Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Блъснаха ме!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Блъснаха ме!!!

Не знам дали това е правилното място и раздел, но ако админа реши нека премести темата.
    И такаа...
    На 23.11 в Дървеница близо до обръщалото на селските рейсове на бул. Климент Охридски, един ............................ решил, че ще сече 5 лентовото шосе без да се оглежда... Нямах никакво време за реакция и само успях леко да навия мотопеда и да се блъсна в калника. Прелетях 10-15 метра на прилична височина, но за късмет останах в съзнание по време на удара и успях да се сгъна и направя кълбо при приземяването. Резултата беше качествено счупен крак(бедро), сериозна кръвозагуба от раните причинени от счупените кости и доста по-дребни рани и натъртвания. Докато дойде линейката вече си лежах в кръвта...
    След доста операции и гадости сега вече съм горе-долу стабилизиран и да си призная, за мащаба на катастрофата смятам, че леко се разминах, за което допринесе и качествената екипировка.

Не си мислете, че съм карал бързо, движех се с 45-50 км/ч може и по-бавно, проблема беше, че грам не можах да намаля. Определено не съм фен на карането на мотор в града с повече от 50 !

Човека който ме блъсна се оказа сина на Ангел Бончев - Ангел Бончев(младши)....

Въпроса ми е какво ми предстои като задачи по съдебни, застрахователни и подобни дела и какво бихте ме посъветвали да направя. Интересува ме и финансовата част понеже разходите по операции и разни
    са доооста солидни.

Също ме интересуват и съвети по възстановяването, ако някой е преживял нещо подобно.

И ПАЗЕТЕ СЕ ОТ КУПЧИНАТА ИДИОТИ ПО ПЪТИЩАТА !

От: Блъснаха ме!!!

Слава Богу , че си оцелял..Пожелавам ти да се оправиш бързо..Аз все карам не с едно ами със 100 на ум и много пъти съм на косъм заради точно такива идиоти..Не бих могъл да ти отговоря на въпросите които си задал..тук някой ще ти отговори изчерпателно, но бих се радвал ако опишеш със свой думи до колко ти помогна екипировката..С каква екипировка караш..и как е "понесла" ударите..Това би било полезно да си направим изводи всички..Още един път УСПЕХ в оздравяването...
    ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Каската е най-важна. Карам с някаква марка Astone по патент на race-face, препоръча ми я продавача, за което съм благодарен. Цената и беше около 200лв. След удара в земята за пръв път видях как пяната или каквото там се ползва беше приело формата на главата ми. Визьора се оказа също доста здрав.

Коментар

Пита ли в онази асоциация на пострадалите от катастрофи? Не знам какви са, но питай за насоки или повече.

Коментар

Трябва да си пазиш всички бележки за плащанията които си правил по време на лечението си. Подай граждански иск към виновния, като държавното и частното обвинение трябва да се слеят в едно дело иначе виновния ще мине само с глоба.
          Защото животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни.

Коментар

Минах от там малко след сблъсака.Онзи си гледаше колата,и само присъствието на полицаите ме спря да слезна и да му я доначупя! Дано се оправиш скоро и без последствия!
            088пет722пет99
            http://www.hydropompi.com/

Коментар

Аз минах по този път преди 10години ,аз бях с мотор на главен път с предимство и от една пресечка изкочи един пендел с опел(без предимство) ,той беше с материални аз с счупена лява ръка .Дознателя беше приятел на ония рогач (и материално пдпомогнат от него) и мота нарочно дознанието и не го внеси в съда докато не изтече давностния период ,Опита се дознателя да ми пробута некви дребни за семки от името на рогача но аз не приех ,и те така ,това е правосъдието в България ,основано на метода ,,Който плаща ,той свири на свирката" Дано при теб да е по различно ,ама съм писемист .
              Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Щом има фрактура на бедро това е средна телесна повреда и би следвало задължително да има дело. Дали могат да се обединят държавното и частния иск ще кажат юристите. Ти си приготви документи за всички разходи, намери свестен адвокат и се въоръжи с търпение за 1-2-3 години съдебни разправии.

Коментар

Добре е че си се разминал с малко.Този го съди,дори и да се опитат да ти правят спънки,не се отказвай,а пък и знаеш,че целия този и още един форум са зад теб (другия е с 10 000 активни потребителя).Ако ще и син на Бойко да е,като се зашуми ще го осъдят,а и видяхме,че не е недосегаем въпросния.Съвет по тия точки не мога да ти дам,но знай че те подкрепяме
                  Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
                  feikot@abv.bg
                  Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
                    Пита ли в онази асоциация на пострадалите от катастрофи? Не знам какви са, но питай за насоки или повече.
                    Българска асоциация на пострадали при катастрофи
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Предполагам на първо място гражданската му отговорност трябва да покрие материалните и нематериалните щети. Гражданско дело със сигурност можеш да заведеш, но само юрист може да каже кога трябва да стане това и какво е необходимо, за да е успешно (взимайки предвид и практиката на съдилищата!). Лошото е, че наистина ще е дълго, но ти би трябвало да си на "далавера" ако не се откажеш.

Коментар

Не бих се почуствал на далавера, ако ще и 1 000 000 да ми платят
                        Благодаря за информацията колеги!

Коментар

Явно на 23-ти са открили сезона за отстрел на мотористи.......
                          И аз имах "щастието" същия ден да се потъркалям с мотора само че се разминах само с материални щети: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=155413
                          Пожелавам ти бързо възстановяване и дано го осъдиш хубавеца.
                          Оpel Frontera A КБ 2.8 TDI; Peugeot 206 2.0 HDI
                          Honda CB 919 Hornet
                          0898849413-Светльо
                          Кръвна Група: 0+

Коментар

Директно завеждаш дело, но срещу застрахователя където е сключена неговата ГО. Те са задължени да ти платят, но ще ти предложат възможно най-малката сума и ще те мотаят. Иска за подобна травма според мен трябва да е за около 100 000 лв, за да ти платят поне половина, но все пак се консултирай с адвокат.
                            offroad фен
                            1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                            TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

По случая би следвало да е заведено досъдебно производство (дознание). Неговият срок е 2 месеца, но най-вероятно ще има удължаване на сроковете.
                              В рамките на това производство ще се назначат съдебномедисцинска експертиза и автотехническа експертиза, а може и автооценъчна. Те ще определят:
                              - съдебномедицинската - какви са травмите и каква квалификация следва да им се присъди; (Тук е добре да се знае дали водача на автомобила няма да се окаже с травми)
                              - автотехническата - какви са причините за настъпване на произшествието и дали не е налице съпричиняване.
                              - автооценъчната - каква е стойността на материалните щети.
                              В зависимост от причините за ПТП и квалификацията на материалните щети, може да се повдигне обвинение само на водача на автомобила (ако само той е причина за настъпване на ПТП, ако няма нематериални щети за него и ако материалните щети по неговото возило не са чак толкова големи) или и на двама ви, ако ти си в съпричиняване и са налице големи материални щети и или неимуществени щети на водача на л. а. (травми от нараняване или психични такива).
                              Казах, че срокът на дознанието може да се удължи. Това обичайно се получава, когато и двамата започнете за протестирате изводите от експертизите и т. н.
                              Добре ще е в рамките на това дознание да поискаш служебна бележка, че има възникнало ПТП, че в резултат на него са настъпили еди какви си вреди, но без да е определена вина, тъй като тя в крайна сметка се определя от съда. С тази бележка отиваш при застрахователя на виновния (независимо дали ти също си виновен) и предявяваш някакъв иск. Също се явяваш и при твоя застраховател и го уведомяваш за ПТП-то. Това се налага, за да може по-късно, ако се окаже, че сте в съвина, лихвите по обезщетенията да не се лепнат на теб.
                              Никой обаче от застрахователите няма да предприеме каквито и да било обезщетявания, докато въпросът с вината не се изчисти, а това става само с присъда или с друг надлежен акт (защото има и такъв вариант).
                              В съда нещата могат да се развият за един ден (още на първо заседание), но може и да се проточат с години.
                              Има и още една възможност - ти да се откажеш от наказателно преследване, но това трябва да стане само ако по някакъв начин имаш гаранция, че вината на другия ще бъде установена с влязло в сила нак. постановление. При този вариант, с документа за вината тичаш при застрахователя. Там обаче може и да се разочароваш, защото предложението ще е оскърбително. Ако не го приемеш ще се наложи да заведеш граждански иск и всичко може да започне отначало - експертизи, спор за вина и т. н.
                              Не си мисли, че твоята преценка за невинност ще бъде споделена и от тези, от които зависи разрешаването на случая. Съдът по презумция раздава справедливост, но също така той се явява арбитър в състезание между две страни. А спечелването на едно състезание е и въпрос на "спортен шанс".
                              В крайна сметка, най-добре е да си намериш печен адвокат (повереник) и то още във фазата на досъд. производство.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X