Обява

Свий
Няма добавени обяви.

пребоядисване на мотор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• пребоядисване на мотор

Здравейте колеги нов съм с моторите затова имам въпрос относно боядисването на моя мотор (Derbi Senda)
    бихте ли ми дали съвети как да си направя боята за да го боядисам как да я смеся с лаковете и втвърдителите
    моля без изказвания от рода на защо не го закараш на бояджия или др.
    благодаря предварително за съветите

От: пребоядисване на мотор

Колега наблегни повече на подготовката, боята не е проблем.
    ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

подготвил съм се но нямам пистолет и компресор за боядисване това е проблем ако можеш да ми препоръчаш някакъв и също така с шкуренето много бавно става
      това ми е голям проблем почти нищо не става с тая шкурка ако може да ми предложиш по бърз метод

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=73667

Коментар

Я,опиши какво точно не ти се получава с шкурката...Да не търкаш кита на 1000?
          Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

търкам с 800 и 400

Коментар

остави я тази шкурка можеш ли да ми препоръчаш някой лак спрей за премахване на боя ?

Коментар

Пиши в гугъл смивка за боя и си избирай,ползвал съм на боди и на мегахим,но не на спрей.Тези шкурки,особенно 800 са за преди боята,за кита се ползват доста по-едри.

Коментар

И защо трябва да е смивка на спрей? Иначе май Абро имаха такъв спрей.
                  Последно редактирано от коко келеша; 18-11-14, 20:48.
                  Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                  Из "Златния телец"

Коментар

ето ги моите бой

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0627.jpg
Прегледи:1
Размер:128.7 КБ
ID:5623923Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0628.jpg
Прегледи:1
Размер:73.4 КБ
ID:5623926

Коментар

изкажете някво мнение и моля кажете колко към колко да и смеся и ми обяснете това примерно 2 към 1 кво значи както казах нов съм

Коментар

От бои не разбирам, гола вода съм. Ама това което ти питаш е отношение и е просто като министър. 1:2 означава 1част от едното + две части от другото. Тоест тая част може да бъде чаша, кофа някакви милилитри. Например отношение цимент:пясък е 1:3. Тоест 1кофа цимент и три кофи пясък или пък колички. Дано да съм разбрал въпроса правилно. Ако не съм-моля да бъда извинен.

Коментар

Ами да беше почнал с тези снимки, друже! Това което си показал на снимките е алкидна боя, с която се работи доста трудно. На кутията с втвърдител ти е написана пропорцията - 20 части втвърдител и 80 части боя. При положение, че след смесването боята е гъста, може да се добавят още до 15% разредител. Пръскат се пак две ръце, но с дюза 1.5 - 1.6 . Тази боя може да се нанесе и разредена с около 5% разредител и загрята на водна баня до около 60 - 65*С. Отива малко повече боя, но покритието става като стъкло. За разредител се ползва МРТ.
                          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                          Из "Златния телец"

Коментар

Коко е обяснил добре за съотношението,аз да добавя,че ако си решил да пръскаш отдолу цвят,отгоре безцветен лак-няма смисъл.
                            Дори и с втвърдител тази боя съхне доста бавно.
                            Сложи и някоя друга снимка това дето си тръгнал да боядисваш,може да изръсим малко мозък и в тази насока.Щото за да боядисаш нещо,не е необходимо непременно да премахнеш старата боя.

Коментар

знам че е необходимо да махна старата боя малко трудно ми е да махна боята от предния калник но ще се оправя.А за боядисването... няма да е скоро сигорно защото нямам пистолет нито компресор ако може да ми покажете някои хубав компресор за около 150 лв ако има такива хубави за толкова пари и непременно ще ви уведомя и ще кача снимки когато започвам да боядисвам

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X