Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Турнир - джип и пушка!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Турнир - джип и пушка!

Далечко е! Особенно за двуцевките. С организацията нямам нищо общо и приемам всякакви условия, само да са честни към всички участници.
    В смисъл не всеки има нарезна пушка или подготвен джип. Може би ще трябва, да се доуточни регламента, особенно що се отнася до оръжията.
    Примерно 40м. за гладкоцевните и 80м. за нарезните пушки ми се струва справедливо, при равен брой точки, разбира се.
    Да не бъда погрешно разбран - аз лично имам пушки всякакви, но някои колеги са ограничени само с гладкоцевно. Оптики - бих казал без оптики, пак заради равните условия. Въобще колкото по-справедливи са условията, толкова по-голям ще е купонът, а повечето колеги ще дойдат именно затова - да се видим, запознаем и премерим сили, така да се каже.И да си тръгнем с очакване за следващия турнир "Джип и Пушка".
    Поздрави! Любо.

Коментар

Аз лично по "бягащия глиган" ще стрелям с карабина с оптика с малко увеличение, но разстоянието, на което ще се движи мишената ще го изпробваме с кмета с гладкоцевни пушки. Мисля, че от 80-100м не е трудно да се уцели с нормално(калибрено) бренеке. Ще видим...
      Разстоянието ще е едно за всички. Глигана в гората не те пита с каква пушка си, за да мине по-близо или далече
      Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
        Аз лично по "бягащия глиган" ще стрелям с карабина с оптика с малко увеличение, но разстоянието, на което ще се движи мишената ще го изпробваме с кмета с гладкоцевни пушки. Мисля, че от 80-100м не е трудно да се уцели с нормално(калибрено) бренеке. Ще видим...
        Разстоянието ще е едно за всички. Глигана в гората не те пита с каква пушка си, за да мине по-близо или далече
        Жоро,
        Важното е всички да са поставени
        при що-годе еднакви условия,
        независимо с какво стрелят, или какво карат.
        Иначе става мерене на пушки, ходове, мангизи и т.н..
        Не знам до колко е справедливо,
        да се състезават карабини срещу гладкоцевки,
        на по-големи разстояния, че и на по-малки,
        но в крайна сметка, както решите.
        Все пак това е първо състезание
        и то ще покаже най-добре кое е сполучливо
        и кое не толкова.
        Надявам се да има и други!

Коментар

Като се има впредвид, че "бягащия глиган" ще се движи с около 40км/ч, и ще се появява в сравнително малък сектор не смятам, че гладкоцевните пушки ще са в по-неизгодна позиция от нарезните.

Коментар

Като се има впредвид, че "бягащия глиган" ще се движи с около 40км/ч, и ще се появява в сравнително малък сектор не смятам, че гладкоцевните пушки ще са в по-неизгодна позиция от нарезните.
            Както прецените....
            Ще трябва да има и някаква тренировчица,
            кога я предвиждате?!

Коментар

Не е лошо и регламента на стрелбата по панички да се уточни - аз смятам да участвам с тек и в двете дисциплини, ако ще има дублета на скийт-а, да се знае навреме.Както и броя изстрели по Глиганя при всяко появяване. Все дреболии, ама са от значение де.

Коментар

Аз го виждам така:

Бягащ глиган- кръгла, пистолетна мишена закрепена вътре на джипова гума( вероятно с джантата). Гумата се пуска по склон, като в определен сектор се появява пред стрелеца.
                Брой изстрели-3. Максимален брой точки-30

Панички- пет единични изстрела и пет дублета. По две точки на улучена паничка. Макс. брой точки-30

Каране на джип- при 30 участника първият получава 30т., вторият 29т. и т.н.

Разбира се трябва да го уточним с кмета и да го изпробваме.

Коментар

Първоначално публикуван от sineto Преглед на мнение
                  Е тук всички са приятели ,а пък ти състезател-не е равностойно.
                  състезател на софра..да)))))))
                  Инак съм си лаик-ентусиаст. То я ясно, че ще съм от последните, но пък се надявам да стане голям купон.

Коментар

Моля тези, които смятат да участват да напишат с какви джипове ще бъдат, за да може организатора да съобрази трудността на трасето. Щото гледам по аватарите на някои колеги се мъдрят едни кораби....

Коментар

Моля тези, които смятат да участват да напишат с какви джипове ще бъдат, за да може организатора да съобрази трудността на трасето. Щото гледам по аватарите на някои колеги се мъдрят едни кораби....
                      Ами с кораби сме и то голями!
                      Ford Ranger
                      С него ще участваме двама, аз и Петя.

Коментар

Аз (Зорница Николова-истинско име) ще участвам с кораб - ТЛК 95
                        Още едни желаещи помолиха да ги запиша, тъй като са далеч от интернет в момента - те са с Toyota Hilux (Любо и Богдана)

Ако искате точни имена и модели - кажете на кой да изпратя

Коментар

Аз съм със щатна Фероза, да ми е жива и здрава.

Коментар

аз явно ще съм само зрител, нямам пушка

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                              аз явно ще съм само зрител, нямам пушка
                              "Който пушка няма - пушка му се дава" , както е казал поета.

Коментар

Колеги дайте по подробна информация,кога, къде със или без навигатор, кой ще има право да стреля, само пилота или може и навигатора, говори се и за късо нарезно. И понеже съм от Троян може ли таксата да е в течно състояние.
                                Последно редактирано от OSLAR (ЦВЕТАН ПЕТРОВ); 20-08-09, 23:26.
                                Цветан Петров
                                "4Х4 АДВЕНЧЪР" ТРОЯН
                                0888865583

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X