Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Куршуми за гладкоцевно оръжие

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Куршуми за гладкоцевно оръжие

Аз ползвам Remington magnum и до сега ударено ли е прасето пада.А това е куршума изваден от последното прасе ударено на 50-60 метра в предната плешка и спряло се в комата.
    Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнение
      Ще ти дам да пробваш и моите - ще те изненадат приятно.
      Сигурен съм колега,доста съм чел за твойте възможности.Ако бъркам поправи ме,но съм останал с впечатление,че напоследък любимият ти калибър е 16.Може да имаш по линията на 12 някоя "свободна" машинария,я някои клещи.

Коментар

аз използвам Rottweil бренеке 12/76 и съм много доволен , стрелям ги през шок 0,5 и няма проблем , за съжаление последната кутия дото купих се оказаха ментета (видях ги чак като се прибрах) ,а ги купих от най известния и голям магазин в София

Коментар

B&P с куршум Гуаланди. Много добра групираност през цилиндър, но за съжаление само по мишени.
          Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Наскоро открих руско бренеке,което е стоманено.На 40 метра дупка в дупка. Много добри поражения и точност с цилиндър.
            899152366

Коментар

Момчета, не се хабете и не кълвете по чуждото. В Казанлък срещу 80 ст. се продават перфектни бренекета на "Балиста".

Коментар

Аз имам проблеми с 16-ката. Имаше преди време едни патрони на S&B с куршум на Breneke, но модел "original". С обтуратор от кече поставен между две картонени капачки и прикрепен за куршума с винт. Ей с тия изстреляни през моята ИЖ-58 16к. съм печелил и бас. Много точно стреляше и с отлична повторяемост на попаденията - малка група . Да, ама вече ги няма. Има някакви с надпис "slug", но стрелбата с тях няма нищо общо. Пробвал съм какво ли не, но без задоволителен резултат. Така и не открих подходящ боеприпас с куршум за 16к. А за 12к. мой приятел зарежда сам, "бренекета"16к. в концентратор, и е много доволен. Жалко че не се намират 20к. куршуми, може да се окаже печелившата комбинация и за 16-ката...

Коментар

20кал. аз си купувах цели патрони и ги разкоствах именно по тази причина. Използувах и куршума и барута, но ми излиза скъпо, затова резнах шоковете и минах на Ротвайл и Селиер Белот - и двата са с плъстена тапа закрепена за бенекето и за мен са по-добри от тези с пластмасовия обтуратор-стабилизатор.

Коментар

Първоначално публикуван от roadstar Преглед на мнение
                    Сигурен съм колега,доста съм чел за твойте възможности.Ако бъркам поправи ме,но съм останал с впечатление,че напоследък любимият ти калибър е 16.Може да имаш по линията на 12 някоя "свободна" машинария,я някои клещи.
                    Абе клещите не ми се дават, защото съм капарирал една ИЖ-18 в 12кал. , ама мога да ти отлея 40-50бр. за проба. За повече нямам хубаво олово.
                    А машинката която ползувам за преснарядяване на патрони също е на Лии и си я взех с допълнителен модул за 16 калибър, та ми стана универсална. Иначе е много добра - препоръчам я горещо.http://video.google.com/videoplay?do...85469269632689
                    Тук показват и куршума който се прави с "клещите" на Лии.
                    А ето и сайта на производителя: http://www.leeprecision.com/html/catalog/loadall.html

Коментар

Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнение
                      Тук показват и куршума който се прави с "клещите" на Лии.
                      А ето и сайта на производителя: http://www.leeprecision.com/html/catalog/loadall.html
                      Колега,ако оловото не трябва да е някоя спецялна сплав може да стане и от акумулатори(претопено)Аз наскоро изхвърлих от един приятел оловна тръба за кенев,ама съвсем не съобразих.Имам разни познати по скраповете и ще ги питам има ли олово за продаване.А иначе трябва да почна първо от машинката засега 12 кал.Ползваш ли тази екстра за автоматично подаване на капсите ?Ако си по наясно с английския от мен може ли да ми кажеш мога ли да си поръчам машинката от българия(комплект 12к с всичко нужно за снарадяване,мерка и каквото трябва) и евентуално с какво пристига и колко ще струва това удоволствие ?Ако не ти се занимава,пак благодаря

Коментар

Значи , за тази приставка за подаване на капсите се чуха няколко негативни отзива и не си я поръчах, ефтина е, ама реших че не ми трябва. Иначе машинката я поръчах през един колега от форума на стрелците, ама глрдам нещо не пише напоследък. Същата услуга може да ти свърши и колегата Val4ak от ловния форум - той живее в Щатите и предлагаше тази услуга, а дали можеш да си я поръчаш директно от сайта на Лий или от Кабелас, не съм сигурен, трябва да проверя дали пращат такава стока за България. В КРАЕН случай имам и един резервен вариант - племенничката ми е в САЩ и точно тя ми донесе като подарък формата за леене и модула за 16кал. за машинката.
                        Абе ще измислиме нещо.

Относно оловото - чистото олово е доста меко и се мачка лесно, а линотипното е пък много твърдо и не се деформира почти. Истината е да се смесват двете в пропорция 3:1. Пуснал съм мухата на бившите ми колеги от Енергото да ми събират кабелно олово, така че - ще има!
                        Ако ти е мерак може да се съберем на някоя поляна като се оправи времето - хем скарата, хем ще отлеем и стотина куршума - да си имаш.

Коментар

Ще се радвам лично да се запознаем,нека първо се оправи времето.И скарата задължително,нали трябва да има огън за да се топи оловото
                          Аз имам някои мостри,ако може някъде да си направя матрица няма да е лошо.Има един 16 грамов 'вандал",който и на шестнайската ще ти е подкалибренЗа сажаление не мога да прикача снимките,може да нямам допуск.
                          Има една фирма,която се занимава с внос от САЩ,аз сам поръчал едно фенерче,ако ти е интересно мога да ти пратя линк,уж доставят всичко позволено от закона.
                          Последно редактирано от roadstar; 21-01-09, 19:14.

Коментар

Ще опитам пак с по малко снимки.Този път стана,преди се опитах да ги пратя накуп всичките архивирани, пише че до 30,00 мегабайта става,ама не!
                            Прикачени файлове

Коментар

Вижте тия.

http://www.ddupleks.lv/RU/ddupleks_p...show/Hexolit32

Коментар

Тия са страхотни, ама пусто няма внос в България. А и руските онлайн магазини с нас не работят......а има какво да се вземе оттам!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X