Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Реки, пълни с балканка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Реки, пълни с балканка

Има си закон и в него абсолютно точно е описано колко и каква риба може да се задържи след риболовен излет.
    Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Оня ден по Хоби тв един състезател се опита да лансира версията,че е по-добре да се задържат за хапване по-дребните риби(не маломерни разбира се),а трофейните снимка и обратно.Може би има логика,понеже голямата риба ще хвърли много повече хайвер.Или го извъртя така,щото не можа да хване едра.

Коментар

Аз също смятам, че трофейните риби не трябва да се вземат.

Коментар

Re: Реки, пълни с балканка

Ако е американска пъстърва и ако е голяма (какво по хубаво от това)
          според мен си е за тигана.
          1. не се развъжда самостоятелно в нашите реки
          2. по хищна е и не остава достатъчно храна за балканката - ако има такава.
          3. териториална е и заема мястото на малките риби.

Според мен много зависи от рибата и от мястото на което е хваната.
          В определени случаи даже е добре да се взимат и голями балканки.

Коментар

Мнението ми от по-горния пост е принципно. Нямах в предвид пастървовите риби. Разбира се за американката мнението на Даниел е абсолютно вярно. Не знам защо все още се зарибяват реки с американка.

Коментар

За американката съм абсолютно съгласен,още повече защото е много вкусна,пък аз обичам риба.В предаването ставаше въпрос за бели риби на тролинг.Може би просто едрите риби вече ги няма(изловени най-вече с мрежи).Преди 20 и повече години на Батак и Ивайловград се вадеха трофейни риби от брега,сега кръстосват с лодки и сонари и резултатите са в пъти по-зле.

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                Гледах и някакво предаване за спортен риболов , там едни момчета хванаха над 50кг шарани и ги пускаха всичките , те цял ден ловиха риба и всичката я пуснаха , а после какво ли вечерят ?
                Отговорът по принцип е именно във вида риба. Шарани в Европа ядем само ние, сърбите и чехите (последните веднъж в годината - по Коледа) По света шарани ядат май... само китайците (те, както знаем ядат всичко, което мърда ) За японците шаранът е свещено животно, "защото като порасне... след 1000 години, се превръща в дракон" Всички други народи само ловят шараните, защото улавянето на голям див шаран е супер-майсторлък, шаранът, противно на фолклорните лафове, е доста хитра и "умна" риба, и после ги пускат.
                В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от vas_68 Преглед на мнение
                  Не знам защо все още се зарибяват реки с американка.
                  Защото е стопански субект и надмярката в производството на зарибителен материал е по-голяма и остават бройки "да се отчете дейност". А доколкото си спомням е и по-евтина от балканката (може и да бъркам, де).
                  Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

... Не знам защо все още се зарибяват реки с американка.
                    Водоемите в пъстървовата зона (дивите води) през последните години се зарибяват САМО с балканска пъстърва.
                    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Здравейте, време е за снимки от река №5:
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1030093.jpg
Прегледи:2
Размер:224.4 КБ
ID:5306771Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1030096.jpg
Размер:239.6 КБ
ID:5306772Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1030104.jpg
Размер:283.3 КБ
ID:5306773

Коментар

Първоначално публикуван от kosio 534 Преглед на мнение
                        "колега" аз не съм от големите рибари, но говориш за Балканка....виждам река #4 ама освен камъни на петна риба няма. Не ти искам координатите на реките, а просто да видя и риба!!! Ай дай да видим колко са пълни де
                        За рибарите, които не са виждали едра жива риба, ще дам няколко снимки на стада от едноразмерни толстолоби в ЮИ България:

Име:P1020209.jpg
Прегледи:1
Размер:95.3 КБ
ID:5306775Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1020210.jpg
Размер:76.7 КБ
ID:5306776Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1020217.jpg
Размер:85.5 КБ
ID:5306777Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1020218.jpg
Размер:79.9 КБ
ID:5306778Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1020219.jpg
Размер:49.0 КБ
ID:5306779Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1020220.jpg
Размер:59.1 КБ
ID:5306780
                        Прикачени файлове

Коментар

Не знам защо все още се зарибяват реки с американка.
                          Много повече зарибителен материал им в бг на американка, а това е така защото повечето развъдници я
                          размножават, защото става готова за ядене за по малко от година (яде като прасе и дебелее),
                          докато на балканката са нужни 2 години да достигне тиганен размер и пак ще е по слаба от американката.

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                          Водоемите в пъстървовата зона (дивите води) през последните години се зарибяват САМО с балканска пъстърва.
                          Тук много не съм съгласен (да на адски много места се пусна балканска пъстърва - това е факт) но много ме е яд за
                          няколко витошки реки които ги натъпкаха със сивен (в пъстървовите зони) това е голяма простотия според мен.

Между другото страхотни снимки и страхотни реки - само за мухарка са.
                          Само да попитам - това дебита не реките в момента ли е ?
                          Ако е в момента значи са добре защото ако много пада нивото на водата рибите ще се изгубят или
                          ще останат анемични.

Коментар

От: Re: Реки, пълни с балканка

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
                            Между другото страхотни снимки и страхотни реки - само за мухарка са.
                            Само да попитам - това дебита не реките в момента ли е ?
                            Ако е в момента значи са добре защото ако много пада нивото на водата рибите ще се изгубят или
                            ще останат анемични.
                            Да, всички снимки са от края на август и септември т.г. Според колегите по места, нивото на реките не е било толкова ниско от години. Но хранителната база беше добра и при тези нива.

Коментар

Снимки от река №6:

Име:P1030115.jpg
Размер:308.0 КБ
ID:5306927Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1030116.jpg
Размер:296.4 КБ
ID:5306928Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1030117.jpg
Размер:261.1 КБ
ID:5306929Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1030118.jpg
Размер:286.7 КБ
ID:5306930Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1030121.jpg
Размер:255.4 КБ
ID:5306931

Коментар

Страхотни казани
                                Много харесвам такива реки.

Искам командировка там за няколко седмици с мухарката,
                                но само ако има риби които могат да се ловят - демек по едри от 24 см.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X