До: Kъде кълве?
Вчера открих и аз сезоня най-накрая
Начинаещ рибар съм,но за сметка на това се почувствах много добре след като извадих 4-5 прилични Платики
Общо цялата група искарахме около 15-тина килца Платика и едно симпАтично Кленче
Дейтвието се развива на устието на яз.Искър ,въпреки силния вятър успях и огИн да запаля
Вчера открих и аз сезоня най-накрая
Общо цялата група искарахме около 15-тина килца Платика и едно симпАтично Кленче
. Така се разбрахме по телефона, че от острова, който лятото като падне водата става полуостров, хванахме към стената вместо към устието. На сонара показа риба само на едни скали на около 1-1,5 километра от острова в дясно по посока на движение къв стената. Там през лятото сме имали добра слука. Обиколихме тук-там - нищо. Пореден телефонен разговор и обратен завой към устието. Да ама с 5 коня мотор и лодка 4,2м си е бая пътуване. Забравяш за глисиране и просто се наслаждаваш на гледката. Докато стигнем, беше станало един след обед и рибата беше спряла да кълве. Вадеха се епизодични риби. Помотахме се 2-3 часа и нямахме пипане. Във водата имаше страшно много боклук и по воблерите постоянно се закачаха някакви клонки. Понеже бензина ни свършваше, решихме да се върнем при острова, и утре рано сутринта да дойдем пак. Това беше поредната грешка, защото късно след обед пак се разкълвало, докато в неделя до обяд беше пълно мъртвило. Тогава лодките плъзнаха от устието към острова да търсят слука. Като се разминавахме всички отчитаха резултат 0:0. Само едни момчета се похвалиха с една бяла на воблер но не на влачене а от лодката със замятане.

/ се съобразяваме с този факт, а бракониерите само чакат да им "опразним" брега. Та в тази светлина се надявам през цялата забрана нивото да е високо и брега недостъпен.
Коментар