На Лобош откъм Радибош много риба излиза, главно каракуда, бабушка, уклей и костур. За два до три часа се прави нормата, като повечето риби са над 300 грама. Възможни са удари и на шаран или 1-2 кг каракуди. Абе с две думи, голям риболов става, утре пак съм там.
Другата седмица съм в близост до яз.Йовковци и ще съм на него ако не всеки ден то през ден така, че ако имате информация, моля споделете. Къде, какво и на какво???
Колеги някой има ли представа как е положението на яз. Ал. Стамболийски край Севлиево? Преди около месец ходихме с 1 преспиване и резултата беше ужасно слаб( 6-7 дребни каракуди и 2-3 маломерни голи шаранчета, които разбира се пуснахме обратно във водата). На пружините почти не се обади, всички колеги бяха недоволни и някои доста бързо си тръгнаха. Чудя се дали причината за слабия улов е прекалено високото ниво на водата или нещо друго? Моля ако някой е ходил там скоро да сподели как е минало. Поздрави.
Днес с брата ходихме по Искъра след Койнаре по точно на Къчовското, ако на някой му говори нещо.
Ако си тръгнал за уклей не е проблем да направиш нормата за 2 до 3 часа, едрата риба никаква я няма.
За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
0878 79 20 61 Борис
Вчера 14/07/12 г. решихме да направим един излет на яз.Лобош!
Местата който бяхме набелязали бяха от към устието на язовира,като се влиза за към тях от към с.Прибой.
Идеята ни беше да стигне точно срещу Радибош.
Пътят е от с.Прибой в ляво по мост на Арката и веднага в дясно по асфалтов път успореден на реката(реката се пада от дясната ни страна).
Първоначално има около 500 метра асфалт и после черен път(много зле)!
Черния път е няколко километра и има няколко локви(стигащи до средата на вратата на джипа и на няколко места дълбоки колковози със голям вираж!
В крайна сметка стигнахме до местата с малки поражения(смачкан калник и откачена броня) и се оказа,че има не повече от 5 места и те бяха заети от колеги (с джипки)!
Препоръчвам ако някой има намерения да ходи в този участък от язовира да смени дестинацията!!!
След неуспехите ни да намерим място там се отправихме към Радибош кадето беше като на митинг и с много ограничена сянка,но място намерихме
Излизаха предимно червеноперки(едри),каракуди,уклей(едър),костур и лин.
Захранихме със захранка на "Сенсас",жито,царевица и бял чевей,като за сръв пробвахме всичко,но няй резултатен беше белия червей.
Такъмите бяха плувки,повод 0,12 и куки 12ти номер.
Риба даваше дори в жегата!
Аз имах три сериозни късания,а приятелчето ми хвана доста приличен лин,рибите излизаха на 5 метра от брега на дълбочина между 3 и 4 метра.
Спрямо жегата която беше и малкото време което издържахме хванахме доволно
NO PAIN NO GAME!
Kawasaki KMX125 / Jeep Cherokee Sport 2.5i
gsm:0887 52 67 55/0878 52 67 55
На яз.Жребчево(по точно р.Тунджа,под моста за Нова Загора)от снощи до днес на обед хванахме двадесеттина дребни(200-300гр.)платички и някой друг дребен хишник(щука и костур)активни само рано сутрин.Лошото е,че горе под Римския мост циганите са напълнили няколко кофи с дребна рибка с рачилата и отново няма кой да ги контролира.Иначе преиграват интересни екземпляри,НАСЛУКА
Днес ходих за няколко часа до гьола на летището(Враждебна) и след като си открих перфектната дупка в шавара на около 5 метра от брега,започнах да подхранвам с жито и бял(шарен)червей и половин час след това вече имах резултат
Такъма 0,16 основно,0,12 повод и кука 12 номер бяла,тънка с късо рамо,плувка 3 гр. подвижна тънка и дълга!
Стръвта: бял/червен/бял/бял, общо четири
Кълванетата плахи и продължителни.
Хванах общо 5 лина и няколко костурлета
NO PAIN NO GAME!
Kawasaki KMX125 / Jeep Cherokee Sport 2.5i
gsm:0887 52 67 55/0878 52 67 55
Коментар