Обява

Свий
Няма добавени обяви.

пребоядисване на мотор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: пребоядисване на мотор

още едно въпросче малкия талон сменя ли се щото нали ще пребоядисвам мотора и не може в талона да пише жълт а да е син и бял
    и такова ако някой му се занимава да ми намери някакъв хубав компресор за около 150 200 лв. щото аз не разбирам.

Коментар

Ако сменяш цвета,сменяш и вата талона.
      Пак да питам-защо смяташ,че трябва да премахнеш изцяло старата боя?
      Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

ами за да хване новата боя пък и тая смяна колко паир ще ми излезе г/д знаеш ли ?

Коментар

Няма смисъл да се сваля старата боя сваля се само лака. Процедурата е следната: Започваш с шкурка 120 изтъркваш всичко докато падне лака цвета става един блед а повърхността грапава.След което минаваш на по винна шкурка да речем 180 или малко по финна да загладиш леко. След като минеш всичко без да се опитваш да свалиш боята само да загладиш леко . Издухваш хубаво пластмасите с компресора , като предварително си посетил магазин за автобои. Обясняваш му какво ще правиш на мен ми даде 3 неща. Първо ми даде да пръсна едно безцветно като лак ама не е лак, служело за да направи спойка между основата и пластмасата. Пръска се на една ръка без да се напластява просто мъгла да наорави. Второто е основа (като му обясниш че е за пластмаса той ще ти я забъркасъс всичко необходимо в смисъл еластификатори и така нататък ). Основата се пръска 10-тина минути след първото което си пръснал. Основата се пръска така , че да покрие хубаво . Тук вече е реда на финната шкурка. С 400 на вода претъркваш ако си олял някъде и по големи проблеми, всичко останало на 800. Тъй като не съм професионалист след тази стъпка аз хвърлих още една ръка основа, понеже на места ми светна от търкане а на други не бях покрил добре. Следва ново шкуркане на вода с 1000. След като изсъхне идва момента на боядисването забърсваш всичко и пръска боята . Моя съвет е да не използваш боя с база и лак а пръскаш с акрилна боя. Дава ти две шишенца боята и втвърдителя смесваш ги непосредствено преди да боядисваш. Това пак да кажа в домашни условия от личен опит не държа , че е най-правилния вариант, но при мен се получи вече на няколко приятеля боядисахме пластмасите.

Коментар

Първоначално публикуван от levterov98 Преглед на мнение
            ами за да хване новата боя пък и тая смяна колко паир ще ми излезе г/д знаеш ли ?
            Не знам колко ще ти излезе смяната,в КАТ ще разбереш.
            Ако детаила не е наранен,маже само да го матираш,въобще не е нужно да премахваш старата боя.Да не говорим,че има някои пластмаси дето,като ги оголиш и ще ти се извие свят,какви пари е грунда за тях...
            Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

ми сега тоя мотор като го боядисам ще го продавам щото нали ми е малак вече така че да стане нали хубаво да го хареса копувачът и не искам да харча мн пари за ремонта му щото ми трябват още някои части за него да вземе да не се получи сметката да съм прекалено много на загуба с доста пари също така ще снимам и ще ти покажа снимки до каде съм махнал боята

Коментар

здравейте отново колеги искам да ви попитам как мога да си направя пегове за мотора за задната ос бихте ли ми дали някакъв съвет ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X