Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Kъде кълве?

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Kъде кълве?

Аз на яз. Искър бях пълно капо. Само една платика за 2 дена - до бункера.
    [IMG]http://forum.offroad-bulgaria.com/attachment.php?attachmentid=79977&stc=1&d=1237313877[/IMG] Дискавъри 2 , ТД5

Коментар

Тази година Дунав не ни посрещна добре, всяка вечер дъжд, и никаква риба! Захранвахме едно място 3,5-4м. дълбоко, със сравнително бавно течение, сменяхме стръвта и....нищо! Само едната вечер ни посети "сомската детска градина"-3бр. по 300-400гр., които след голяма радост бяха внимателно пуснати на произвола на "рибарите от Енергоразпределение". А дали заради тях/токаджиите/ така ни "вървя"
      "Make love, not war!"

Коментар

Същата работа-капо.Два прилични морунажа и четири сомски бебета,за два дена.Двете ги пуснах по живо по здраво,другите така бяха нагълтали кука 4/0,че не оживяха докато ги откачах.В неделя към 10 и това "имане" отсече и само се пържих на брега до 3 часа.Водата качва много и риба трудна работа.Утре ще пробвам на един язовир,даваше бяла и читави шарани миналата година.

Коментар

аз колеги бях на пясъчник ,валат от всякаде

Коментар

Първоначално публикуван от belq Преглед на мнение
            аз колеги бях на пясъчник ,валат от всякаде
            Къде точно беше отседнал на Пясъчник

Коментар

Здравейте колеги.За разлика от миалата седмица риболова на тролинг на яз. Копринка не даде добри резултати.4 маломерни сулки.....които пратих да повикат бабаси .....но тя старата така и не дойде дано при вас да да е имало по добра слука.

Коментар

На Дунав на село Пожарец от петък след обяд до неделя 16.30ч на въдици от брега нищо Дади само едно едно сомче на кльонк

Коментар

И във румънско два дни сме капо,явно по целит Дунав е така,колеги хванаха на Гаргалъка някое дребно шаранче но със големи мъки!Рибата е само във чуканите защото само там кълве,явно хвърял все още хаивер!

Коментар

Прав си колега и ние с колегата стинахме до това мнение (рибата хварля хайвер още) . От местните рибари ( пожарево) рабрах че са изкарали 5кг. шаран пълен с хайвер ! А една шайка пък спомена че преди дни се е биел в плиткото шарана яко .
                    И така и ние стигнахме до този извод .
                    flash-gsm team

Коментар

Вчера изживях поредното си фиаско-не можахме да вдигнем от дъното около 40 килограмов сом,независимо,че си изпорязахме ръцете с влакното.Бях на риболов на сулка,почти в Кърджали-под ОЦК на Студен кладенец-пръчката хвръкна като сламка,успях донякъде да овладея нещата,но се запъна-влакно плетено 0.20 на подвижна плувка на един дебел уклей за стръв.Отначало се показа на около 30 м от брега-преди да потъне и мангалите-таранкаджии се разбягаха,но след това заби надолу и 2 часа си играхме с една набедена "гуменетка"да го вдигнем-въртеше я като фарфалак и накрая скъса влакното и ...толкова.

Коментар

Колега аз такова изживяване сам нямал но сам намислил ко да правя.Да си срежа влакното и да си му вържа една туба 5лт от мин. вода и да го пробвам колко ще издържи.Това е само замисъл де още не ми се е случвало

Коментар

Първоначално публикуван от Мариян Маринов Преглед на мнение
                          Колега аз такова изживяване сам нямал но сам намислил ко да правя.Да си срежа влакното и да си му вържа една туба 5лт от мин. вода и да го пробвам колко ще издържи.Това е само замисъл де още не ми се е случвало
                          Казвали са ми, че див шаран потапя туба от 10 л. на Цонево
                          Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                          Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                          ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Идеята е да се измори и да доди при бати .Колко време ще я държи под вода??

Коментар

Първоначално публикуван от Мариян Маринов Преглед на мнение
                              Идеята е да се измори и да доди при бати .Колко време ще я държи под вода??
                              Тя идеята ми е ясна, ама с лодка търсели тубата, излизала бая далеко... То и да се измори, ако не знаеш къде е язък за рибето.

Лично аз предпочитам мъжка борба, пръчката у ръце, аванса да свири и който пръв се предаде. Обикновено рибето си отива без кука в устата след снимка. Обаче както винаги съм казвал, взимам риба само колкот мога да изям на едно сядане със жената и децата. Така, че има и рибета дето не ги пускам. Макар преди 2-3 години беше, за един дивак шаран (4 кг) чак ми се доплака, живя в бидон 2 дена, но дочака да ми се върне детето, че да го сготвим. Вече мислех да ходя да го пускам обратно.
                              Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                              Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                              ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

За пореден път се убедих,че когато риболова не върви добре въпреки,че използваш всички знания и стари записки е време за нестандартни решения.И аз като всички колеги които бяхме днес на яз.Копринка се насочихме към устието и плитчините на всички ръкави.Където обикновенно по това време се ловят доста бели риби на тролинг.След 2ч.влачене с плитко газещи воблери и слизащи до4и5м.в переспективните спрямо други години райони,хванах 5-6 маломерки които си тръгнаха,и само една стойностна рибка 800гр.Тогава реших да пусна тежката артелерия която принципно е за есенния сезон,тези които газят над 6м.и се насочих към по дълбоката част на язовира.И стана чудоуспехът ме споходи.на дълбочина от 15-19м.хванах 2 класни риби съответно 2.300и4кг.Повъртях се още около 30мин.из района ...нямаше повече удари...и реших да не насилвам повече късмета.ПОЖЕЛАВАМ НАСЛУКА НА ВСИЧКИ КОЛЕГИ

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 10 потребители онлайн. 0 потребители и 10 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                                X