Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Толстолоб не кълве ?!?!?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Толстолоб не кълве ?!?!?!

[QUOTE=Пламен Петров;769485]ДА, ДА !
    Днес докато си скубях уклейки и каракудки на едно язовирче, при доста силен вятър

Браво Колега,

Аз ходя всеки петък-неделя в Раждавица. По нашия край в Струма рибата доста намаля затова се оглеждам за язовирчета в околността. Кой е този водоем и какъв му е статута ? Питам те защото виждам, че си от Кюстендил.
    LR 90 - 1990, 2.5 TD заменен от Andro160 с 300 TDi
    LR Defender 110 - 2003, TD5
    Honda CR-V II - 2004, 2.0
    тел. 0887 581 738

Коментар

[QUOTE=nedon;771136]
      Първоначално публикуван от Пламен Петров Преглед на мнение
      Браво Колега,

Аз ходя всеки петък-неделя в Раждавица. По нашия край в Струма рибата доста намаля затова се оглеждам за язовирчета в околността. Кой е този водоем и какъв му е статута ? Питам те защото виждам, че си от Кюстендил.
      Това язовирче се казва Будаковица. Намира се над с. Усойка, малко след ресторантчето на Бай ти Миро, в ляво на около километър. Язовирчето е собственост на един приятел, който изгради хотелски комплекс и за гостите е безплатно. Предполагам, че ако отидеш, хванеш нещо и го оставиш на ресторанта , нямат да имат нищо против
      Ти като идваш всеки петък, телефони нямаш ли ?
      На толкова години станах, а още не съм видял катафалка с ремарке!

Коментар

[QUOTE=Пламен Петров;771424]
        Първоначално публикуван от nedon Преглед на мнение

Това язовирче се казва Будаковица. Намира се над с. Усойка, малко след ресторантчето на Бай ти Миро, в ляво на около километър. Язовирчето е собственост на един приятел, който изгради хотелски комплекс и за гостите е безплатно. Предполагам, че ако отидеш, хванеш нещо и го оставиш на ресторанта , нямат да имат нищо против
        Ти като идваш всеки петък, телефони нямаш ли ?
        Имам телефон - 0887 581 738. От малък свикнах с дънния риболов, масата, ракийките и т.н. Затова избирам по Струма места със сянка и удобни за дъно. Често ходя и на Преколница - мой приятел го купи и той твърди, че е изследвал водата и тя е ОК. Този уикенд се чудя на къде.
        Поздрави и много успешни излети.
        LR 90 - 1990, 2.5 TD заменен от Andro160 с 300 TDi
        LR Defender 110 - 2003, TD5
        Honda CR-V II - 2004, 2.0
        тел. 0887 581 738

Коментар

На Преколница не съм ходил от години, а сега дали не е още студена водата ?

Коментар

А каква е цената на един ден риболов на това язовирче Будаковица?

Коментар

когато толстолопа не кълве прибегнето да този метод:
              - вземате от магазин 2 пакета ванилия с коноп, 1/2 кг кюспе,1/2 кг галета,бял хляб наронен на трохи..1/3 от това се изсипва на 1 м от брега.На осн.влакно с диаметър 0,50-0,70 мм се нанизва малка плувчица с тегло 0,5 -1 гр.Повода е плетен и е с диаметър 0,10 мм и дължина 40 см.Куката е № 2-7 тънка, бяла на цвят.Желателно е да е полуорловка.Тежест не се поставя никаква.Следи се движението на плувката.При най малкото съмнение за кълване се засича незабавно.Стръвта е троха.Мнението е на мой приятел риболовец и журналист Николай Светлев-доцента , който е много на вътре в риболова.Изпробвал съм този метод на един водоем в близост до гр.София и дава добри резултати като изавдените екземпляари са с тегло от порядъка на 3-10 кг

Коментар

Приятелчето се върна от язовир Искър с толстолоб 25кг. Рибата уловена на тролинг, воблера в устата... Ето и снимки:

Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.

Фронтера-Б ДБ 2000г. 2.2DTI

Коментар

Е, вече спирам да се "учудвам" и да гледам с недоверие всякакви "рибарски" истории

Коментар

Първоначално публикуван от nemirko Преглед на мнение
                    Приятелчето се върна от язовир Искър с толстолоб 25кг. Рибата уловена на тролинг, воблера в устата........
                    Според мен е закачен случайно за устата от преминаващия воблер. Толстолобът е заклет вегетарианец. За разлика от шарана , който след определени килограми може да бъде ловен и на рибе. Да гони воблер и да се закачи след атака ми се струва меко казано невероятно. Лично мнение.

Коментар

Преди 7-8 год. на кея на "Перла" хвърлях за чернокоп на блесна и при поредно замятане удари калкан,с блесната в уста,така,че изключения винаги има
                      А за толстолоб в момента в Бургас е модерно да ходят на "Ясна поляна" с много захранка-10-15 кг. и малка плувка,както го описа колегата,хубаво е към захранката да се слага мляко на прах за да прави облак
                      SUBARU LEGACY 2.2 4WD GX
                      0878299791

Коментар

Друг също успешен метод за ловене на толстолоб е на тапа. На влакното се слага тапа за риболов на щука, а на метър под нея се монтира пружина или друг тип хранилка с рехава захранка, в която се набиват куките. Замята се на 25-30 метра от брага кадето рибите са групирани и се чустват по спокойни. Успех !

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                          За разлика от шарана , който след определени килограми може да бъде ловен и на рибе.
                          Извинявам се за офф-а,ама шарана става хищник поради глад или тем подобни обстоятелства,като пренаселване с други мирни риби,а размера му не е от значение....ловил съм и каракуди даже на кубинки,и шаранчета не по-големи и двата вида от 300грама.....на един и същ водоем.Ако има някой пишещ тук от Айдемир примерно или околията,за големия Айдемирски язовир говоря.
                          Който пие бира не умира,но не трябва пил да шофира :!: ;)

Коментар

Първоначално публикуван от suhia_ribar Преглед на мнение
                            Извинявам се за офф-а,ама шарана става хищник поради глад или тем подобни обстоятелства,като пренаселване с други мирни риби,а размера му не е от значение....ловил съм и каракуди даже на кубинки,и шаранчета не по-големи и двата вида от 300грама.....на един и същ водоем.Ако има някой пишещ тук от Айдемир примерно или околията,за големия Айдемирски язовир говоря.
                            Възможно е. Моите наблюдения обаче не са свързани с гладуващи шарани. По принцип шаранът си е всеяден, ловил съм го и на бубонка/черница/ и на джанка. Естествено в близост до такива дървета надвесени над водата. За разлика от него обаче толстолобът е тотален вегетарианец.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                              Възможно е. Моите наблюдения обаче не са свързани с гладуващи шарани. По принцип шаранът си е всеяден, ловил съм го и на бубонка/черница/ и на джанка. Естествено в близост до такива дървета надвесени над водата. За разлика от него обаче толстолобът е тотален вегетарианец.
                              Аз до сега не съм виждал "прахосмукачка" за разделно събиране,схващаш,нали?
                              Който пие бира не умира,но не трябва пил да шофира :!: ;)

Коментар

Първоначално публикуван от suhia_ribar Преглед на мнение
                                Аз до сега не съм виждал "прахосмукачка" за разделно събиране,схващаш,нали?
                                Съгласен съм. Само че едва ли си виждал и прахосмукачка която да гони боклука. Точно затова и казах по-горе, че закачането на толстолоб с воблер е възможно , но случайно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X