Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за мотоциклет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвет за мотоциклет

Здравейте колеги,

след като от 4 години съм собственик на Терано 2 и определено природата и къмпинга е нещо без което не мога, сега друга муха е влязла в главата ми.
    Първо - моля да ми дадете съвет за по-ниско бюджетен курс за мотоциклет, кат. А
    Второ - Honda Transalp или Yamaha Super Tenere (Tenere).

Моля давайте съвети.

Мотора ще се ползва в началото за движение в града и на село по полето (пред вид задръстванията вече и да му свикна), а в последствие за турове. Искам да взема мотор, който да не сменям няколко години, за това съм се спрял на тези марки и модели.
    Приемам всякаква критика и съвети.
    Бюджет за циклета - около 2000- 2500лв.

Благодаря предварително!

От: Съвет за мотоциклет

Здрасти колега. Синът ми беше чул от някъде, че в Хасково курсовете за А1, А2 и А категория били на половина. След това не успя да намери подобна обява за Хасково и изкара А2 тук в Пловдив. Полигонът беше в Катуница, а цената около 500 лв. Иначе за моторите които си споменал, лично аз ще предпочита Трансалпа, а за супертенерето тук във форума съм чел, че късат рама, а това мнение се затвърди, когато го видях очите си.

Коментар

Ела на Бачково на 1-ва пролет и си харесай модел. Бих те насочил за такъв с кардан. От избраните-Трансалпа.

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
        От избраните-Трансалпа.
        Подкрепям за Трансалпа. Ако е 650-десятка най-добре.
        BMW R1200GS LC EXCLUSIVE, Triumph Tiger 800 XRx, Honda Transalp 600
        LAND ROVER Discovery II V 8 - 4.0, BMW 530 xDrive
        Не е достатъчно да си знаеш цената, трябва да се отчита и търсенето.

Коментар

Мхм..и аз за Трансалп
          ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Даааа май и аз на там клонях.
            Благодаря за съветите.
            Трансалп - определено 650.

Коментар

Тенерето не е никак лош,на мен ми идва леко висок,1.80 м.съм
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

Коментар

Аз съм пристрасти и съм за Super Tenere, обаче ако ще го караш предимно в града, мисля, че трансалпа ще ти е по-удобен!
                В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

На първо време ще е за града и до село - икономия на гориво и време, че задръстванията в Пловдив взеха да стават ужасни.За трипове - ще му дойде времето.
                  Когато взех джипа, целта бе голям обем и не чупенето на леки коли с риболовните ми истории и почивки в Родопите. След време се започнаха едни... и сега като видя кал, сърце не ми дава да не се омотая в нея.

Поздрави на Всички

Коментар

За тези пари ще е мотор на 20+ години , и ще е най-добре да се купи това което е най запазено , а не да се търси определен модел и марка. Аз бих погледнал и различните модификации на КЛР и КЛЕ , имаше и един ДР800 , но се продаде бързо. За Супер тенерето си приготви около 500лв. за обслужване.
                    В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Първоначално публикуван от ananievd Преглед на мнение
                      Здравейте....сега друга муха е влязла в главата ми.
                      Категория А може да се изкара най-евтино в Харманли,миналата година август беше 200+50 лв.такса изпит.Инструктора е много готин тип,членува в местния мото клуб"Чакалите"...Ако може да караш ще минеш с две ходения-веднъж за да покараш на полигона за да видиш елементите и после на изпит.Ако имаш интерес пиши лс да ти пратя номера на човека.От двата мотора бих избрал по-запазения,добри машини са.

Коментар

Само да отбележа че ако изпита протича по правилата,както и се заснема видео за всеки изпитан,няма начин да минеш без да си карал две три седмици.
                        Не можеш да запомниш фигурите,за минаването да не говорим.Мога да се обзаложа със всеки който твърди обратното.Говоря за полигона
                        Все пак по миналото лято го минах това.За а,а1 и т.н гъстотата на конусите е различна,оборотите на празен ход на мотора трябва да са точно определени,както и да не чукаш кормилото в двете крайни положения,а за а1 нема начин да не чукнеш в края,трябва да легнеш в завоя,а скорост няма,затова се изнасяш обратно,мотора в ляво,тялото на дясно,без каране не можеш да минеш полигона
                        Последно редактирано от Roninn; 15-03-16, 21:05.
                        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                          Само да отбележа че ако изпита протича по правилата,както и се заснема видео за всеки изпитан,няма начин да минеш без да си карал две три седмици.
                          Не можеш да запомниш фигурите,за минаването да не говорим.Мога да се обзаложа със всеки който твърди обратното.Говоря за полигона
                          Ще загубиш.Миналата година записах сина на мой приятел в Харманли,живее в чужбина лично го заведох на полигона в 8.30 сутринта в един на обед дойдоха с инструктора на мотора двамата,малкия караше.Понеже знам какво може момчето питах човека как се справя [emoji6] Отговора беше другия петък е на изпит не ми го води повече...хлапето кара мотори преди да почне да ходи,баща му внасяше мотори от щатско,писта кросови,скутери и тн.Аз карах с един пич от Ивайловград,пожарникар,десетгодини карал без книжка,записал щото му станало неудобно от колегите катаджии...Дойде и направи фигурите десетина пъти и се яви на изпит и го взе от раз.Самия изпит се записва с камера от колата,мърдане няма,даже изпитващия си гледаше работата много съвестно,при една спорна ситуация беше на косъм да скъса едно момче от групата... Аз ходих всичко на всичко три пъти.Три седмици само ако си виждал мотор на снимка [emoji4]

Коментар

При нас имаше само едно момче което нямаше мотор и не беше карал,накрая се оказа че само той се яви със 500 куб.мотор за А1 или както се води,всички карахме до последно и твърдя горното,на един обяд се обзалагам с теб,ако си навит,кажи кога,аз ще уредя полигона във военноремонтния

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                              При нас имаше само едно момче което нямаше мотор и не беше карал,накрая се оказа че само той се яви със 500 куб.мотор за А1 или както се води,всички карахме до последно и твърдя горното,на един обяд се обзалагам с теб,ако си навит,кажи кога,аз ще уредя полигона във военноремонтния
                              Съгласен съм,ако не си карал е така,обаче много от тия дето се явяват на изпит са с доста сериозен стаж на мотори,самия полигон не е нищо особено за човек дето е карал много...Карахме на Сузуки SV това тръгва като дизелово,завива на нясто,изпилени на макс ограничители на кормилото(всички го правят).Сега като имаш мотор и караш активно ще те затрудни ли полигона?Не мисля[emoji6]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X