Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Куршуми за гладкоцевно оръжие

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Куршуми за гладкоцевно оръжие

Здравейте започнах тази тема,с цел да препоръчате вие какви патрони снарядени с куршуми използвате.Марки,видове и такива
    Ако е машина, нека бъде немска!
    XJR 1200
    ETZ 150
    Kawasaki Ninja ZX10R

До: Куршуми за гладкоцевно оръжие

От известно време насам ползвам само 308W.
    Когато човек говори истината - не се налага да лъже!

Коментар

Тва хубаво,ама е нарезно,аз за гладкоцевно питам
      XJR 1200
      ETZ 150
      Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Един приятел си купува бренекета по 9.50лв бройката. Вероятно са с топлинно насочване.
        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Е за 9.50 сами трябва да излизат от цевта и да намират целта
          XJR 1200
          ETZ 150
          Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Първоначално публикуван от ivodianov1992 Преглед на мнение
            Тва хубаво,ама е нарезно,аз за гладкоцевно питам
            Да бе ясно.
            Патрони много и предпочитания много. Аз лично имам две попадения с експанзивно бренеке на БЕНДИДА. За мен си вършат работата. Разтваря се на четири както си му е реда. Имам попадения и с най обикновени. Точен мерник ти трябва а не бренекета с топлинно насочване за по 10лв. Преценявай сам. До 01.10.2009г. имаш време да мислиш
            Когато човек говори истината - не се налага да лъже!

Коментар

По нашия край използваме на SAGA,че не са и много скъпи по лев лев и нещо
              XJR 1200
              ETZ 150
              Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Много зависи с каква пушка стреляш. За куршум и 13/0 хубаво е цевта да е цилиндър. Има значение и дали пушката е магнум.
                sigpic

Коментар

Първоначално публикуван от Владо_2 Преглед на мнение
                  За куршум и 13/0 хубаво е цевта да е цилиндър. Има значение и дали пушката е магнум.
                  А стига беС два пълни шока съм .Това пък за 13/0 Не че и един куп бренекета не са излетели по предназначение.През същите тези две цеви
                  Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                  Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                  В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Опитвал съм много видове гладкоцевни куршуми-топчета, макари("Полев"), турбини, различни подкалибрени и за мен установих, че най-добър и повтаряем резултат дава класическият гладкоцевен куршум създаден от фирмата Бренеке(с водещите пояси и уплътнителната чашка отзад). Аз съм доволен от експанзивните на Бендида.
                    Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Добри куршуми много. Важното е да разбереш с кои се разбира най-добре пушката ти. Аз докато имах 12кал. стрелях само с куршумите на Lee - поръчах си от щатите матрицата и си ги лея сам. Подкалибрен куршум с много добра балистика и нанася прилични поражения. Ето затова съм капарирал едно текче в тоя калибър.
                      За 16-ката ползувам само Селиер Белот и Ротвайл, калибрени, но пък махнах шоковете на пушката, защото много ги мачкаше и не стреляше добре - чешка пушка с 2 пълни шока. Сега и викам "щутцера" , а колегите от дружинката "тромпета".

Коментар

А аз бендида/нарочно с малка/не искам и надписа да и срещам.Няма два патрона с еднакъв заряд.Барут изглежда какъвто падне и по марка и по количество.Единствената марка боеприпаси на която след изстрел можеш да чуеш как съчмите се търкалят в цевта.След една заигравка на стрелбището в Г.Лозен с патрони на тази "фирма"аз лично чистих сумати време пушката.А Влади и Васко с Рубикона псуваха не по-малко от мен.Някъде трябва да има и снимки,по над метър пушек пред цевта.Тия съм ги задраскал генерално.А за куршуми за гладкоцевно-Бренеке и кухи на Фиочи.Но от бая време не съм ползвал,карам го на нарезно.
                        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Значи по теория два са световно признатите куршуми оригиналните "Brenneke" и "Gualandi".Дори Бренеке е станало нарицателно име за всеки патрон снаряден с куршум.Brenneke е немска марка и патроните са ненадминати по енергия,точност и поразяваща сила.Но и цената им е такава,доста са скъпи от 6,7 до 9,10 лева варира един патрон според вида и калибъра.Аз най-харесвам "Brenneke Silver Slug 39g 12/76 magnum калибрено"

ПОЗДРАВИ
                          XJR 1200
                          ETZ 150
                          Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Заради голям шок на цевта ми се наложи да ползвам подкалибрен куршум.Доверих се на българското-Мастър Гуаланди на Бендида.Не можах да уцеля чувал от захар метнат върху една шипка на 35-40м.Стрелях с другата пушка-същото.Наложи се друг колега да опита тази операция и като видях същият резултат се успокоих.Доверявам се пак на българското и вземам подкалибрен куршум Вандал на Братан и останах приятно изненадан,просто перфектен бой на голяма дистанция.От обикновените Братан също съм доволен и от Фиочи с дупка също.(12кал)За 30-06,Селиер Белот 11,7 гр.

Коментар

Ще ти дам да пробваш и моите - ще те изненадат приятно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X