Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Любителски риболов на Дунав-удоволствие или конфликт!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Любителски риболов на Дунав-удоволствие или конфликт!

При мен се случи подобно нещо с въдиците.На язовир Ивайловград с караваната отивахме и гледаме едни "рибари" наредили около 10-15 въдици на 150-200 метра от бивака си.Имаше останало около 10-15 метра останало място между последната тяхва въдица и хората който се падаха отляво.Решихме че и толкова ни стига и тъкмо тръгваме на там и гледам как един от рибарите изкара от някъде още въдици и без да ги е хвърлил дори постави стойки и ги сложи на останалото място.Следва питане от наша страна защо го направи това нещо,а отговорът:Защото така ме кефи!Къдет си искъм ши ги слагъм въдицити.Решихме да потърсим някъде другаде място,защото не ми се разправяше с "рибари" все пак отиваме да си отдъхнем.
    [B]Honda 450R
    Kawasaki 450R -продава се!
    Range Rover Sport 2.7 stormer ;)[/B]

Коментар

От: Re: Любителски риболов на Дунав-удоволствие или конфликт!

Първоначално публикуван от "Teteven 4X4" Преглед на мнение
      Ако наистина става въпрос за бракониерство, а и никой не взема отношение, да не им се оставяме да ни принуждават да правим...разни неща! Да вземем да им пратим "Господари на Ефира"(на съответните органи също)...все ще има някакъв ефект!
      Категорично бракониерство е, щото след първия хванат шаран над 3кг. всичко останало трябва да е обратно във водата, а и въдиците им идват в повече, но отговорната агенция не се занимава. Идеята с "Господари на ефира" е много оригинална, но за да се организира трябва време, а сезона ще приключи/поне за дънния риболов на мирни риби/, а пък догодина....дано! Поздрави!
      "Make love, not war!"

Коментар

Ех, док, пак размирици...некФо само конфликти търсиш или създаваш...

Последният ми репортаж в темата за късмета е именно от участъка, за който говориш.
        От 2-ра до 4-та буна всичко е заето още от май месец.

Да не мислиш, че им е лесно на хората - студ, пек, комари, спане по колите и т.н.
        А знаеш ли колко време им е отнело да подготвят местата си - чистене на трева и дънери, коситба във водата на водорасли и махане на закачки?

Ти искаш наготово да идеш и да хвърлиш....по възможност и да е захранено, а?!
        Като ти е за палатка и скара-бира, що ще чиниш тогава именно на тези места - ами иди в планината.

Място се пази с дупе...между Кошава и Гомотарци е същото положение, както и по други места.
        ИАРА - т'ва е смях в залата, че те преди седмица си купиха амур от буните.

И няма такъв филм за "над 70 шарана и бял амура на човек, и то риби от 5кг нагоре!" - посмали бройката, за да не застрелям чавдарчетата.
        Hyundai Galloper 2.5 /щар Х щар, турбо катерач спринцовка/

Коментар

Re: Любителски риболов на Дунав-удоволствие или конфликт!

Да не мислиш, че им е лесно на хората - студ, пек, комари, спане по колите и т.н.
          А знаеш ли колко време им е отнело да подготвят местата си - чистене на трева и дънери, коситба във водата на водорасли и махане на закачки?
          И какво от това - водоемите са за всички.
          Аз като пускам риби това означава ли, че реката е моя и няма никой друг да лови.
          Много коелги мухари са давали и дават пари за зарибяване - това означава ли, че никой друг няма право да лови там.

Не мисля, че в случая си прав.

За съжаление тук си абсолютно прав, което е жалко.

Поздрави.
          И без лоши чувства

Коментар

Първоначално публикуван от GODzillata Преглед на мнение
            Ех, док, пак размирици...Да не мислиш, че им е лесно на хората - студ, пек, комари, спане по колите и т.н. А знаеш ли колко време им е отнело да подготвят местата си - чистене на трева и дънери, коситба във водата на водорасли и махане на закачки?
            Ти искаш наготово да идеш и да хвърлиш....по възможност и да е захранено, а?!
            Като ти е за палатка и скара-бира, що ще чиниш тогава именно на тези места - ами иди в планината.
            Място се пази с дупе...между Кошава и Гомотарци е същото положение, както и по други места.
            Разбирам те, но не мога да се съглася с това мнение. Както реките, така и рибата са държавна собственост и трябва да се ползват съобразно законите, а там "денонощно пазене на места и ловене с кой-колкото сопи има и колкото риба си хване" - такъв филм няма. Или ще свърши, когато ИАРА престанат само да си "разместват креватите". А това ще свърши скоро, вервай ми, само да се сетят (подобно на КАТ) какъв як бизнес е писането на актове.
            Последно редактирано от trapper; 11-09-10, 20:16. Причина: правопис
            ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Ех, док, пак размирици...некФо само конфликти търсиш или създаваш...
              Не виждам с какво създавам конфликти и размирици, освен със заглавието на темата. А то е факт, и много колеги от форума дадоха идентични примери в потвърждение. Това, което пишеш за почистване на брега от дънери/ако не броим изгарянето/, дъното от закачки и прочие, са пълни глупости.Тези хора, възполвайки се от"законноста и реда в държавата"се облагодетелстват сериозно, и арогантно си присвояват брега, пречейки на нас, останалите риболовци/със същите права/ да се радваме на хобито си! Това е смисъла на темата.
              п.п Не увеличавам броя на уловените риби, нямам никакъв интерес да им правя реклама, даже напротив! Със здраве!
              "Make love, not war!"

Коментар

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
                И какво от това - водоемите са за всички.
                Аз като пускам риби това означава ли, че реката е моя и няма никой друг да лови.

Лови, реката е голяма, но докато аз държа дадено място - просто няма как друг да лови там.
                Ти ако си на палатка някъде, където захранваш, нали няма от солидарност да си махнеш въдиците, та и други да половят?

Коментар

Re: От: Re: Любителски риболов на Дунав-удоволствие или конфликт!

Лови, реката е голяма, но докато аз държа дадено място - просто няма как друг да лови там.
                  Ти ако си на палатка някъде, където захранваш, нали няма от солидарност да си махнеш въдиците, та и други да половят?
                  Да така е,
                  Разликата е, че никога не заемам повече място от нужното за една въдица и не си пазя мястото цяла година.
                  Не знам какво става по Дунав и за това не мисля, че мога да го коментирам.
                  Виждал съм такова нещо по язовири.

Поздрави.

Коментар

Ето тука сме на едно мнение. Аз обикновено ловя с една въдица. Преди няколко години един се опита да си хвърли серкмето върху плувката ми и аз в състояние на афект му го взех и го хвърлих във вира, и му конфискувах ножа, с който ме нападна.
                    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Ако ви е малък брега, отдайте се на тролинг или бучкане.
                      Днес имам 5 щуки и 1 костур.

Коментар

Има едни игрички - "Открийте разликите". Тук тя е само една - в мирогледа.
                        Със здраве и дано да са повече с другия светоглед.
                        ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

Ако ви е малък брега, отдайте се на тролинг или бучкане.
                          Днес имам 5 щуки и 1 костур.
                          Не знам кого обединяваш под "Ви"/мислех, че всички сме колеги риболовци/, но никъде не е ставало въпрос за "малък бряг"! Големи са само мераците и лакомията на някои.../с много въдици за много риба/!
                          Видях те как тролиш, аз бях на брега, само че, там дето влачеше с лодката е "малко" забранено за риболов. Знаеш ли, GODzilata, че двата острова "Близнаците" са забранени за лов и риболов, щото на единия има защитена птича колония?
                          Мога да ти кажа, че и от брега се ловяха щуки, ние/с един приятел/ хванахме 4, но си прибрахме само една, до нас бившия треньор по гребане Стефан Иванов хвана една над 3.5кг! Или хванатата с "бабаитлък" риба е по-интересна? Бъди здрав.
                          "Make love, not war!"

Коментар

Re: Любителски риболов на Дунав-удоволствие или конфликт!

Колеги не обръщайте темата в спор.
                            Всички сме колеги риболовци и имаме еднакви права.

Поздрави и наслука. (което е най-важното)

Коментар

Първоначално публикуван от dok_vd Преглед на мнение
                              Мога да ти кажа, че и от брега се ловяха щуки, ние/с един приятел/ хванахме 4, но си прибрахме само една, до нас бившия треньор по гребане Стефан Иванов хвана една над 3.5кг! Или хванатата с "бабаитлък" риба е по-интересна? Бъди здрав.
                              Аз пък да ти кажа, че днес от брега никой не ловеше, а аз хванах 3 распера и 4 щуки.....+ 3 изпуснати.
                              Ето, док, освободил съм поне 50 метра брегова ивица, за да има къде да ловиш....аз ще щъкам по реката.

Коментар

Реално погледано всички сте прави!

Защо?
                                Защото примерно аз се нагласям за даден водоем с дащно место,но при престигането ми местото е заето.След което се озовавам на друго.Нагласям си лагера с всичките му процедури и котва там.В последствие ми идват на гости(местото,което съм окупирал аз) познати и приятели за съвместен пир.Риба,ако има добре,но попринцип няма освен пир.Всеки си разпъва такъмите и следователно местото,което аз съм окупирал се увеличава.Та когато видя,че даденото место набелязано е заето,няма на кой да се сърдя.Принципа риба къща няма е факт.При вас спора е виден за брой въдици,спрямо брой билети.Там според мен важния фактор е ИАРА.Щом дадени рибари имат нужното време и средства да си позволят подобен риболов,късмет и наслука.У наше село са се вживяли ИАРА-джийте малко в повечко.Рибар с повече от една въдица-АКТ,рибар с повече от 3кг. риба-АКТ,рибар с улов под допустимите норми-АКТ.Разни цапала,ръчила и в прочие,вероятно затвор.Глобяват майкаси и бащаси.Факт е при нас,че с един любителски билет и 30 въдици да разпъна,резултата е същия като с една.Я удари,я не.Преобладава НЕ-то.

Със Здраве и късмет до приключване на шарановия сезон.

П.п.Верно ли на Дунав е разрешено с повече от 1 брой въдици?
                                Последно редактирано от STROIL; 17-09-10, 18:06.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X