Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Всичко за Балкан 50, 75, 250

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Всичко за Балкан 50, 75, 250

Първоначално публикуван от valyo_valentinow Преглед на мнение
    Как се сваля лоста за скоростите (крачни)?
    Вадиш манивелата (избиваш й контрата като внимаваш да не й подбиеш резбата) откопчаваш лоста от ябълката на плочката и дърпаш...
    А под щифта трябва да има една клапа с прорез отгоре за щифта.

Коментар

Първоначално публикуван от Никола Преглед на мнение
      Вадиш манивелата (избиваш й контрата като внимаваш да не й подбиеш резбата) откопчаваш лоста от ябълката на плочката и дърпаш...
      А под щифта трябва да има една клапа с прорез отгоре за щифта.
      Е тия ябълки как се махат с бой ли? За манивелата ми е ясно махнах я. За кой щифт говориш за клапата с прорез?
      Благодаря!

Коментар

Е тия ябълки как се махат с бой ли? За манивелата ми е ясно махнах я. За кой щифт говориш за клапата с прорез?
        Благодаря!
        Ябълките вътре имат една такава кофти зегерка и се вадят примерно с отвертка малко по-широчка запъваш я на плочката и завърташ и трябва да се "разкопчее". Както е капачето на карбуратора имаш 4 дупки нали съответно 2 за болтовете, едно за жилото на гаста, а четвъртият отвор е за щифта(който може да е изчезнал през времето и пространството... ) Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1126770U.jpg
Прегледи:1
Размер:146.8 КБ
ID:5324611 Клапата е вътре и вероятно също е изчезнала...
        Последно редактирано от Никола; 03-12-11, 21:36.

Коментар

А от друго нещо дали няма да стане карбуратор?
          Впрочем този който е на снимката какъв е, по-точно колко е голям ... 16 ?
          Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
          Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
          Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Първоначално публикуван от Faca Преглед на мнение
            То принципно много работи стават, ама след време... По-късно решаваме, че балканчето е абсолютен трошляк и го изхвърляме, но това като ни мине мерака... А това "16" нещо не мога да те разбера какво означава? Карбуратора си е оригинален, снимката не е моя първата попаднала от гуглето е просто...

Коментар

Ябълките вътре имат една такава кофти зегерка и се вадят примерно с отвертка малко по-широчка запъваш я на плочката и завърташ и трябва да се "разкопчее". Както е капачето на карбуратора имаш 4 дупки нали съответно 2 за болтовете, едно за жилото на гаста, а четвъртият отвор е за щифта(който може да е изчезнал през времето и пространството... ) [ATTACH=CONFIG]390047[/ATTACH] Клапата е вътре и вероятно също е изчезнала...
              С карбуратора се оправих. И с тия ябълки се оправих, проблема беше че "майстора" преди мен ги беше направил да не се изваждат.
              Имаше проблем със съединителя и него го оправих даже май сложих една плочка повече щото имам 2ри двигател и станаха общо 4 диска.

Коментар

Ето на какво попаднах вчера. http://scoot.bg/home/59-balkan-.html
                Много добре изглежда!

Коментар

Здравейте приятели,искам да споделя относно въпроса с карбуратора,че на 50 кубиковата версия много добре пасва карбуратор от Симсон и работи перфектно,един познат пък беше слагал карбуратор от Карпати обаче нещо много му давеше е не можеше да се форсира,иначе по-принцип тези оригиналните на балкан много бързо се запушват и се налага често отваряне.Успех на всички!

Коментар

Първоначално публикуван от Faca Преглед на мнение
                    19-ки са 16-ки са на Балкан 75

Коментар

А това "16" нещо не мога да те разбера какво означава? .
                      Става въпрос за големината на карбуратора
                      Последно редактирано от valyo_valentinow; 09-12-11, 12:55.

Коментар

Re: От: Всичко за Балкан 50, 75, 250

Ставва въпрос за цолажа на гумите
                        Всъщност става въпрос за диаметъра на дифузьора на карбуратора.

Ако се сглоби и регулира правилно, неговият си карбуратор върши работа. Този от Симсон е по-хубав, обаче (като цялата моторетка)
                        Само не разбирам защо тази тема е при тежките експедициони машини
                        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Здравейте , и аз съм собственик на Балкан 50 и на мен ми се счупиха скоростите . Тоест немога да го включа на скорост.
                          Аз го карах нормално не блъсках скоростите дори съвсем леко си влизаха.Но бях дал на някой да кара и тои като се върна нямаше скорости ..
                          Предложение какво да правя ?

Коментар

Първоначално публикуван от d3lk0 Преглед на мнение
                            Здравейте , и аз съм собственик на Балкан 50 и на мен ми се счупиха скоростите . Тоест немога да го включа на скорост.
                            Аз го карах нормално не блъсках скоростите дори съвсем леко си влизаха.Но бях дал на някой да кара и тои като се върна нямаше скорости ..
                            Предложение какво да правя ?
                            Разглобяване на двигателя.

Коментар

Привет и от мен на всички и най вече на гордите собственици на мотопедите и мотоциклети Балкан аз също съм ценител на тази наша българска марка с здраве да си ги караме отностно ремонтите аз веднъж си правя ремонт и повече не пипам това дори въжи и за мотопеда Балкан 50 . Поздрави и с най добри пожелания !

Коментар

то зависи много и от карането. Това са машини които нетърпят много на натоварване. Ако си го караш внимателно можеш да караш с него дълги години.Аз самият имах Балкан 50.Баща ми ми го купи за да се науча да ремонтирам.Сега ми купи кросов мотор,а бесния Балкан го подарих на дядо ми,които си го пази и до сега не се е налагало да го правим.А да не споменавам че изобщо незнаем на колко километра е моторчето . Поздрави!
                                [IMG]http://htftp.domainbg.com/MARINHAKER/MARINHAKER/marin2.JPG[/IMG]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X