Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бренекето пробива ли череп на прасе?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Бренекето пробива ли череп на прасе?

Здравейте колеги,един приятел твърди,че бренеке щяло да отскочи назад.Аз съм стрелял доста прасета домашни челно в главата и прави всичко леш и бренекето засяда поне на 30см,в гръбнака.Кажете вие.Той твърди,че щяло да отскочи назад.Как да му докажа.Дайте доказателства,ако съм прав.От личен опит знам,че направо му пръска главата и има доста добро проникване.Бренекето е на SAGA
    Ако е машина, нека бъде немска!
    XJR 1200
    ETZ 150
    Kawasaki Ninja ZX10R

До: Бренекето пробивали череп на прасе?

Ами проба
    Давай едно прасе и шъ стреляме.
    Ама да го вържем,че ако отскочи куршума да не избяга айвана.
    ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

бая дебела тиква трябва да има това прасе, че да отскочи бренекето

Коментар

Мой приятел, Асен Николов-Рижавия, от ловджийските форуми, ми се жалваше тези дни, че в последните дни на лова с бренеке, от 15-тина метра не е успял да убие прасето. Уцелил го в черепа, имало много кръв, ходили около 4 километра по следата, но не го открили.

Коментар

ЧУВАЛ съм за случаи, бренеке да се приплъзне по черепа на глиган при фронтален изстрел от малък ъгъл.....ама лично не съм виждал такова нещо. Виж пробити черепи - нагледал съм се. Така че - пробива го! От 20-ина метра и съчмите го пробиват.

Коментар

Първоначално публикуван от kolonal-Васил Гергов Преглед на мнение
            Мой приятел, Асен Николов-Рижавия, от ловджийските форуми, ми се жалваше тези дни, че в последните дни на лова с бренеке, от 15-тина метра не е успял да убие прасето. Уцелил го в черепа, имало много кръв, ходили около 4 километра по следата, но не го открили.
            Възможно е. "Череп" си е доста широко понятие, а мозъчния дял не е много голям. Може да му е строшил челюст, зурла , а дивото прасе е много издържливо на подобни рани - ще хвърли топа, ама в някое далечно дере.

Коментар

То съчма го пробива пък да не говорим за бренекеЕто на една от стрелбите ми със 13.00 как съчмата му е пробила черепа отпред
              Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнение
                Възможно е. "Череп" си е доста широко понятие, а мозъчния дял не е много голям. Може да му е строшил челюст, зурла , а дивото прасе е много издържливо на подобни рани - ще хвърли топа, ама в някое далечно дере.
                Любо, познаваш Асен, там не сте ли обсъждали подобна ситуация?

Коментар

Любо, познаваш Асен, там не сте ли обсъждали подобна ситуация?
                  Не го познавам лично.....засега, знаем се от форумите само. А виж ситуации с ранени прасета - много.

Коментар

Първоначално публикуван от ivodianov1992 Преглед на мнение
                    Здравейте колеги,един приятел твърди,че бренеке щяло да отскочи назад.Аз съм стрелял доста прасета домашни челно в главата и прави всичко леш и бренекето засяда поне на 30см,в гръбнака.Кажете вие.Той твърди,че щяло да отскочи назад.Как да му докажа.Дайте доказателства,ако съм прав.От личен опит знам,че направо му пръска главата и има доста добро проникване.Бренекето е на SAGA
                    Пробива няма проблем,може да приплъзне ,но пробива.
                    Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
                    "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
                    "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Гътвал съм прасе в главата и с 13.0 , и с бренеке. Важното е да уцелиш мозъка. Пробива черепа без проблем.

Коментар

Абе луди ли сте, под 40 м с бренеке, ударено прасе в черепа, не в челюста няма да мръдне.
                        П.П. От 50-60 см с 22 LR, пистолет също пробива черепа - пробвано.
                        Последно редактирано от Владо_2; 20-01-09, 00:08.
                        sigpic

Коментар

Ами 22 калибър го пробива и аз съм пробвал.Пистолет МАКАРОВ 9мм също го пробива,а бренекето,не само че го пробива а направо му прави всичко леш.
                          Ако е машина, нека бъде немска!
                          XJR 1200
                          ETZ 150
                          Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Първоначално публикуван от Владо_2 Преглед на мнение
                            П.П. От 50-60 см с 22 LR, пистолет също пробива черепа - пробвано.
                            Ти ли го пробва? На диво прасе? Живо ли беше?

Коментар

Ти ли го пробва? На диво прасе? Живо ли беше?
                              И на диво прасе да е ще го пробие.
                              ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X