваме готини мнения и съвети . Благодаря за поканата - ще дойда със скутера , поне ще ми е по - лесно да го вдигам , тикам и да го нося на гръб . Ако решиш да караш истински пътеки , заповядай насам - ще ти осигурим хеликоптер за да ти качи и (или) свали парахода от (до) , където трябва . Поздрави от Карлово и без лоши мисли ...

Коментар

Първоначално публикуван от ananievd Преглед на мнение
            Здравейте колеги,

след като от 4 години съм собственик на Терано 2 и определено природата и къмпинга е нещо без което не мога, сега друга муха е влязла в главата ми.
            Първо - моля да ми дадете съвет за по-ниско бюджетен курс за мотоциклет, кат. А
            Второ - Honda Transalp или Yamaha Super Tenere (Tenere).

Моля давайте съвети.

Мотора ще се ползва в началото за движение в града и на село по полето (пред вид задръстванията вече и да му свикна), а в последствие за турове. Искам да взема мотор, който да не сменям няколко години, за това съм се спрял на тези марки и модели.
            Приемам всякаква критика и съвети.
            Бюджет за циклета - около 2000- 2500лв.

Благодаря предварително!
            Повече няма да коментирам.Прочети само какви са изискванията на колегата,за гора и пътеки никъде не става дума.Ако админа реши нека изтрие постовете ми.

Коментар

Добре де къде му е мястото на Слр -а между изброените по горе?
              Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Първоначално публикуван от dragon 76 Преглед на мнение
                Повече няма да коментирам.Прочети само какви са изискванията на колегата,за гора и пътеки никъде не става дума.Ако админа реши нека изтрие постовете ми.
                Естествено , че няма да коментираш повече - излишно е . Прочел съм какви са му изискванията - да , този асфалтов екземпляр мога да ти кажа , че освен за хубав път - за никъде другаде не е УДАЧЕН избор . Даже и за селото не е попадение , пък за полето е ... не мога да опиша . Ако още не си разбрал да ти обясня : човекът търси 1 брой мултифункционален мотор ( защото явно няма финансови възможности като теб ), с който да се справя и чувства еднакво добре в града , на село и в полето . Такъв мотор естествено , че няма , НО ендурото максимално се доближава до този тип . Не се притеснявай , админът няма да изтрие постовете - нека да стоят , за поколенията - да трупат челен опит !

Коментар

Здравейте приятели,

Бих искал да помоля да не се разразяват каквито и да са са словесни битки и полемики в темата. Аз просто помолих за съвет и не искам няколко човека, познавам или не познавам, да си чешат его-то на фона на едни много простички въпроси!

Благодаря предварително за разбирането!

Поздрави,
                  Дани

Коментар

Да хвърля и аз моите пет стотинки по темата. Като си купувах първия мотор (някъде през 2008 година беше) бях убеден, че ще е или Супер Тенере, или Африка. Нямаше трети вариант Естествено, опитът ми граничеше с нулата, но бях изчел всичко де що има из нашите и из англоезичните форуми. Представях си, че ще мога да си джиткам от нас до работата с него, да обикаляме с жената из България, а от време на време да го подкарвам по черните пътища из планината. Още на първия сезон обаче (след като си взех една много симпатична Африка 650) ми стана ясно, че съм се пообъркал и романтичната ми представа за легендите на Дакар малко по малко започна да се руши. Но упорито продължавах да смятам, че проблемът е по-скоро в мен, а не в мотора. До момента, в който нежната половинка не си купи една Yamaha Serow и разбрах защо Африката не става за гората, дори и за "лек" офроуд. Впоследствие смених няколко машини (Африката си е още в мен, между другото, малко олекотена и все още тъпо, но упорито я изкарвам в гората), но истината е, че този тип мотори са си един голям компромис - и на пътя, и извън него. На пътя тежкото ендуро е компромис защото е бавно, мудно, спира кофти и не ти прави такъв кеф, както шосейката. Извън асфалта можеш да минеш почти навсякъде, но мнооого бавно и естествено, след като прежалиш пластмасите, мигачите, огледалата, резервоара, куфарите и т.н. Затова (ако вече не е късно и колегата ananievd не е направил окончателен избор), бих дал следният акъл - покарай възможно най-голям брой мотори на приятели. Аз нямах тази възможност и съжалявам. Така ще прецениш къде ти е най-кеф да караш.

Вариант 1 - Ако ще е по асфалта, не се занимавай с ендурата, дори и с т. нар. "експедиционни". Няма смисъл. Освен ако не ти харесват неустоимо на външен вид

Вариант 2 - ако ще се излиза на черно, а асфалтът ще е само по необходимост - изборът при горепосочения бюджет ще варира между машини като XR 600/250, XL 600, DR 600/350, KLX 650/250, KLR 650, XT 600, TT 600/350 и т.н. (макар че ще е мъка в гората за начинаещ и няма да се научи както трябва).

P.S. Така или иначе и аз нямам пари за една чисто нова Ninja Zx10R в гаража и до нея да ми стои един CRF 450 X за пикници сред природата Всички правим компромиси, най-вече от финансово естество. Не че Африката е лош мотор, де - безкрайно елементарен за обслужване, лесен за управление (стига да не го буташ в половинметрови кални коловози), икономичен. Това важи и за Супертенерето, и за Трансалпа. Но все пак си остават един голям компромис

Коментар

Kawasaki klx 650 е много удобен в града и е в тоя ценови диапазон
                      Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Нончев Преглед на мнение
                        .....
                        но истината е, че този тип мотори са си един голям компромис - и на пътя, и извън него. На пътя тежкото ендуро е компромис защото е бавно, мудно, спира кофти и не ти прави такъв кеф, както шосейката. Извън асфалта можеш да минеш почти навсякъде, но мнооого бавно и естествено, след като прежалиш пластмасите, мигачите, огледалата, резервоара, куфарите и т.н.
                        .....
                        Всички правим компромиси, най-вече от финансово естество. Не че Африката е лош мотор, де - безкрайно елементарен за обслужване, лесен за управление (стига да не го буташ в половинметрови кални коловози), икономичен. Това важи и за Супертенерето, и за Трансалпа. Но все пак си остават един голям компромис
                        Уффф.... почти съм сигурен че е спам, но не мога да се въздържа :-)

Компромиси се правят ежедневно и почти с всичко (като за всеки е различно с кое може и не може да прави компромиси) и за това за мен няма по-добър компромис от едно тежко ендуро. Става и за асвалт, и по черно ще мине и в града се кара. Разбира се и дума не става да го сравняваме с пистарки на асfалта, с ендуро/крос на безпътието или пък със скутера в града.

Иначе и аз си мечтая за няколко мотора в гаража и за да може да сведа компромисите в живота си до минимум искам една руса, една чернокоса, една умна с която да си говоря, една дето да може да готви и така нататък в тоя ред на мисли (мога да карам още поне 10 реда )

П.С.
                        СЛР-а е като по-асфалтов доминатор и трябва да призная че и аз съм го гледал като опция за първи мотор.
                        Последно редактирано от Grayfox; 11-04-16, 19:33. Причина: Добавен ПС и синтаксис
                        Honda Transalp XL600v PD06 1993 - откраднат в Лондон.
                        Honda Varadero XL1000 SD03 2011

Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

Горкият кандидат моторист , пратихте го в гората , сипвахте му масло в завоя , пада , става , ....... Разбира се , че има универсални мотори , но те стават универсални само в комбинация с правилното задкормилно устройство. Пистовият мотор е по-бърз само на дългите прави и в завоите позволяващи висока скорост , в останалите участъци е по-бавен от едно добро ендуро. В случая се търси универсален мотор за новобранец, за в града , леки разходки извън пътя , и бъдещи турове.
                          В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Първоначално публикуван от Grayfox Преглед на мнение
                            Карайте с най добрата екипировка която можете да си позволите и ако се налага правете компромиси с екипа, но НИКОГА не правете компромиси в преценката на възможностите си, тези на машината ви, на пътната обстановка както и на глупоста и невниманието на другите защото това може да ви попречи да се радвате на живота.
                            Само ей това колко вярно е и колко точно,направо друго не е нужно! Поздрави за добрата формулировка!Малко хора могат да кажат толкова много в само едно изречение!
                            Иво (таксито) Андреев
                            0988 91 80 50
                            Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

Първоначално публикуван от motor_men
                              Горкият кандидат моторист , пратихте го в гората , сипвахте му масло в завоя , пада , става , ....... .
                              Абсолютно ! Със сигурност вече се чуди какво да прави..........но мисля, че ще реагира първосигнално /дано не съм прав/ - ще купи мотора който е харесал, без значение какво сме искали да кажем и какво сме писали в темата, е, нека да си го кара със здраве, а в последствие ще има какво да надгражда, нали ?????

Коментар

Благодаря приятели,
                                Писах какво съм гледал до момента.. Honda Nx 500 - за съжаление обявата вече е свалена , а имах уговорка с човека днес да я гледам с приятел, който поназнайва повечко. Човека с мотора днес каза че е много зает и огледа отпада - да се надявам че ще мога да я гледам отново.
                                Определено ще гледам и едно Suzuki Dr, което е тук в Пловдив.
                                Относно първосигналността - сигурно сте прави, ама като си строша главата (в непрекия смисъл, надявам се), то тогава ще си проличи и ще споделя грешката си.

Поздрави и безаварийно на всички!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X