Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Уловиха сом с тегло 112 кг

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Уловиха сом с тегло 112 кг

Уловиха сом с тегло 112 кг и дължина над 2,5 м. Чудовището е нов национален рекорд. Повече по темата тук:

http://forum.nariba.com/viewtopic.ph...er=asc&start=0

До: Уловиха сом с тегло 112 кг

Свалям му шапка, че го е пуснал . БРАВО.
    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Мдаа, страхотен улов. Ето запис от репортажа по Нова, който не го е гледал.

Коментар

От кога чакам да удари такъв че да го пусна.
        Бабата не ще да кълве. Само някви пубери недорасли.
        Сигурно се плаши от въдицата.

Коментар

Пламене има лесно

В някой частен водоем и хващаш харпуна мога да покажа някой снимки на такива прасета остреляни под вода у нас

На мен лично обаче не би ми стискало да дръпна спусъка на нещо по-тежко от мен и то особено ако съм му на гости в неговата къща и квартал...

Поздрави,
          Бъдете живи и здрави!

Коментар

С харпун после няма да мога да го пусна(жив).

Коментар

Така е прав си за съжаление. но можеш да нахраниш едно село бедни гладни старци, както правят мои познати при непредвидено голям улов...

Поздрави,
              Бъдете живи и здрави!

Коментар

Аз не съм голям специалист в риболова,ам знам със сигурност ,че преди време Мишо Царя от Кърджали беше хванал ,къде ,къде по голям сом от тази "рибка"Ама нали си е стар бракониер ,много ,много тогава не се шумеше.
                Между другото ,разправяли са ми местни от с.Поточница ,Кърджалийско,че в подмолите след стената на язовир "Студен кладенец",има едно местенце,известно доколкото си спомням като "Шейтан кюприя"/така мисля ,че беше т.е."Дяволски мост",та там са се спускали водолази с някаква цел,когато са изплували са били с чисто бели коси.Причината е ,че долу в "подмолите",имало сомове по 300-400кг и гледката била ,неописуема.
                Сега /вчера бях там/жалузите на язовира са спрени ,защото се изгражда ВЕЦ и от страната на бившето помощно училище има всекидневно кибици готови да се похвалят с нещо такова. Спирам ,че много "рибарска"стана ,с тези300-400кг ,но е истина.
                B+

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                  Така е прав си за съжаление. но можеш да нахраниш едно село бедни гладни старци, както правят мои познати при непредвидено голям улов...

Поздрави,
                  Че без да го трепя животинчето не мога ли.

Между другото такъв сом (над 100кг) закачиха пред мен на "Студен кладенец". Бяха хвърлили на дъно за бяла риба. Пръчката беше някаква бъмбучка и изобщо не можаха да го обърнат. Пък и жилката беше като за бяла риба. Влезнаха с една надуваема лодка и стана така че сома ги беше хванал, а не те него. След три часа фас на жилката и се пребраха щото стана доста тъмно.
                  След две три седмици го видяхме умрял на брегът.
                  Това сома над 100кила е умно ша знаш. Все кълве на такива дето не могат да го изкарат.

Коментар

Мишо Саря го даваха по канал1 и весниците писаха.
                    Нещо към 150кг беше. Каза че го е хванал на патенце.
                    Искал да каже на плетена въдица ама не го разбрали.
                    А тва за водолазите с белите коси съм го чувал и за яз Кърджали и за язИвайлов град

Коментар

Пишеше по вестниците ,дори се мъдреше по 24 часа на последна страница ,ама явно не е било на патенце.
                      B+

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                        А тва за водолазите с белите коси съм го чувал и за яз Кърджали и за язИвайлов град
                        И за една пещера в Кресненското дефиле (р.Струма)!
                        "Do not correct a fool, for he will hate you;
                        Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Нормално е да има,такива едри рибоци,но явно е голям кеф такъв улов.Дай боже всеки му.
                          B+

Коментар

Колеги това за побелелите коси от гледката на сомове чудовища е мит повсеместно разпространен - в моя малък роден град с гьолченценце дето за голям се смята шаран над 2 кила също "са били влизали водолази на стената" и като мита за дъгата, "излезли с посребрени коси".

Истината е, че едри сомове има, има и уловени такива, колеги с харпун са взели близо 100 килограмово рибе(мога да ви покажа снимки), само дето са имали късмета да го уцелят почти смъртоносно(от упор с дебела стрела) или е било нещо болнаво.

Преди време аз помня снимките на 150 килограмовия от Кърджали, ами като зяйне тази ми ти паст глътва варел за нафта 300 литра без грижи

Който му стиска да се бори с такива животни ОК, на мен не ми стиска, може да ме убие за миг само при желание а дори и в старанието си да се спаси.

Умната с размерите и наслука

Поздрави,
                            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Здравейте.Не съм рибар ама парчето е наистина добро.Подобни екземпляри има в родното ми село Лесово. малко преди Тунджа да влезе в Турция,има една местност казва се ''Даркая'' .Там има големи добитъци и природата е яка.Идете и го вижте преди да са го направили язовир.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X