Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Уловиха сом с тегло 112 кг

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Уловиха сом с тегло 112 кг

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
    Че без да го трепя животинчето не мога ли.
    +1
    Грехота е да убиеш такова животно. За да стигне тези кила сигурно е на доста преклонна възраст и заслужава да живее. И аз бих го пуснал след като се нащракам на фото с него.

Коментар

efreytora: На Даркая от кога не си ходил ??
      Да преди години имаше и вода и риба ... сега има само озлобени брадати бракониери бомбаджии от същото това село! Щото вече няма риба.
      Това с бомбите са го правили пред мен!

А за язовира .... Да ще го направят ... и по-добре според мене .... след време може и някоя рибка да се завъди.
      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Румене,прав си само изроди по реката,взеха и някакви машинки руски за ток,просто след тях не остава нищо,нека да направят язовир по-добре ще е,но добре знаеш кои са майсторите на района.Отделно пък ти е известно какви прасета на Елхово и Овчарица са вадени на съри.Само дето не искат да си показват снимките.Привет.
        Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
        "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
        "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
          А тва за водолазите с белите коси съм го чувал и за яз Кърджали и за язИвайлов град
          Явно всеки район си има легенда за неговия си язовир.
          При нас от години се носи легендата за белите коси на водолазите и 300 кг сомове в близост до стената на яз.Искър.

А това да видиш 112 кг риба си е удоволствие за окото, а камо ли да я хванеш. А че я е пуснал си е достойно за уважение.

Коментар

Така. Този сом излезе на 1-во място в един от авторитетните сайтове за снимки на улов на сом в Европа и постави името на България най-отгоре. Ето листата с класацията:

http://xvella.free.fr/photos/stats-e...1?sub=0&cntp=2

Кликнете с мишката върху номера преди името и ще видите снимката.

Коментар

Крайно време беше и в друго да сме първи ,не само в престъпността...
              B+

Коментар

Привет , колеги!
                Имах шанса да бъде по "същото време на същото място". По точно групата от Пловдив дойде два дни след нашата. Ще се опитам да кача някоя и друга снимка:

На долната снимка са бившия шампион в ляво/ Емо от София / и настоящия в дясно / Краси от Пловдив/

[url=http://g.imageshack.us/g.php?h=509&i=047ot3.jpg][/

А тази мога да нарека 2х112 кг./ едното е моя милост/

Повече снимки и инфо можете да видите тук:

http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=15377

Приятно разглеждане!

Коментар

Поздравления, много голямо животно.

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                    Колеги това за побелелите коси от гледката на сомове чудовища е мит повсеместно разпространен - в моя малък роден град с гьолченценце дето за голям се смята шаран над 2 кила също "са били влизали водолази на стената" и като мита за дъгата, "излезли с посребрени коси".

Истината е, че едри сомове има, има и уловени такива, колеги с харпун са взели близо 100 килограмово рибе(мога да ви покажа снимки), само дето са имали късмета да го уцелят почти смъртоносно(от упор с дебела стрела) или е било нещо болнаво.

Преди време аз помня снимките на 150 килограмовия от Кърджали, ами като зяйне тази ми ти паст глътва варел за нафта 300 литра без грижи

Който му стиска да се бори с такива животни ОК, на мен не ми стиска, може да ме убие за миг само при желание а дори и в старанието си да се спаси.

Умната с размерите и наслука

Поздрави,
                    Имаш ли ги още снимките на 150 килограмовия сом?Ако ги имаш... давай насам.

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                      Колеги това за побелелите коси от гледката на сомове чудовища е мит повсеместно разпространен - в моя малък роден град с гьолченценце дето за голям се смята шаран над 2 кила също "са били влизали водолази на стената" и като мита за дъгата, "излезли с посребрени коси"...
                      +1. Преди две седмици обсъждахме тази вечна история, пиейки гореща бира край стената на язовир "Въча", който май е от най-дълбоките в Европа - 126 м при стената, където сомове-страшилища от векове дебнат да ти пребоядисат косите.

Но аз тоя случай го знам за язовир "Ивайловград", а по-точно там за първи път го чух. А преди да го чуя за втори път не щеш ли прочетох един разказ на добрия писател Александър Куприн (1870 - 193. Но там работата е край някой бряг в Черно Море. И когато водолазът трескаво излязъл, казал само "Видях, видях..." И завинаги онемял и полудял, и вече никой не може да разбере какво е видял.

По-впечатляващо от бели коси...

Май нашият мит не само е стар и всеобщ, ами и е преписан, при това бездарно. Но знае ли човек? Може би в миналото, край някоя стена...

Поздрави!
                      Искам България чиста!

Коментар

Първоначално публикуван от to6ko123 Преглед на мнение
                        Имаш ли ги още снимките на 150 килограмовия сом?Ако ги имаш... давай насам.

Не я пазя тази снимка защото, само снимката на чудовището тежеше към половин кило

Мисля снимките бяха във вестник Риболов или както там се казваше...

А може и да греша, беше поне преди 10 години...
                        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от vokel Преглед на мнение
                          в подмолите след стената на язовир "Студен кладенец",има едно местенце,известно доколкото си спомням като "Шейтан кюприя"/така мисля ,че беше т.е."Дяволски мост",
                          Баща ми е от този край (Хасково) и с него преди много често обикаляхме язовирите да се правим на рибари и натоз въпросния дяволски мост (или дяволска река) съм ходил доста пъти. Наистина дори отвънка изглежда супер страшно щото то изглежда като една тясна цепнатина в скалите и по надолу в цепнатината черна вода. Баща ми разправяше че водолазите стигнали не знам си колко метра и ги е хванало шубето уж. Било много тъмно и тн и тн. 100% там има такива сомове, но 100% тва за косите не е вярно де. А и под въпрос малко как са успели да ги видят тези сомове де.

Сигурно подхождам малко наивно към въпроса, но кат се запозная с този 300 кила сом под водата освен че ще е супер страшна гледка кво ще ми напраи толкова, тва не е акула все пак?!
                          [img]http://images26.snimka.bg/005951842.jpg[/img]

Коментар

Първоначално публикуван от SIRIUS Преглед на мнение
                            Баща ми е от този край (Хасково) и с него преди много често обикаляхме язовирите да се правим на рибари и натоз въпросния дяволски мост (или дяволска река) съм ходил доста пъти. Наистина дори отвънка изглежда супер страшно щото то изглежда като една тясна цепнатина в скалите и по надолу в цепнатината черна вода. Баща ми разправяше че водолазите стигнали не знам си колко метра и ги е хванало шубето уж. Било много тъмно и тн и тн. 100% там има такива сомове, но 100% тва за косите не е вярно де. А и под въпрос малко как са успели да ги видят тези сомове де.

Сигурно подхождам малко наивно към въпроса, но кат се запозная с този 300 кила сом под водата освен че ще е супер страшна гледка кво ще ми напраи толкова, тва не е акула все пак?!
                            Едва ли има,но знае ли човек... може некой да го е фанал чернобила.. Иначе... знам ли кво може да ти напраи... за 300 кила може и да те глътне... нека по-просветените да кажат.Предполагам ако нищо нему правиш нищо няма и да ти направи.

Коментар

Гледал съм клип как сом може би над метър и половина вижда плуваща патица по повърхността, и просто си я хапна, и си я занесе долу на дъното та агресивни хищници са, когато пожелаят...

Сом над 200 кила може да погълне не много едър човек, поне пастта му позволява а дали ще го направи е друга бира...
                              Бъдете живи и здрави!

Коментар

Да тва за патицата и аз го знам, но аз не оценявам като патица и смятам че влезна ли под водата ще се е умел на момента, не знам водолазите с харпуните как се доближават наистина.
                                [img]http://images26.snimka.bg/005951842.jpg[/img]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X