Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Риболов на Доспат

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Риболов на Доспат

За колегите,които смятат скоро да го посетят.Повлачихме събот аи неделя.Таз за красотата му няма да говоря,нямахме много късмет с времето,имаше много силен вятър,даде ни по 2 часа около 10 сутрин,да подърпаме,останалото време като море.Резултата две пъстърви по половинка,наистина много борбени бяха,кеф голям и 10-на костура,на дребни повърхностни рапали.Взема на до 100 метра от брега,при бавно влачене 3-5 км.ч.Гадното е,че е пълно с мрежи ипарагати,даже скъсах един заеднос влакното,който беше на поне 200 метра навътре,с безброй куки сигурно и тоя от брега скача на бой даже.Викам си кви са тез хора,просто съм ужасен,ИАРА ли са кви са невидях,но язовира ако е все така ще бъде тотално обезрибен.
    TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
    Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
    Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
    Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

До: Риболов на Доспат

напълно съгласен съм с теб,преди две години бях там ,всички онези шарани на снимки дето се хвалят ,че ги хващат на въдица са така уловени,на съри един ми разправя ,че връзват от 200 до 500 куки,захранват на едно място дълго време и след това със "сърите".А пък контрольорите нали и те така ловят,няма защо да се чудиш.Гадно е.
    Мисля в края на юли ,началото на август да съм на Батак имаш ли идея как и с какво се лови по това време там.Благодаря предварително.
    Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
    "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
    "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Тогава е шаранското време,но се искат поне три дни,първият да захраниш навътре 150-200 метра,най добре с лодка.Като излезеш и тръгнеш от батак към стената,на около 2 км има полуостров ,в дясната му част са местата. Иначе навсякъде риба излиза,но е плевелна,перка и каракуда,около орбита,ако си на хотел,тогава много върви костура,но да случиш на ден,на червен няма празно.

Коментар

Колега, аз по същото време мисля да се засиля кам Доспат ( края юли ) и аз преди 2год ходих там. Красотаа...нямам думи наистина. Нищо не хванахме,защото уцелихме момента като го източвали.. Та ще търся консултации и за там
        Toyota Hilux '07 120 hp Double Cab
        Mercedes w212 E350 4matic
        Ducati Monster 600
        O888795575

Коментар

Ами аз не съм капацитет,просто често ходя за риба,специално за доспат,сложен язовир е,иначе за почивка е идеален.Ако си решил да хващаш на всяка цена,най гарантираните места са около пожарната,малки американки,на каквото хвърлиш,но не е красиво там.Иначе ако захраниш добре на бял червей където и да е,излиза много дребна червеноперка.За костурче е ясно,жива рибка.Обаче като гледам тази година по прега няевидях пасажи от новоизлюпени,засякох 2-3 ята от миналогодишни само.

Коментар

Първоначално публикуван от rova Преглед на мнение
            напълно съгласен съм с теб,преди две години бях там ,всички онези шарани на снимки дето се хвалят ,че ги хващат на въдица са така уловени,на съри един ми разправя ,че връзват от 200 до 500 куки,захранват на едно място дълго време и след това със "сърите".А пък контрольорите нали и те така ловят,няма защо да се чудиш.Гадно е.
            Мисля в края на юли ,началото на август да съм на Батак имаш ли идея как и с какво се лови по това време там.Благодаря предварително.
            Скоро време и жаби няма да има.
            B+

Коментар

Не съм ходил в района 15 и повече години! Някой знае ли какво е на "Широка поляна", че ме хвана носталгия. По онова време време даваше "страшни" пастърви
              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                Не съм ходил в района 15 и повече години! Някой знае ли какво е на "Широка поляна", че ме хвана носталгия. По онова време време даваше "страшни" пастърви
                Разнообразна риба, пъстърва рядко, но го няма доспатския боклучарник, мрежарник и т.н.!!!!
                По-добрия избор, за тиха почивка!!!

Коментар

Първоначално публикуван от GAD Преглед на мнение
                  По-добрия избор, за тиха почивка!!!
                  Тиха почивка?!? Че то в сезона и там е като на "Доспат" - бивак връз бивак ...
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                    Тиха почивка?!? Че то в сезона и там е като на "Доспат" - бивак връз бивак ...
                    За съжаление и както винаги май си прав!!!!
                    Може би само на Голям Беглик(В.Коларов) е малко по-рядко от към биваци, но не си залагам главата...!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от GAD Преглед на мнение
                      Може би само на Голям Беглик(В.Коларов) е малко по-рядко от към биваци, но не си залагам главата...!!!!
                      Виж, от Беглика нямам наблюдения. Дори миналия месец, при разходката из Родопите, минаването покрай него пак ми се размина.
                      Ама има време де! Казаха ми миналата година, че пътят от Сърница до Г. Беглик бил станал много лош, та едва ли не непроходим. Чак "Нива" едва минавала!

Ще трябва да се провери ...
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Стефане благодаря за информацията,по всяка вероятност ще сме от към страната на Цигов чарк,там как е или е много плитко.Освен това някой знае ли в Батак къде има магазин заради стръвта и захранките,да не мъкна от Ямбол.
                        Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
                        "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
                        "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                          Виж, от Беглика нямам наблюдения. Дори миналия месец, при разходката из Родопите, минаването покрай него пак ми се размина.
                          Ама има време де! Казаха ми миналата година, че пътят от Сърница до Г. Беглик бил станал много лош, та едва ли не непроходим. Чак "Нива" едва минавала!

Ще трябва да се провери ...
                          На ГПС излиза като моторджийски трак. Знаеш ли някой да е минавал от там? Питам защото природата е великолепна и много ми се иска да го пробвам , дори да не е свързано с риболова.

Коментар

Първоначално публикуван от Victor Преглед на мнение
                            На ГПС излиза като моторджийски трак. Знаеш ли някой да е минавал от там? Питам защото природата е великолепна и много ми се иска да го пробвам , дори да не е свързано с риболова.
                            Моторджийски е, защото вероятно някой колега с ендуро е дал трак на Събин. Иначе и по хартиените карти май си го имаше като път. Миналата година един човек от Сърница ме отказа да минавам по него с Галопера на връщане към София, щото бил страшно изровен от дъждовете, имало големи ями, та щяло да бъде проблем с дългата база.
                            Тогава го послушах, щото още ми държеше влага от закъсването над Ягодина. Ама тези година смятам в един момент да се поразходя към Доспат и ще хвърля едно око и на това пътче.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Проверих, определено на пътната карта го има като черен път. Остава само да се тества. Малко ме е яд, че не го направихме на последната експедиция в Родопите, но идеята беше друга.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X