Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Блъснаха ме!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Блъснаха ме!!!

Първоначално публикуван от ANARCHY Преглед на мнение
    Не бих се почуствал на далавера....!
    Не става дума за далавера, просто баланс приход/разход, изхабили сме средства защото....и после ги възстановяваме, (т.е. виновният или застрахователят му ). Не се иска повече от полагаемото.
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

..... Прелетях 10-15 метра на прилична височина ......
      Ако това е вярно, никак не се връзва с това:
      .....Не си мислете, че съм карал бързо, движех се с 45-50 км/ч може и по-бавно....
      Т.е. ако беше възможно, скачачите на троен скок щяха да скачат по 50 метра ... Съветът ми е да си намериш истински адвокат, който след като му разкажеш истината от-до без украси, да ти каже какви са шансовете ти в евентуално дело.
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
        Ако това е вярно, никак не се връзва с това: Т.е. ако беше възможно, скачачите на троен скок щяха да скачат по 50 метра ... Съветът ми е да си намериш истински адвокат, който след като му разкажеш истината от-до без украси, да ти каже какви са шансовете ти в евентуално дело.
        Абе лети си се, е вярно е че точната преценка на разстоянието най-вероятно е в протокола но си се лети. Преживявал съм аналогична катактрофа и аз с 50-тина км/ч. и си летях сериозно, някъде около 9м. беше мерено от органите. Жената която се возеше зад мен и повечко беше прелетяла, пак по документ. Знаеш че от 11м/с, това при 40 км/ч. до нула е зверско отрицателно ускорение. Турни и ефекта на катапулта и ето ти го полета
        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Изобщо не се занимавай с тая асоциация. Толкова некадърна работа,че няма до къде. Има добри адвокати,които се занимават с регулиране на обезщетения от ПТП-та.Ако имаш нужда от помощ с намирането на такива ще ти съдействам. Пиши на лични ако решиш...

Коментар

Че се лети и падането е зверско спор няма, но при "40-50 км/ч и по-малко" да прелетиш 10-15 метра е малко множко. Все едно, не това ми е идеята. Исках да подскажа на колегата, че ако реши да заведе граждански иск трябва да е наясно, че ответникът със сигурност ще си наеме адвокат и първата негова работа ще е да потърси вина и у него. И ако послъгва и поукрасява, на автотехническата експертиза ще излезе скоростта, се е движил в момента на удара. Ако се е движил със значително по-висока скорост от твърдяната от него, работата ще отиде на зле и освен, че няма да получи обезщетение, ще плати и разноските по делото и хонорара на адвоката на Бончев, който със сигурност ще е четирицифрена сума.
            Последно редактирано от kuzdov; 02-12-12, 00:56.
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Съгласен.
              Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
              Селска фурна аспух нема. Пак същият.
              В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                Че се лети и падането е зверско спор няма, но при "40-50 км/ч и по-малко" да прелетиш 10-15 метра е малко множко.
                Все пак, зависи и с каква скорост те блъснат. А то и пешеходци летят по 10-15 метра. И повече, не като слоновете във в-к Дума.

Коментар

Прочети темата в началото. Той не е блъснат, а засечен. Т.е., блъснали са го с 0 км/ч .... Иначе на последното ПТП, на което бях, жената беше прелетяла към 40 метра. Ти си математик и сметни с каква скорост е ударена.
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Най жестокото ми падане през живота е с балкаче 50 кубика . Угасна ми фара по един черен път и се забих в едно паднало дърво . Бях с не повече от 30 километра и си прелетях едни поне 10 метра . За късмет нищо не счупих но нямах не натъртена част по тялото някои синини ми седяха 3 месеца . Няколко години по късно се забих с едно кросово ЧЗ в опънато стоманено въже дали защото масата на мотора беше по голяма или въжето все пак има някаква еластичност и паднах върху трева пак си полетях ама синините бяха по малко . Превишена скорост с мотопед доста трудно се постига .
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Вие тия метри за нищо ги нямате... Най-високата скорост, развита от човек е 100 м. за 9,58 с. или 10,44 м/с, което прави грубо около 37,6 км/ч, а най-голямото разстояние, прескочено от човек на единичен скок е 8,95 м. Като имаш предвид, че това е постигнато съвсем целенасочено и в почти идеални условия. Т.е ако един трениран лекоатлет развие около 30-35 км/ч и скочи със зор 8-9 м., не виждам как един мотопедист със скорост 30 км/ч ще прелети над 10 м. Може да се пързаля и търкаля още на 100 м от мястото на падане, но няма как да прелети 15 м. А и ефектът на катапулта се проявява над определена скорост в зависимост от теглото на мотора и начина на сблъскване.
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Момци, дайте сега да не мерим метри и скорост ( за това има експерти-дознатели ) а да помогнем със съвет или адвокат колегата.
                        Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
                        0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

О898/686/494 - адв. Атанасов. Ако иска да му звънне и да му обясни за какво става въпрос.
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

Да,това препоръчвам и аз.Непременно консултация с адвокат.Всеки час е загубено време за теб.И тук ще ти се дадат адекватни съвети от изпатили,но всеки случай си е индивидуален и едва ли ще ти помогнат много.Успех!
                            Не казвай "Хоп" преди да си скочил

Коментар

Не го "хапете" колега. Първо- гражданския иск трябва да е към застрахователя по ГО на Бончев и второ - със сигурност адвокатите на застрахователя ще се опитат да докажат превишена скопрост, което обаче в най-лошия за колегата случай е съвина и не го лишава от обещетение.При подобен случай с кросов мотор съда отсъди 30 000 лв, при положение че моториста е без категория, без ГО и без регистрация, т.е. въобще няма право да е там.Позицията на съда обаче е че той си е изтърпял административното наказаниер за това (акт + лишаване от право на управление на МПС за 1 година) и няма никаква връзка с вината за ПТП. При друг случай при който моториста си е редовен отвсякъде обещетението беше около 50 000. Давам примери без да имам претенции за правна компетентност.
                              offroad фен
                              1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                              TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Ето нещо, което може да помогне на някой да си сметне "рекорда".
                                Имайте предвид, обаче, че точката на падане не е точката на която сте спрели след падането. Мястото на спиране е на няколко метра след точката на приземяване, тъй като има търкаляне.
                                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Untitled.png
Прегледи:1
Размер:12.6 КБ
ID:5432208
                                Тази зависимост не отчита въздушното съпротивление, но при скорости до около 50 - 60 (80) км/час, за обекти с концентрирана маса и прилична обтекаемост това не е проблем.
                                Последно редактирано от PlamPet; 02-12-12, 23:05.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X