Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бренекето пробива ли череп на прасе?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Бренекето пробивали череп на прасе?

Първоначално публикуван от krasi_kros Преглед на мнение
    И на диво прасе да е ще го пробие.
    Имам предвид разстоянието.

Коментар

Случва се със самоделни патрони,но сделани не както трябва.Миналата година имаше партида чисто менте на патрони Ротваил,които от 15 метра пробиваха само кожата на животинката.С пръст се сваляха надписите им,на оригиналните не може,така ми обясни продавача.Затова на лов само с тествани патрони,пък да видим не пробива ли бренеке череп на прасе.

С хубав патрон,пропуск няма,пробива главата и я прави на сол.На слука.
      Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
      NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Първоначално публикуван от kolonal-Васил Гергов Преглед на мнение
        Ти ли го пробва? На диво прасе? Живо ли беше?
        Прасето беше живо, но със счупен грънак. Така го доубих.
        sigpic

Коментар

Е та от 60м. ли го доуби?!

Коментар

Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнение
            От 50-60 сантиметра с 22-ри калибър.

Коментар

Опс! Извинявам се! Колегата е написал сантиметри, аз ги обърнах в метри. Да съм чел внимателно!

Коментар

Aко прасето е в краката ти и го целиш от 2-3 метра може да го убиеш с бренеке или 13/0 ама ако бяга право към теб и е на повече от 10 метра само с карабина.Челото му е много скосено и обикновенно куршума преплълзва по черепа.Сваля му козината малка рана и чао!Каквито и бренекета да ползваш все тая и от 1 лев бразилските или от 15 лева това е положението.А! На снимката убитото прасе е от 2 метра и е още бебе.Аи чао!!!

Коментар

И що така смяташ? Защото аз съм имал "удоволствието" да стрелям ранен глиган челно и именно бренеке от 1,20лв. го закова в челото като парен чук. А съм свидетел на още поне 3 подобни случки, за разлика от това с приплъзването - за него само съм чел по форумите.

Коментар

И що така смяташ? Защото аз съм имал "удоволствието" да стрелям ранен глиган челно и именно бренеке от 1,20лв. го закова в челото като парен чук. А съм свидетел на още поне 3 подобни случки, за разлика от това с приплъзването - за него само съм чел по форумите.
                    Явно при тях стрелят лежешком за да му хванат ъгъла на приплъзване.
                    Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
                    "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
                    "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Първоначално публикуван от badrad Преглед на мнение
                      Aко прасето е в краката ти и го целиш от 2-3 метра може да го убиеш с бренеке или 13/0 ама ако бяга право към теб и е на повече от 10 метра само с карабина.Челото му е много скосено и обикновенно куршума преплълзва по черепа.Сваля му козината малка рана и чао!Каквито и бренекета да ползваш все тая и от 1 лев бразилските или от 15 лева това е положението.А! На снимката убитото прасе е от 2 метра и е още бебе.Аи чао!!!
                      Колега ти да не си експерт по Балистика че прецени че от два метра е стреляноТо при два метра на 13.00 са още в сноп и концентратора ги държи така че нама как само две сачми да са в предната част на черепа

Коментар

Мисля че темата се изчерпа.
                        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Тук ловджиите имат думата,ама с 9х 19 питомното прасе си отива,като стой,та гледай. Пробвано е с разл. системи и разтояния. Все пак мисля, че за да се отърве от бренеке в черепа си е чиста случайност.

Коментар

ако се отърве то ще е по вина на задприкладното устройство.а не на бренекето!

Коментар

И според мен може да не пробие череп но прасе ,ако го хвърлаш с ръце .Но когато говорим за пушка няма шанс да не пробие.
                              0887 526 564/ 0897 933 755 /

Коментар

Май трябва да тръгнем на лов с РПГ-та,щото с тез бренекета не е работа то не е приплъзване не е рикошети.........

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X